Dvanáct srpnových knižních novinek Albatros Media plných sportu, historie, pohádek, romantiky a napětí

Skutečné události, nostalgie, zamilovanost i pátrání inspirovaly talentované autory.
 
 
Prázdniny se nachází ve své druhé polovině a o slovo se pomalu, ale jistě hlásí práce a nový školní rok. Mediální společnost Albatros Media a.s. nás i v tomto období zahrne zábavnými, odpočinkovými i poučnými tituly. Pojmy jako skutečnost, historie či realita jsou vlastní strhujícímu románu Samuraj, pozoruhodné publikaci Zlomové osmičky – 1918, 1938, 1948, 1968, dětské naučné knize Město v noci či dokonce Pohádkám z českého království nabízející české pověsti v pohádkovém zpracování. Vzdělání a sport v sobě mísí 200 neznámých hokejových příběhů. Opomenuta nebude ani romantika. Spisovatelka Barbara Metzger přichází s love story S láskou Luisa. V srpnu budeme i vyšetřovat, a to po boku Grace Humistonová v detektivce Paní Sherlock Holmes. Fantasy dobrodružství se ukrývá na stránkách knih Vita Nostra a Vládkyně ohně či prvního dílu série Snílek Neznámý. Chuťové pohárky uspokojí Domácí medová kuchařka. Humor i nostalgii v sobě ukrývá Kryštůfek, Pú a balonek.

 

Samuraj

Autor: Endó Šúsaku

Anotace:

„Strhující příběh jednoho z nejuznávanějších japonských prozaiků podle skutečných událostí“

Výměnou za právo obchodovat s Latinskou Amerikou se skupina samurajů vydává spolu s františkánským knězem na cestu do křesťanského světa. Cestují do Mexika, Španělska i do Říma, kde tři z nich přijmou křest jako prostředek ke splnění své mise. Jenže jejich výprava v Evropě zkrachuje. Situace v Japonsku se změnila. Šógunát o vazby se Západem nemá zájem a křesťané jsou pronásledováni. Rozehrává se tak střet dvou odlišných kultur na pozadí japonských dějin.

Cena: 349 Kč

Žánr: román

Počet stran: 320

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 06. 08. 2018

Pohádky z českého království

Autor: František Zacharník

Anotace:

„České pověsti v pohádkovém zpracování“

Příběhy bájných i skutečných postav naší země jsou plné hrdinství, tajemné magie, odvahy i důvtipu a zvou nás do světa poznání a nekonečné fantazie. Jednoduše psané a čtivé pohádky vypráví o tom, proč se naší zemi říká Čechy, o silákovi Bivojovi, který získal lásku kněžny Kazi, o věrném koni Šemíkovi, který přeskočil hradby Vyšehradu, o povedených kouscích kouzelníka Žita, tajemném hliněném obru Golemovi a dalších.

Cena: 199 Kč

Žánr: pohádka, beletrie

Počet stran: 72

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 06. 08. 2018

Paní Sherlock Holmes

Autor: Brad Ricca

Anotace:

„Šokující a pravdivý příběh první ženy jako zvláštní civilní vyšetřovatelky Policejního oddělení New York City, která se pustila do hledání 18leté Ruth Crugerové, když ostatní pátrání již vzdali.“

Grace Humistonová – právnička, detektivka, žena vyznačující se brilantním myšlením, které se přezdívalo paní Sherlock Holmes. Byla jednou z největších bojovníků proti zločinnosti v době, kdy ženy ani neměly volební právo. Po zmizení Ruth Crugerové odkrývají Grace a její společník nebezpečnou tvář podsvětí a obchodování s lidmi. Začíná zoufalý závod o čas. Kniha odhaluje hrůzostrašný, pravdivý příběh, důležité stopy o pohřešovaných lidech, práci sdělovacích prostředků i skutečné příběhy zločinů.

Cena: 399 Kč

Žánr: detektivka, světová beletrie, dobrodružství

Počet stran: 432

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 06. 08. 2018

S láskou Luisa

Autor: Barbara Metzger

Anotace:

„Pomsta snoubenci může být sladší než svatební dort“

Večer před svatbou Luisa nabourá auto svého snoubence. A sled katastrof na sebe nedá dlouho čekat – snoubenec ji nechá stát před oltářem, Luisa přijde o práci, a ještě o bydlení. Nezbývá jí než vzít zavděk matčinou polorozpadlou chatou a plánovat, jak se svému ex pomstí. Navíc se ukáže, že Dante, drzý mužský, kterého považovala za údržbáře a s nímž se v jednom kuse hádá, je ve skutečnosti majitel sousedního pozemku. I když ji přitahuje, to poslední, co by si přála, je uvíznout s ním v chatce během hurikánu!

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, romantika, love story

Počet stran: 304

Rozměry: 120×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 09. 08. 2018

 

Město v noci

Autor: Petra Bartíková

Anotace:

„Knížka, kterou si můžeš prohlížet ve tmě!“

Je jen málo knih, které září. Město v noci a Příroda v noci. Knížky, které si můžeš prohlížet ve tmě. Přečti si je, nasviť lampičkou a pak zhasni…

Cena: 249 Kč

Žánr: další dětské naučné knihy, interaktivní knihy

Počet stran: 12

Rozměry: 208×283 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 13. 08. 2018

200 neznámých hokejových příběhů

Autor: Tomáš Kučera

Anotace:

„Zábavné historky a zajímavosti z českého i světového hokeje“

Jak může obyčejný fotograf ovlivnit hokejové utkání? Jaká je největší krádež v dějinách ledního hokeje? Který komentátor kleje ze všech nejvíce a který brankář drží prvenství v nejmenším vzrůstu? To všechno a ještě mnohem více odhaluje Tomáš Kučera ve své knize zapomenutých, mnohdy zcela neznámých pikantností z prostředí nejoblíbenějšího ledního sportu na světě.

Cena: 299 Kč

Žánr: poznání, vzdělání, sport, humor ostatní, humor

Počet stran: 224

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 16. 08. 2018

 

Kryštůfek, Pú a balonek

Autor: kolektiv

Anotace:

„Jsi statečnější, než věříš, silnější, než se zdáš, a chytřejší, než si myslíš.“

Když se Kryštůfek Robin po letech vrací do Stokorcového lesa, všechno je jinačejší a tak trochu ztracenější. Už si tak docela nepamatuje důležitost slov jako medík nebo balonek. A co hůř, Kryštůfek Robin se ztratil svému nejmilejšímu kamarádovi Medvídkovi Pú. Na své cestě lesem musí dospělý Kryštůfek Robin znovu objevit radosti dětství a utkat se s hroznými bouřemi a řvoucími slonisky. Najde, co tak dávno ztratil?

Cena: 199 Kč

Žánr: humor pro děti, obrázková kniha

Počet stran: 40

Rozměry: 216×285 mm

Nakladatelstvi: Disney

Datum vydání: 20. 08. 2018

Domácí medová kuchařka

Autor: Petra Rubášová

Anotace:

„Med ve všech podobách. Med ochucený, medové speciality i med jako přísada v desítkách pokrmů!“

V této knize odhalíte netušené možnosti, jak využít med v domácí kuchyni: Ochucené medy, perníčky, zmrzlliny, džemy, želé, likéry, karamelky a další cukrovinky, dezerty, moučníky, oříškové tyčinky a flapjacky, vánoční cukroví, polévky, masové i bezmasé pokrmy, šunka, pomazánky, omáčky, saláty a salátové zálivky, nápoje… Vše s medem! A k tomu vám autorka ještě přidala recepty na domácí kosmetiku, tipy na výlety do včelařských muzeí a kontakty pro začínající včelaře.

Cena: 249 Kč

Žánr: moderní kuchařky, zdravé kuchařky

Počet stran: 136

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 20. 08. 2018

Zlomové osmičky – 1918, 1938, 1948, 1968

Autor: František Emmert

Anotace:

„Osudové roky českých dějin končící pověstnou „osmičkou““

Kdo se podílel na vzniku Československa v roce 1918? Jak probíhal Vítězný únor v roce 1948? Nebo co se dělo při sovětské okupaci v roce 1968? Připomeňte si letopočty s osudovou osmičkou na konci, které poznamenaly dějiny Československa a staly se klíčovými momenty naší historie. Unikátní publikace zachycuje ty nejzásadnější okamžiky na dobových snímcích a dává nahlédnout do dění těchto čtyř zlomových let.

Cena: 690 Kč

Žánr: česká historie

Počet stran: 252

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 20. 08. 2018

Snílek Neznámý

Autor: Laini Taylorová

Anotace:

„1. díl fantasy série oceňované autorky a jeden z největších knižních hitů roku 2017 pro mládež“

Sen si vybírá snílka, nikdy naopak. Sirotek a knihovník Lazlo se celý život bál, že si ho vybere nějaký obyčejný sen. Už odmala je navíc posedlý mytickým ztraceným městem Pláč. Ale na to, aby ho vyrazil hledat přes půl světa, je příliš zbabělý. A tak o městě hledá každou zmínku v knihách, dokud se mu nenaskytne příležitost vyrazit se skupinou legendárních válečníků. S nimi si může konečně splnit svůj sen… nebo o něj navždy přijít.

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro dívky, literatura pro kluky, romantika, love story, fantasy pro děti, fantasy

Počet stran: 488

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 20. 08. 2018

Vládkyně ohně

Autor: Matt Ralphs

Anotace:

„Pokračování napínavé fantasy Dcera ohně.“

Hazelina matka je stále v rukou démonů. Ale dívka se nehodlá vzdát. Proto teď míří do nejstřeženějšího vězení v zemi – do londýnského Toweru. V něm mocný Řád lovců čarodějnic drží Nicolase Murrella, člověka zodpovědného za matčin únos. Jen on může Hazel říct, kde má matku hledat. V přestrojení za chlapce Hazel pronikne přímo do středu Řádu. Podaří se jí ukrýt svoji pravou identitu a také to, že ona sama je čarodějkou, která dokáže ovládat oheň?

Cena: 249 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti

Počet stran: 256

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 23. 08. 2018

Vita Nostra

Autor: Sergej Djačenko, Marina Djačenková

Anotace:

„Krásná, bizarní a šokující fantasy!“

Studovat na vysoké je snem každého středoškoláka. Alexandra ale na Vysokou školu speciálních technologií nastoupila nedobrovolně. Škola v zapadlém městečku je totiž obestřena tajemnem a jde z ní strach. Stejně jako z muže v černých brýlích, který ji do školy přivedl a nutí ji plnit prazvláštní úkoly. Proč byla ona a její spolužáci vybráni? Proč se musejí učit nazpaměť tuny nesmyslných textů? A proč ti, kteří neuspějí u zkoušek, beze stopy mizí?

Cena: 399 Kč

Žánr: fantasy pro děti, fantasy

Počet stran: 440

Rozměry: 135×203 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 30. 08. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací