Recenze: Kryštůfek Robin / Christopher Robin

Kryštůfek Robin dospěl a má vlastní rodinu. Ale co jeho kamarádi z dětství?
 
 
Když už není v Hollywoodu dost originálních scénářů, je třeba zabrousit do starších předloh a nechat se jimi inspirovat. Nostalgie totiž vždycky nějaké ty diváky přiláká. A tak během jednoho roku měly premiéru dva snímky se známými hereckými tvářemi, které mají spojitost s pohádkami o Medvídkovi Pú. Zatímco Sbohem, Kryštůfku Robine (s Margot Robbie a Domhnallem Gleesonem) je životopisný snímek o synovi spisovatele A. A. Milnea, jenž byl živoucí předlohou pro hlavního hrdinu pohádky. Tento snímek s Ewanem McGregorem se zabývá otázkou, co by se stalo s onou pohádkovou postavou Kryštůfka Robina, kdyby dospěla a musela řešit běžné problémy: přepracovanost, starost o rodinu a nevděčné zaměstnání.

Po trochu úmorném začátku, který nám ve zkratce ukáže krušné dospívání, se seznamujeme s Kryštůfkovou ženou Evelyn (Hayley Atwell). I když je krásná a chápavá, nemůže svého muže přesvědčit, že mu život utíká před očima, stejně jako dětství jejich dcery Madeline (Bronte Carmichael). Místo aby jí táta četl před spaním pohádky, chce ji poslat na internátní školu. Vše by se mohlo spravit na rodinném víkendu v domě Kryštůfkova dětství, jenže protivný šéf Winslow (výborný Mark Gatiss) mu zadá náročný úkol, takže manželka a dcera budou opět odsunuty na druhou kolej.

Co je důležitějšího než lidé (a vycpané hračky), kteří vás mají rádi, radost, hry a nicnedělání?Hlavní hrdina si nedá říct a místo aby se věnoval svým milovaným, ponoří se na víkend do papírů s čísly. V tu chvíli se ale zjeví Medvídek Pú a svého oblíbeného Kryštůfka vůbec nepoznává: neusmívá se, nechce si hrát, pořád má nějakou důležitou práci. Chce jen odvézt upovídaného medvídka zpátky na venkov, ale ten ho prosí o pomoc při hledání ztracených kamarádů. Třeba přitom najde také své ztracené štěstí a uvědomí si, na čem skutečně záleží. Ostatně, co je důležitějšího než lidé (a vycpané hračky), kteří vás mají rádi, radost, hry a nicnedělání?

První polovina není příliš okouzlující, zvláště proto, že je na ni většinu času Kryštůfek vlastně sám. Trochu lepší je to ve druhé, kdy nám začne být hrdina už sympatičtější, objeví se Pú a děj se trochu rozjede. Na animované hračky si musíme chvilku zvykat, ale jsou roztomilé a průpovídky zmateného medvídka také, ale dospělý muž vedle nich přece jen vypadá trochu zvláštně. Medvídka Pú si užijeme nejvíce, fanoušci ostatních postaviček si budou muset vystačit s pár scénami.

Ve vzduchu stále visí otázka, komu je snímek určený. Film je moc dětský pro dospělé a moc dospělácký pro děti, takže se můžou při čekání na animované postavičky začít nudit. Poselství je nám od začátku jasné a prosťoučké, své kouzlo Kryštůfek Robin má, jen to není na sto procent vydařená rodinná podívaná. Atmosféru nostalgie si ale užijeme.
 
 

Tygr nám trochu vybledl, ale nadšeně skáče dál.


 
 

Kryštůfek zapomněl na staré kamarády a trochu i na svou rodinu.


 
 

Při pátrání po kamarádech snad najde i sám sebe.


 
 

70%

Kryštůfek Robin / Christopher Robin

Ve vzduchu stále visí otázka, komu je snímek určený. Film je moc dětský pro dospělé a moc dospělácký pro děti, takže se můžou při čekání na animované postavičky začít nudit. Poselství je nám od začátku jasné a prosťoučké, své kouzlo Kryštůfek Robin má, jen to není na sto procent vydařená rodinná podívaná. Atmosféru nostalgie si ale užijeme.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací