ČT art oslavuje pět let vysílání

Tento podzim se zaměří na kulturní fenomény.
 
 
Je tomu právě pět let, kdy televizní kanál ČT art zahájil své vysílání. V pátek 31. srpna 2018 zahájí svůj již šestý rok. Narozeninová oslava nabídne všem sledujícím Týden dárků, který startuje v sobotu 1. září 2018. Během devíti dnů budeme moci zhlédnout sérii výjimečných premiér s esy v podobě přímého přenosu hry Vzkříšení z Dejvického divadla, koncertu Vojtěcha Dyka s B-Side Bandem, Marie Callas jako Toscy v londýnské Covent Garden nebo portrétu slavného pařížského muzea D’Orsay.

„Art je po pěti letech své existence kanálem s nejvyššími hodnotami divácké spokojenosti a z hlediska zásahu je v podstatě srovnatelný s ARTE nebo BBC4. To lze považovat za úspěch i doklad toho, jaký význam kultura pro diváky České televize má,“ prozradil s hrdostí ředitel České televize Petr Dvořák.

Tímto speciálním týdnem ovšem podzimní nabídka teprve začíná. Ponořit se budeme moci do historii tří legendárních scén, Divadla Na zábradlí, královéhradeckého Divadla Drak a Divadla pod Palmovkou.

Na své si přijdou i milovníci hudby. Kytarista Rudy Linka představí deset výrazných osobností české hudby v rámci druhé řady jeho hudební talk show Linka. Speciální dokumenty nám blíže představí legendy, jako jsou Čechomor, Pavel Žalman nebo skupinu Rolling Stones. S ČT art budeme moci vyrazit i na několik koncertů. V programu nalezneme například vystoupení například skupiny J. A. R., původní televizní zpracování opery Bohuslava Martinů Čím lidé žijí nebo vystoupení držitele Ceny Thálie Radima Vizváryho.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci ČT art, na kterou zavítal i jeden ze zakladatelů Divadla Na zábradlí Jiří Suchý, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací