Rédl, Lynč, Labyrint, První republika či šestidílné Zahradnictví přinese podzim na České televizi

Vrátí se i StarDance ve své deváté sezóně.
 
 
Až opadnou tropická horka a listy stromů se zbarví do oranžova, naservíruje nám Česká televize svůj podzimní program plný seriálů, minisérií a filmů. Těšit se můžeme na staré známé v nových sérií, nové projekty i pořady ze světové produkce. „Česká televize natočila pro nadcházející podzim pět původních seriálů a minisérií. Spolupracovali jsme na nich nejen s předními českými tvůrci, ale prostor jsme dali v této sezoně také mladým, talentovaným autorům. Za seriálem Lynč stojí například skupina čerstvých absolventů filmových škol, kteří svůj původní námět rozvíjeli pod vedením známého hollywoodského scenáristy Haroda Aptera. Podobně v Rédlovi vnikl díky spojení režiséra Jana Hřebejka se začínajícím, nadaným scenáristou Miro Šifrou originální seriálový návrat do devadesátých let,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Z novinek bezesporu za zmínku stojí čtyřdílná minisérie Rédl Jana Hřebejka, kde Ondřej Sokol odkrývá kriminální pozadí podivného případu. Na workshopu českých studentů filmových škol vedeném americkým scenáristou Haroldem Apterem vznikl osmidílný seriál Lynč se Zuzanou Stivínovou a Jiřím Dvořákem, jenž zpracovává téma rasových předsudků na malém českém městě.

Fanoušci mysteriózní kriminálky Labyrint Jiřího Stracha a historického seriálu První republika se mohou těšit na nové díly a opětovné setkání s oblíbenými i novými postavami. Na podzim se bude opět tancovat na tanečním parketu show StarDance.

Z kino pláten na televizní obrazovky míří i trilogie Zahradnictví. Dítě Petra Jarchovského a Jana Hřebejka uvede Česká televize v unikátní šestidílné podobě. Nabídku filmových premiér doplňuje i humorné Kvarteto Miroslava Krobota, mysteriózní krimi drama legendární Agnieszky Holland Přes kosti mrtvých, poslední film Jana Němce Vlk z Královských Vinohrad a česko-slovenské drama Eva Nová s Emílií Vášáryovou.

Opomenuta nesmí zůstat ani zahraniční tvorba. Ze světových seriálů uvede ČT desetidílného Mladého papeže, adaptaci románu Lva Nikolajeviče Tolstého Vojna a mír, životopisné drama Fidel mapující život velkého kubánského diktátora, pátou sérii Domu z karet či druhou řadu thrilleru Okupace.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci odhalující podzimní program České televize, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací