Filmové události #34/18: Byl zrušen PragueCon a Danny Boyle vycouval z natáčení bondovky

Týden špatných zpráv?
 
 
Tak ještě do třetice: končí Teorie velkého třesku. Ale za to se blíží třetí řada První republiky. A MALL.TV chystá nový seriál ze světa showbyznysu. Oslavy padesáti let od okupace proběhly i na filmovém plátně. Z Michaela Peñi bude táta Dory průzkumnice. Pokračování sprosťáka Deadpoola už si můžeme pustit doma.

#34/18

Nepříjemná zpráva zasáhla zejména české fanoušky komiksů a popkultury, byl zrušen PragueCon. Organizátoři uveřejnili tuto informaci na sociálních sítích v úterý s omluvou a odůvodněním, že festival museli zrušit „z organizačních důvodů.“ Větší detaily zatím nejsou známy, pořadatelé jen slíbili, že těm, kdo si již zakoupili lístky, budou vráceny peníze. PragueCon měl být první českou obdobou conů jako je ComicCon v San Diegu, či jiné velké festivaly popkultury. Měli se zde objevit herci z marvelovských Strážců galaxie, Hry o trůny či z Vikingů. Festival mě proběhnout od 28. do 30. září 2018 na pražském Výstavišti.

Slavný britský režisér Danny Boyle (Trainspotting, Milionář z chatrče) v uplynulém týdnu oznámil, že odstupuje z natáčení pětadvacáté bondovky. Důvodem k odchodu, jen pár týdnů před začátkem natáčení, měl prý být spor ohledně záporáka příběhu a jeho castingu. Boyle se údajně nepohodnul s Danielem Craigem, představitelem Jamese Bonda, ohledně volby herce do role padoucha. Absence režiséra a spoluautora scénáře znamená, že se očekávaná premiéra filmu (stanovená na říjen příštího roku) posune minimálně o pár měsíců.

 

A do třetice všeho dobrého i špatného. Třetí, poněkud nemilou, zprávou je konec oblíbeného seriálu Teorie velkého třesku. Tvůrci nově oznámili, že připravovaná dvanáctá řada bude pro seriál poslední a velkolepě ho uzavře. Seriál pojednává o pětici nesmělých vědců Sheldonovi, Leonardovi, Howardovi a Rajeovi, kterým se nadobro změní život, když se jim do něj vplete krásná blondýnka Penny. Samotný pořad vyprodukoval i spin-off Malý Sheldon zaměřující se na dětství geniálního Sheldona. Teorie velkého třesku není jediná, kdo v příštím roce řekne sbohem, diváci se rozloučí i se seriály jako Hra o trůny, Taková moderní rodinka, Ve jménu vlasti, Gotham, Unbreakable Kimmy Schmidt, nebo Víceprezident(ka) a další. První epizoda dvanácté řady Teorie velkého třesku bude odvysílána 24. září.

Ale teď už k něčemu veselejšímu. Ve čtvrtek 23. srpna proběhla novinářská projekce první epizody třetí řady seriálu První republika. Nastávající sezóna se zaměří na období let 1930 až 1931. Ve třinácti nových dílech se diváci i hlavní hrdinové setkají s kriminálními zápletkami nebo milostným trojúhelníkem. První díl bude odvysílán 7. září, předtím však ČT uvede 2. září rekapitulační díl, aby si mohli fanoušci připomenout události z předchozích epizod.

A První republika není jediná, s novinkou přišla i internetová televize MALL.CZ, která na podzim uvede seriál Stylista. Pořad se má zaměřovat na Artura, nejžádanějšího stylistu v Česku, po kterém se můžou utlouct všichni v showbyznysu. Stylista představuje jakousi satirou na český showbyznys a to, jak to v takové branži funguje. Ústřední postavu zde ztvární Petr Vaněk, v dalších rolích se pak objeví Petra Nesvačilová, Michael Kern, Jana Plodková a další. Osmidílný seriál s jedenácti minutovou stopáží má plánovanou premiéru na letošní říjen.

(Foto MALL.TV)

Teď se na chvilku přesuňme do světa animáků. Všichni jistě znají Doru průzkumnici. A právě ta se, jak už bylo potvrzeno dříve v tomto roce, dočká hraného snímku. V uplynulém týdnu bylo oznámeno, že se do jejího hereckého obsazení přidá Michael Peña (Ant-Man, Marťan), který si ve filmu zahraje Dořina tatínka. Doru ztvární Isabela Moner, v dalších rolích se pak objeví Eva Longoria, či Eugenio Derbez. Do českých kin má snímek vstoupit na sklonku srpna příštího roku.

Ovšem jednou z nejvýznamnějších událostí tohoto týdne byly oslavy padesátého výročí od okupace sovětských vojsk ČSSR. A právě na počest toho polojubilea byly na české scéně předvedeny dva tematické snímky: Jan Palach vyprávějící příběh studenta filosofické fakulty, který se na protest upálil a Dubček zaměřující se na Alexandra Dubčeka, hlavní osobnost pražského jara 1968. Jan Palach je momentálně k vidění v kinech.

 

Poslední novinka má svým způsobem blízko ke kresleným filmům. Jeho kořeny jsou v kreslených komiksech. Ano, uhádli jste správně, jde o Deadpoola, ukecaného zabijáka. A právě jeho filmové pokračování Deadpool 2 se konečně dočkalo vstupu na DVD a Blue-Ray, kde je doplněné o různé bonusové materiály a zajímavé komentáře tvůrců.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací