Tohle je válka! / This Means War – recenze

Cestovního agenta, nebo kapitána lodi? (Ehm tedy, CIA agenta, nebo CIA agenta?)
 
 
Tohle je válka!, nebo spíš: Za vším hledej ženu! Nedá se říct, že by se jednalo zrovna o zbrusu nový nápad v kreativnosti akčních komedií. I když technologie špionáží se neustále zlepšují a  otevírají nám nová vrátka v pozorování druhých. Ať už se jedná o dokonalou „sledovačku“ pomocí satelitů, nastražených infra i normálních kamer a mikrofonů, využívání pouličních kamer nebo sledování GPS telefonů i jiných GPS signálů. Základ zůstává, jak dnes, tak před padesáti lety, stejný.

Nejde tak ani o to koho sledujete, ale spíš proč. A jak už jsem ze začátku zmínil: Za vším hledej ženu! Neboť co může vnést větší rivalitu mezi dva dokonale sehrané CIA kolegy, než žena? Navíc jedná-li se o Reese Witherspoon.

Podobných námětů se ve světové kinematografii najde jistě nespočet. Ovšem proč ne? Dva agenti vyslaní na super důležitou akci samozřejmě přeženou svůj důraz a rozruch kolem „Top secret“ mise pozvednou na takřka celosvětový. Naštvaná, nečekaně vcelku mladá, šéfka CIA nechává tyto nejnadanější agenty pěkně sedět za stolem a co se asi tak jinak může stát, než že důraz mladých kolegů padne na úplně jinou oblast zájmu. Zburcují celý sbor CIA a soutěž o krásnou ženu začíná. Samozřejmě vše pod záštitou nejdůležitějšího případu a hlavně přísně tajné.

Naštěstí není důvod k panice, ani k okamžitému odsouzení za nedokonalou a ohranou myšlenku. Takto povrchní děj doprovází jiná velmi silná linie příběhu. Přesněji v podobě přeživšího gangstera, jehož jediným cílem se stává pomsta zemřelého kolegy. A děj se nám začne pěkně zamotávat.

Co filmu nelze upřít, jsou opravdu velmi humorné scény a celkový svěží nadhled nad současnou společností. Dalo by se říct i docela vhodný pro dnešní složitou dobu. Neboť nad přehnanými a zábavnými scénami si jistě odpočinete od každodenní stresující rutiny. Ovšem žádný hlubokomyslný a mozek rvoucí film rozhodně nečekejte. Zkrátka pohodová a opravdu humorná akční komedie. Však o to taky jde, ne?
 

Ehm, vy dva se znáte?


 

Tak a to máš za to, jak jsi mi vytopil byt.


 

Hodnocení akce… Němělo to být náhodou provedeno v tichosti?


 

70%

Tohle je válka! / This Means War

Co filmu nelze upřít, jsou opravdu velmi humorné scény a celkový svěží nadhled nad současnou společností. Dalo by se říct i docela vhodný pro dnešní složitou dobu. Neboť nad přehnanými a zábavnými scénami si jistě odpočinete od každodenní stresující rutiny. Ovšem žádný hlubokomyslný a mozek rvoucí film rozhodně nečekejte. Zkrátka pohodová a opravdu humorná akční komedie. Však o to taky jde, ne?

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací