Filmové události #29/18: Nejpopulárnější Comi-Con je tu a s ním i spousta novinek a trailerů.

Superhrdinové a filmové postavy ovládli San Diego.
 
 
Odstartovala třetí řada The Preacher. The Crown začalo natáčet novou sezónu. Oficiální trailer k Bohemian Rhapsody. Dwayne Johnson je nejlépe placeným hercem na celé planetě. Na hradu Malenovice se točí. Disney vyhodilo Jamese Gunna. Bude nová Buffy, přemožitelka upírů.

#29/18

Ve čtvrtek byl zahájen letošní ročník fanouškovsky oblíbeného San Diego Comic-Conu (SDCC), který potrvá až do neděle 22. července. Tento festival popkultury slibuje mnoho nových trailerů, ukázek a informací ohledně nejrůznějších televizních seriálů i filmů. SDCC odstartoval trailerem jedenácté řady pořadu Pán času, následovaly pak ukázky k třetí sezóně marveláckého Iron Fista, či plakát i první klip k Aquamanovi studia DC. Organizátoři také mimo jiné slíbili první oficiální trailer k Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny, Godzilla: King of the Monsters či Shazam!. San Diego o víkendu navštíví bezpočet televizních i filmových hvězd jako třeba herci a tvůrci ze seriálů Stranger Things, Živí mrtví, Lovci duchů, Riverdale a snímků Fantastická zvířata, IT: Chapter 2, The Nun či Wonder Woman 2 a další.

Ve stejný den jako odstartoval SDCC začala i třetí řada seriálu Preacher. Příběh se zaměřuje na mladého kazatele, který řeší nadpřirozené události. I v nové sezóně se opět objevuje Dominic Cooper v titulní roli, po jeho boku pak září Joseph Gilgun či Ruth Negga.

Svou třetí řadu odstartoval natáčením i seriál The Crown, jak bylo oznámeno na sociálních médiích pomocí oficiálních účtů. Tato a následující čtvrtá řada se mají zaměřovat na pozdější život britského monarchy, a proto byli do hlavních rolí obsazeni noví herci. V nejnovější sezóně oblíbeného pořadu stanice Netflix se tak coby královna objeví Olivia Colman, jako princ Philip se ukáže Tobias Menzies, roli královniny sestry Margaret převzala Helena Bonham Carter a jejího manžela Lorda Snowdona pak ztvární Ben Daniels.

A to není jediná královská novinka. Minulý týden s sebou také přinesl nový trailer k očekávanému snímku o legendární rockové skupině Queen Bohemian Rhapsody. V nové ukázce se představuje více z děje, který se má koncentrovat na klíčové momenty ze života členů hudební skupiny, zejména pak jejího frontmana Freddieho Mercuryho, kterého ve filmu ztvárňuje Rami Malek. Queen prožene světová kina začátkem letošního listopadu.

Další, kdo se z pravidla ve filmech prohání a všechny a všechno honí je Dwayne „The Rock“ Johnson a právě ten byl v uplynulých dnech jmenován časopisem Forbes nejlépe placeným hercem všech dob. Skoro dvoumetrový bývalý wrestler, který se nyní plně věnuje herectví, se v poslední době objevuje každou chvíli v akčních snímcích. Jen na příští dva roky má naplánovaných přibližně deset projektů, takže není divů, že vydělává takové sumy. Jeho nejaktuálnějším filmem, který momentálně běží v kinech, je thriller Mrakodrap.

A nyní malá odbočka na českou scénu. Z důvodu natáčení nového seriálu ČT Kriminálka 5. C bude od 23. do 28. července uzavřen veřejnosti hrad Malenovice. Třináctidílný pořad se zaměřuje na partu dětí, která vyšetřuje případy spojené s pašováním exotických zvířat. První díl odvysílá ČT Déčko na podzim příštího roku.

Následující novinka je ze světa Marvelu, konkrétně Strážců Galaxie. Po sporu a kontroverzních debatách dalo studio Disney výpověď J. Gunnovi, režisérovi obou snímku o Strážcích Galaxie. Díky tomu se tak nebude podílet ani na tvorbě třetího připravovaného dílu, a tak teď tvůrcům nezbývá než za něj hledat náhradu. Fanoušci už na sociálních sítích projevili názory, že by byli rádi, kdyby se režie ujal Taika Waititi, který vytvořil všemi opěvovaný Thor: Ragnarok a jehož humor je blízký tomu ze světa Strážců.

Poslední událost je ze světa Buffy, přemožitelky upírů. Tvůrci v čele s Jossem Whedonem totiž oznámili, že chystají reboot fanouškovsky oblíbeného seriálu se zbrusu novými herci. Více detailů zatím není známo, tato novina však vyvolala četné komentáře a ozvěny na sociálních sítích.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací