Co si sbalit na dovču podle Knihy Dobrovský?

Návrat Cizinky, napínavý thriller, zásah asteroidu, hrdinská fantasy i tajuplná detektivka.
 
 
Balíte si batůžek na dovolenou či k vodě? Kromě plavek, ručníku, oblečení a letní kosmetiky nesmí ve vašem zavazadle chybět dobrá kniha. Knihy Dobrovský přináší TOP 5 titulů plných napětí, dobrodružství i romantiky. Na scénu se vrací Diana Gabaldon s pokračováním Cizinky. V Bubnech podzimu budeme následovat Claire a jejího manžela do Ameriky. Papíroví duchové nabídnou napětí do poslední stránky po boku fotografa Carla trpícího demencí a mladé dívky vydávající se za jeho dceru. Co byste dělali, kdyby váš domov zničil asteroid? To zjistí Edgar Hill ve sci-fi Běžecký klub na konci světa. První díl uznávané trilogie Shiva Nesmrtelní z Meluhy nás přenese do roku 1900 před naším letopočtem do dokonalé říše Meluhy, které hrozí zánik. V neposlední řadě se budeme moci začíst i do detektivky Dítě Svobody, kde se tajuplná žena Freedom Oliver musí vypořádat s únosem své dcery, kterou byla nucena dát k adopci.

 

 Bubny podzimu

Autor: Diana Gabaldon

Anotace:

„Pro romantické letní večery“

Již čtvrtý díl série Cizinka od Diany Gabaldon je tu! Sága často popisovaná jako nejchytřejší sci-fi dobrodružný a romantický příběh si našla miliony čtenářů po celém světě. Bubny podzimu začínají tam, kde nás hrdinka románu Claire zanechala v předchozím díle. Na východní pobřeží Spojených států uprchla Claire ze Skotska kvůli strachu o holý život. Oddechnout si však nemůže. Amerika je v 18. století skutečnou Novou zemí plnou nebezpečí, nástrahy přírody však nejsou jedinou překážkou, se kterou se musí Claire spolu s manželem Jaimem vypořádat. Čeká jí odhalení tragického rodinného tajemství a co víc – neklid mezi kolonisty signalizuje blížící se konflikt o americkou nezávislost. Najde Claire za oceánem konečně kýžený klid?

Papíroví duhové

Autor: Julie Heaberlinová

Anotace:

„Napětí do poslední stránky“

Autorka románu Julie Heaberlinová dlouhou dobu pracovala v novinách jako editorka kriminálních příběhů. Právě tehdy si vypěstovala vášeň pro napínavé příběhy a začala zde cesta k její autorské prvotině. Po bestselleru Černooké Zuzany přichází na trh s dalším thrillerem, napínavějším než všechna její dosavadní díla. Thriller Papíroví duchové nás zavede do prostředí ústavu pro lidi trpící demencí, kde poklidně dožívá fotograf Carl. Jednoho dne se v zařízení objeví jeho dcera, jež ho vyláká ven s vidinou společného výletu. Není však tou, za kterou se vydává. Mladá dívka za volantem auta je přesvědčená, že vedle ní sedí vrah její sestry a mnoha dalších dívek a je odhodlaná jít až na krajní mez svých možností, aby z něj vymohla doznání, dokud Carlovi zůstávají alespoň střípky vědomí.

Běžecký klub na konci světa

Autor: Adrian J. Walker

Anotace:

„Sci-fi, u které se budete smát i dojímat“

Edgar Hill není hrdinou v pravém slova smyslu. Táhne mu na čtyřicet, nadváha už se hlásí o slovo a manželské povinnosti ho naplňují snad ještě méně než ty otcovské. Paradoxní spásou se pro něj stane asteroid, jenž zdecimuje jeho rodnou Británii. Ve vzniklém zmatku a teroru nalézá nový hnací motor, proč ráno vstávat – jeho život má konečně smysl. Po návratu z jedné záchranné mise však zjistí, že je jeho rodina na cestě za evakuací do dálné Austrálie, a tak mu nezbývá nic jiného, než se vydat najít ty, které dříve považoval za nahraditelné.

 

Nesmrtelní z Meluhy

Autor: Tripathi Amish

Anotace:

„Hrdinská fantasy pro milovníky dobrodružství“

Nesmrtelní z Meluhy je první kniha z uznávané trilogie Shiva, za níž stojí spisovatel indického původu Tripathi Amish. Jeho mistrně vyprávěné příběhy, které spojují filozofické myšlenky a náboženské zvyklosti, zaujaly čtenáře po celém světě. O tom svědčí předklady do více než dvaceti jazyků i čtyři miliony prodaných výtisků po celém světě. Děj knihy, odehrávající se v roce 1900 před naším letopočtem, čtenáře zavede do indického subkontinentu. Kdysi dokonalá říše Meluha je nyní odsouzena k zániku. Poslední nadějí je jí jen prastará legenda, která vypráví o hrdinovi, jenž se objeví až ve chvíli, kdy se vše zdá být téměř ztraceno. Vyplní se stará pověst?

 

Dítě Svobody

Autor: Jax Miller

Anotace:

„Detektivka pro dlouhé letní dny“

Freedom Oliver je tajuplná žena, o které nikdo neví více, než si sama přeje. Jediné, čím si jsou sousedé jistí, je fakt, že pracuje v motorkářském baru a ráda se napije. Netuší však, že před dvaceti lety byla zatčena, když zabila svého manžela, policistu. Nevědí, že již dvacet let žije v programu na ochranu svědků, jakožto následek dohody s FBI. Neuplyne den, kdy by Freedom dohody nelitovala – musela se totiž vzdát svých dětí a nabídnout je k adopci.  Nyní se však dozví, že její dcera byla pravděpodobně unesena, a tak neváhá dát všanc vše včetně holého života, aby ji našla. Spadeno má na ní totiž nejenom bývalá spoluvězenkyně, ale i rodina jejího exmanžela a adoptivní rodiče její dcery.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací