Strážci Galaxie, Vikingové, Soumrak Templářů a Hra o trůny, to vše nabídne podzimní PragueCon

Přijede komiksový kreslíř Jim Lee, britský komiksový autor Pat Mills a mnoho dalších hostů.
 
 
Podzim letošního roku prožijeme ve společnosti hrdinů z populárních seriálů i herních světů, protože na Výstavišti Praha proběhne první ročník popkulturní akce PragueCon 2018.

Každý ze tří dnů nabídne jiný tematický program. Pátek 28. září bude patřit Strážcům Galaxie, v sobotu 29. září se o slovo přihlásí Vikingové a Soumrak Templářů a neděle 30. září se zaměří na Hru o trůny. S hlavními hvězdami zmíněných seriálů a filmů bychom se měli i setkat v rámci panelů a podpisových akcí. Kdo přijede je zatím obestřeno rouškou tajemství.

PragueCon si klade za cíl oslovit široké publikum, a to fanoušky kreslených superhrdinů, hráče počítačových her, čtenáře komiksů, vyznavače cosplay i filmové a hudební příznivce. „Záběr akce je opravdu rozsáhlý. Nejsme klasický ComicCon, který se soustředí primárně na komiksový svět, ale my chceme ukázat veškeré subkultury, které se světem fantasy a sci-fi pojí. Další velkou součástí akce je pak mezinárodní eSport turnaj ve hře Counter-Strike, který se bude v České republice v takovém rozsahu konat vůbec poprvé,“ přibližuje PragueCon Roman Bratislav Janečka, režisér akce a making of dokumentu PragueCon 2018.

Chybět nesmí ani komiksy a knihy. A to nejen prostřednictvím prodejních stánků. Z již oznámených hostů za zmínku bezesporu stojí jeden z předních komiksových a knižních autorů, a to Jim Lee. Přijede i britský komiksový autor Pat Mills, který na PragueCon přiveze svého hrdinu Defoa. Příběh je zasazen do Čech 17. století, kam se Defoe vydal na lov zombie. Atmosféru PragueConu doladí hudební produkce i živá hudba ze seriálů, filmů a her, která se bude linout areálem.

Co: PragueCon 2018

Kde: Výstaviště Praha

Kdy: pátek 28. září až neděle 30. září 2018

Podrobnosti: praguecon.eu

(Foto: PragueCon)

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací