Filmové události #30/18: Akcionáři schválili koupi Foxu studiem Disney.

Co bude se superhrdiny?
 
 
Program festivalu v Benátkách prozrazen. Reboot Charlieho Andílků má svoje obsazení. Kdo bude soutěžit v nové řadě Tvoje tvář má známý hlas? Skleněný pokoj je dotočený. Keanu Reeves a Winona Ryder v novém traileru.

#30/18

Největší a nejvíce očekávanou novinkou uplynulého týdne je zpráva o uzavření obchodní smlouvy mezi studii Disney a Fox. Obě filmová studia vlastní četné postavy z marvelovských komiksů, a tak je teď na čase, aby se tito superhrdinové konečně setkali i na filmovém plátně. Oficiální koupě Foxu a uzavření smluv ještě potrvá, ale již teď je jisté, že se Fox a Disney spojí. Fanoušci se tak mohou těšit na příchod X-Menů nebo Fantastické čtyřky do filmového světa Marvelu tedy MCU.

Ve středu se konala novinářská konference, na které organizátoři filmového festivalu v Benátkách prozradili, na co se mohou návštěvníci těšit. V Benátkách se předvedou snímky oscarových režisérů, jako 22 July Paula Greengrasse, který celou akci uvede, či The Ballad of Buster Scruggs (Joel a Ethan Coenové), First Man (Damien Chazelle) nebo Roma (Alfonso Cuarón). Festival také uctí herečku Vanessu Redgrave oceněním za celoživotní dílo. Benátky ožijí filmem od 29. srpna do 8. září.

Oblíbený akčňák Charlieho andílci o třech tajných agentkách se dočká rebootu, a v minulém týdnu bylo oznámeno oficiální obsazení. Jako tři hlavní hrdinky se předvedou Kristen Stewart, Naomi Scott a Ella Balinska. V další roli se pak objeví Elizabeth Banks, kerá také snímek produkuje.

V uplynulých dnech byl dotočen snímek Skleněný pokoj, inspirovaný stejnojmennou knihou Simona Mawera. Natáčelo se převážně v brněnské vile Tugendhat. Hlavní roli ztvárnil nizozemská herečka Carice van Houten známá coby Melissandre ze Hry o trůny. Vedle ní se pak ve filmu objeví čeští herci Karel Dobrý nebo Karel Roden, režie se pak ujal Julius Ševčík. Skleněný pokoj má naplánovanou premiéru na příští rok, konkrétní datum zatím nebylo oznámeno.

(Foto: Barbora Jančárová – (c) Infilm Praha)

I další novinka je z domácího prostředí. Televize Nova chystá novou řadu populárního pořadu Tvoje tvář má známý hlas a nedávno byla oznámena kompletní osmička nových soutěžících. Těžkých tanečních i pěveckých úkolů se tentokráte ujmou Jitka Schneiderová, Michaela Badinková, Patrik Děrgel, Eva Burešová, Vojta Drahokoupil, Tereza Mašková, Jan Révai a Robert Jašków. Show budou moci diváci sledovat na televizních obrazovkách na podzim letošního roku.

Ten pravý, ta pravá? Přesně na tu otázku se táže název romantické komedie s Keanu Reevesem a Winonou Ryder. V novém traileru se dozvídáme něco více o příběhu i jejich postavách, které jsou pozvány na svatbu, na kterou nechtějí jít, zde se potkávají a vzniká nový vztah. Do českých kin má snímek vstoupit na konci letošního srpna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací