Filmové události #32/18: Filmový festival v Sarajevu v plném proudu

Zahajovacím snímkem byla Studená válka.
 
 
Ruby Rose představí jako Batwoman. Osmá řada seriálu Ve jménu vlasti bude jeho poslední. Patrick Stewart se vrací do světa Star Treku. Dave Bautista má spory se studiem Disney. Novinky ze světa Oscarů. Premiéra čtvrté řady seriálu Hráči. Druhý trailer k Louskáčkovi a čtyřem říším.

#32/18

V pátek 10. srpna byl oficiálně zahájen čtyřiadvacátý ročník filmového festivalu v bosenské metropoli Sarajevu. Na začátek celé akce byl návštěvníkům promítnut snímek Studená válka. Letošní ročník je jedním z největších dosud, v průběhu sedmi dní se zde totiž promítne rekordních 266 filmů z 56 zemí. Mezi hosty patří i oscarový režisér Studené války Pawel Pawlikowski či dvojí vítěz iránský režisér a scenárista Asghar Farhadi. Na stávající dny si pak organizátoři připravili bohatý program. Sarajevo bude žít filmem do 17. srpna.

Tvůrci populárního seriálu Ve jménu vlasti, minulý týden pomocí sociálních sítí oznámili, že nastupující osmá řada bude pro pořad i jeho postavy závěrečná. Ve jménu vlasti se zabývalo teroristy. V poslední řadě tak hlavní hrdinka vyšetřovala ruské pletkaření na území Spojených států. Poslední řada bude mít premiéru v příštím roce, oficiální datum zatím ještě nebylo stanoveno.

 

V uplynulých dnech bylo též potvrzeno, že herečka Ruby Rose (známá například z Orange Is the New Black) byla obsazena do role Batwoman ve stejnojmenném seriálu, který bude vysílat stanice CW. Pořad bude navazovat na další seriály ze světa komiksu DC na téže stanici, které sdílejí tentýž smyšlený svět. Patří sem například Supergirl, Flash, Arrow nebo Legends of Tomorrow. Více detailů zatím není známo. Batwoman bude na televizních obrazovkách k vidění od příštího roku.

Legendární Sir Patrick Stewart je asi nejznámější pro svou roli Profesora X ve světě marveláckých x-menů. Dávno předtím se však pravidelně objevoval na televizních obrazovkách coby Jean-Luc Picard v populárním Star Treku. Fanoušky tak jistě potěší zpráva, že se tento sečtělý britský herec do své vesmírné role oficiálně vrátí v nově připravovaném startrekovském seriálu.

V neděli proběhne premiéra čtvrté řady seriálu Hráči. Sám představitel hlavní role Dwayne Johnson ohlásil na svém twitterovém účtu, že se mají fanoušci na co těšit. Seriál se zaměřuje na bývalou superstar amerického fotbalu, která je v důchodu a nyní radí ostatním hráčům, jak se stát úspěšnými.

Představitel filmového dobráka Draxe ze Strážců Galaxie se dostal do potyčky se studiem Disney, když vyjádřil nesouhlas s jejich praktiky a pohrozil, že odstoupí od své role. Bautista se ve svých názorech zastává Jamese Gunna, kterého Disney nedávno vyhodilo, kvůli deset let starým kontroverzním tweetům. Herec vyjádřil nesouhlas s odsunutím režiséra z projektu a prohlásil, že Strážci bez Gunna nemůžou fungovat. Dále také uvedl, že pokud Marvel nepoužije již existující Gunnův scénář, nechá se dobrovolně vyhodit.

Je teprve začátek srpna a Oscaři už vyhlašují novinky. V uplynulém týdnu proběhlo zasedání akademie prestižního filmového ocenění, které přineslo „vylepšení“ příštího ročníků (slavnostní vyhlášení 24. února 2019). Jmenovitě například zavedlo novou kategorii, kterou je „Achievement in Popular Film“, čímž dávají prostor popkulurním blockbusterům, které jinak nemají mnoho šancí být nominovány na Oscara. Také stanovili oficiální datum ceremoniálu pro rok 2020, kterým je 9. únor a slíbili více globálně přístupné vysílání.

Poslední novinku, kterou s sebou přinesl uplynulý týden je druhá ukázka ke snímku Louskáček a čtyři říše. Film má přinést nový a nevšední pohled na již známou vánoční pohádku. Sledujeme zde příběh mladičké dívky Clary, která je přenesena do magického světa, který musí zachránit. V českých bude nová verze Louskáčka k vidění od 1. listopadu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací