Filmové události #35/18: První klip poslední řady Hry o trůny je tu!

Konec se blíží.
 
 
Ten se schyluje i pro seriálovou postavu Roseanne. Na druhé straně v Benátkách zahájili filmový festival. A Prima Comedy Central nabídla nový program. Ani ČT nezůstává pozadu a chystá třetí řadu Labyrintu. Praha se stává filmovým centrem, natáčí tu i Mark Hamill. Dwayne Johnson si zase plní sny stane se havajským králem.

#35/18

První novinka vyvolala velký ohlas u fanoušků. Šlo totiž o úplně první klip k poslední osmé řadě populárního seriálu stanice HBO Hra o trůny. Jde pouze o pár vteřinový klip, ve kterém byly zdá se skombinované nové i staré scény. Příznivcům to však stačilo. Druhou zprávou vážící se ke Hře o trůny je posunutí data premiéry poslední sezóny, které by podle nejnovějších informací mělo být posunuto z původního dubna na květen nebo i pozdější termín. Mezitím se má začít natáčet i očekávaný prequel, který bude pojednávat o událostech, které se odehrály ve Westerosu dávno před současným děním.

Konec se blíží i pro Roseanne. Respektive pro její postavu, seriál už byl ukončen a nově má dál pokračovat pořad pod názvem Connersovi. Pro jeho vznik však musí tvůrci učinit razantní krok, tedy zabít hlavní protagonistku, hospodyňku Roseanne. Tak znělo jejich oznámení v uplynulém týdnu. Jak se to všechno vyvrbí, zjistí diváci již 16. října v první epizodě Connersových.

Minulý týden však přinesl i příjemné zprávy. Ve středu 29. srpna byl zahájen pětasedmdesátý ročník filmového festivalu v Benátkách, nejstarší a nejprestižnější akce svého druhu v Evropě. Festival byl uveden snímkem První člověk s Ryanem Goslingem v hlavní roli. Ten byl také přítomen na červeném koberci, kromě něj se slavnostního večera zúčastnily i hvězdy jako Lady Gaga, Jeff Goldblum, Emma Stone, Olivia Colman, Nicholas Hoult, Naomi Watts, Claire Foy, Bradley Cooper a další. Návštěvníci pak budou moci v průběhu deseti dní zhlédnout filmy významných oscarových režisérů jako The Ballad of Buster Scruggs (bratři Coenové), Roma (Alfonso Cuarón) či 22 July (Paul Greengrass) a jiné.  Festival potrvá do soboty 8. září.

Nyní se na chvilku přesuňme na českou scénu. Stanice Prima Comedy Central nabízí divákům po prázdninách zbrusu nový program. Zařadila do něj například pořady jako Červený trpaslík, Taková normální rodinka, Goldbergovi, čtvrtou sérii Brooklyn 99, devátou řadu Archera a na své si přijdou i příznivci pořadů Jak jsem poznal vaši matku, Průměrňákovi, či animáků South Park, Griffinových nebo Amerického táty.

Česká televize však nezůstává pozadu. Již v pondělí 3. září bude mít na prvním kanále premiéru třetí řada úspěšného seriálu Labyrint. V chystaných dílech si vedle stálých postav zahrají i nový herci, kterými jsou například Petr Stach, Denisa Nesvačilová, Lenka Vlasáková, David Švehlík, Miroslav Donutil nebo Pavel Řezníček.

Česká republika se evidentně stává oblíbenou lokací světových filmařů. V současné době tu tvůrci seriálu Soumrak templářů spolu s Markem Hamillem (Star Wars) natáčejí jeho již druhou řadu, ta první také vznikla na našem území. To však není vše, na podzim se v Praze a Liberci chystá natáčení jednoho ze snímků studia Marvel. Jde o druhý díl Spider-Man s podnázvem Far From Home, který se nebude v Praze jen natáčet, ale dějově i částečně odehrávat. V souvislosti s tím hledají v současnosti castingové agentury české komparzisty pro natáčení.

A závěrem taková sympatická zpráva, dalo by se říci. Herec Dwayne Johnson, známý též pod přezdívkou The Rock, má už dlouho dobu sen zahrát si ve filmu legendárního havajského krále Kamehameha, a právě to se mu splní. Tvůrci potvrdili, že byl herec havajského původu obsazen do role tohoto krále v chystaném biografickém snímku The King. Režie se ujme Robert Zemeckis a scénáře Randall Wallace, který se podílel například na Statečném srdci Mela Gibsona. Další podrobnosti k projektu zatím nejsou známy.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací