České filmy na podzim 2018: Pohádky, dokumenty, dramata i kapka historie

Podzim nám umožní popovídat si s TGM či vidět Karla Gotta v nové pohádce
 
 
Září jsme odstartovali s road movie Všechno bude. Dále tu na nás čeká smích s komedií Po čem muži touží či trocha sportu s dokumentem King Skate. Říjen nám (mimo jiné) nadělí historické drama Toman o šéfovi naší zahraniční rozvědky a napětí a emoce prostřednictvím Hovorů s TGM. Na své si přijdou i děti, a to díky pohádkám Když draka bolí hlava a Čertí brko. Chybět nesmí ani kutilové Pat a Mat, kteří nezahálí ani v zimě. Listopad nebude pouze o princeznách a kouzlech, ale i o realitě všedního života, kterou nabídne například dokument Kibera: Příběh slumu.

Český film září-listopad

Všechno bude

premiéra 6. září 2018

drama, komedie, road movie

Režie: Olmo Omerzu

Oficiální synopse:

Road movie o klučičím přátelství, dobrodružství a velké svobodě. Příběh dvou kluků, kterým ještě nebylo ani patnáct a kteří se společně vydávají v ukradeném autě na cestu přes celou republiku. Cílem jejich útěku je pocit svobody a touha něco zažít.

Po čem muži touží

premiéra 20. září 2018

komedie

Režie: Rudolf Havlík

Oficiální synopse:

Hrdinou příběhu je charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer). Trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí. Pracuje jako šéfredaktor časopisu pro muže a s ničím se moc nemazlí. Jeho osobní život však není zrovna příkladem vyrovnanosti. S exmanželkou (Andrea Hoffmannová) se hádá nejen kvůli sedmnáctileté dceři Julii (Sara Sandeva), které Karel leze krkem kvůli svému chování. Karlův nezávazný způsob života jednoho dne dostane hned několik ran. Přijde o práci, z níž ho vyhodí kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka (Táňa Pauhofová). Karel je na dně a společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) to vyřeší po chlapsku – opije se a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“ Ráno se Karel probudí, ale už to není Karel. Díky noční alkoholické „jízdě“ a vědmě Zoltaně (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel, vlastně již Karla, se musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale vymyslet i krycí příběh pro své náhlé zmizení. A hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší?

King Skate

premiéra 20. září 2018

dokumentární

Režie: Šimon Šafránek

Oficiální synopse:

Přilepit se k betonu. Vysvištět prostorem. Mít to všechno v pohybu. Skateboard! V šedi ČSSR 70. a 80. let něco úplně jiného, úplně nového. Láska na první pohled. Nekonečnej mejdan. Adrenalin. Kultovní postavy českého a světového skateboardingu v příbězích zlámaných kostí, nezlomných přátelství a divoké jízdy za svobodou uprostřed komunismu.

Odborný dohled nad výkladem snu

premiéra 27. září 2018

komedie, drama

Režie: Pavel Göbl

Oficiální synopse:

Tři staří kamarádi – Muzikant, Zloděj a Cirkusák, bývalí spoluvězni z bolševického kriminálu, spolu po ovdovění žijí v domě na česko-německém pomezí. Přivedla je sem potřeba vypořádat se s někým, kdo jim v minulosti ublížil. Jenže oním člověkem, bývalým estébákem, je současný hospodský, a tak pánové nemají kam chodit na točené pivo. Dokud Zloděj nezjistí, že kousek za hranicí na Polské straně je hospoda, kam se dá dojet autobusem. Jenže Cirkusák má nejprve obavy z polského piva, a pak mu nevoní, že hostinský má za ženu německou turkyni. Možnost točeného piva je náhle ohrožena. Navíc se v jejich domě objeví sudetská Němka. Právě tady totiž jako mladá bydlela a chce zde přespat, aby se jí zdál sen o muži, kterému jako členka hitlerjugend ublížila. Ráda by se dočkala odpuštění. V domě žije i Holka, bývalá prostitutka, toho času těhotná s některým z nich. Pánové si ji nastěhovali do domu „aby nemuseli stárnout spořádaně“. Holka jim ovšem nechce říct, s kým z nich to má. A pak se dovědí o „kouzelném čaji“, který před válkou „objevil“ zakladatel místní zahrádkářské kolonie. Po jeho vypití se člověku zdá, to nač myslel těsně před usnutím a o čem chtěl, aby se mu zdálo.

Domestik

premiéra 27. září 2018

drama, psychologický, thriller

Režie: Adam Sedlák

Oficiální synopse:

Roman (Jiří Konvalinka) je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota (Tereza Hofová), která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout?

Klapzubova XI.

premiéra 27. září 2018

komedie, sportovní

Režie: Ladislav Brom

Oficiální synopse:

Fotbalové mužstvo tvoří jedenáct hráčů. A majitel autodílny Kryštof Klapzuba má přesně tolik sportovně nadaných synů. Není divu, že ho jednou bývalý internacionál Hájek přemluví, aby ze svých synů postavil fotbalové mužstvo. Nadšení synové pilně trénují a po několika drobných zádrhelech se začínají dostavovat první výsledky v podobě vyhraných zápasů. Kromě sportovních výsledků dostaví se ovšem také láska, když dva ze synů, Pepík s Jardou, při zkušební jízdě opraveného auta bankéře Šlejhara pomohou Evě Bínové, dceři předsedy S. K. Meteor, a její kamarádce Heleně, které nabouraly auto cestou na chatu. Pepík se totiž při opravování jejich auta do Evy zakouká. Situaci však poněkud zkomplikuje omyl dívek, které se domnívají, že Pepík je synem bankéře Šlejhara. Když se totiž Helenin přítel rozhodne této známosti využít, Helena usoudí dodatečně podle čísla auta, že Pepík je synem bankéře. Helenin kamarád chce tuto známost využít a za skutečným bankéřovým synem zajde, ten však pochopitelně popře, že by Evu znal. To dívku natolik rozlobí, že známost ukončí. Čas však mnohé vyřeší. Klapzubáci odjedou na úspěšné turné plné vítězných utkání doma i v zahraničí, a když se vrátí, nabídne stavitel Bína Pepíkovi profesionální smlouvu. Eva pochopí svůj omyl a s Pepíkem se udobří. A protože se Klapzubova jedenáctka stává novým národním mužstvem, zdá se, že lásku i fotbal čeká mnoho dobrého.

Toman

premiéra 4. října 2018

drama, historický

Režie: Ondřej Trojan

Oficiální synopse:
Filmové drama režiséra a producenta Ondřeje Trojana o vzestupu a pádu na pozadí doby, která dodnes ovlivňuje naše životy.

Neuvěřitelný a pravdivý příběh rozporuplné osoby Zdeňka Tomana, šéfa naší zahraniční rozvědky, který významně ovlivnil vývoj v poválečném Československu, bezskrupulózního obchodníka s obrovskou mocí a zásadním úkolem. Sehnat peníze, které komunistům vyhrají volby. A Toman peníze sehnat uměl. Pro sebe, pro rodinu i pro stranu. Šmelina, vydírání, kasírování válečných zločinců i jejich obětí. Neštítil se ničeho. Cena, kterou za svou kariéru zaplatil on i jeho blízcí, byla pak vysoká.

Film odkrývá období tzv. třetí republiky, temné roky 1945 – 48, a příběh člověka, o kterém se nikdy nemluvilo.

Nina

premiéra 11. října 2018

loutkový

režie Aurel Klimt

Celovečerní loutkový animovaný film vznikl o první fence, co se podívala do vesmíru. Muzikálový film vypráví o životě Lajky na periferii ruského velkoměsta. Po průkopnici kosmonautiky následuje Lajku do vesmíru množství dalších zvířat vypouštěných z Houstonu a Bajkonuru. Zvířata vesmírem bloudí, dokud nenaleznou vzdálenou planetu. Jejich harmonické soužití časem naruší nečekaný příjezd dvou lidských astronautů.

Mars

premiéra 18. října 2018

komedie

Režie: Benjamin Tuček

Lety na Mars dávno vyšly z módy. Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot, ponechaný kdysi na Marsu svému osudu. Místo náhradních dílů přiletí čeští turisté, kteří se na Marsu chtějí oženit. Ale do vesmíru by neměli létat lidé, kteří nemají vyřešené svoje osobní problémy. Robot přežil pět velkých prachových bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám. Může umělá inteligence žárlit? Když tají polární čepičky, dějí se věci, které by se jindy stát nemohly….

Hovory s TGM

premiéra 18. října 2018

historický

Režie: Jakub Červenka

Oficiální synopse:

Jan Budař jako Karel Čapek a Martin Huba jako T. G. Masaryk excelují v příběhu jednoho z nejslavnějších rozhovorů naší historie. Filmové „Hovory s TGM“ přinášejí na plátna kin nečekané napětí, emoce a střet dvou významných mužů.

Toho dne na podzim roku 1928 jsou dva symboly československé demokracie na vrcholu, stejně jako celé Československo. Jejich kniha, která vznikala celý rok, je konečně hotová. Karel Čapek proto vyhledá v zámecké zahradě prezidenta Masaryka a chce mu nabídnout část honoráře za knihu jejich hovorů, která vzniká k 10. výročí stále mladé republiky. Prezident ale není v dobrém rozmaru, jeho dcera mu totiž zakázala knihu vydat. Toto setkání nebude snadné.

Jak se moří revizoři

premiéra 18. října 2018

komedie

Režie: Eva Toulová

Oficiální synopse:

Zábavná komedie o obyčejné maloměstské rodině,
jako je každá druhá.
Seznamte se a uvidíte, jak se její členové nebezpečně podobají Vám či Vašemu okolí. Syn Marko spěje k tomu být úspěšným zločincem. Naneštěstí je jeho první obětí přepadení vlastní matka, což mu značně přitíží ve vysněné kariéře kriminálníka. Dcera Karin je sebevědomá a své půvaby využívá jen, co to jde. Veškerý čas věnuje „chození“ s více chlapci naráz a posouváním hranic, co všechno muži vydrží. Matka Anna zase ujíždí na slevových portálech, výhodných nákupních akcích a soutěžích. A otec? Ten je tím nejobyčejnějším z obyčejných – dopravním revizorem, a i přesto mu život shodou náhod umožní zažít pár minut slávy.

Snímek ze současnosti má primárně diváky pobavit a skrze obyčejnou rodinku Malých poukázat lehkou satirou na nešvary současnosti. Publikum film nadchne salvou vtipných scének, svěžím tempem a v neposlední řadě také hereckým obsazením.

Zlatý podraz

premiéra 25. října 2018

drama, romantický

Režie: Radim Špaček

Oficiální synopse:

Příběh o vášnivé lásce, basketbalu a životě ve stínu politiky. Film začíná v roce 1938. Hlavní linii snímku tvoří osudová láska mladého právníka a sportovce Franty (Filip Březina) k tanečnici Michelle (Patricia Volny), s kterou se seznámí na poválečném Mistrovství Evropy v basketbalu v Ženěvě. Michell je osudem pronásledovaná dívka, která prchla z vlasti před Stalinem i Hitlerem. Jejich příběh, který kromě politiky ovlivní i dva protikladní jedinci trenér Valenta (Stanislav Majer) a funkcionář Hrabal (Ondřej Malý), vrcholí v roce 1951, kdy Evropu už na mnoho let rozdělila železná opona.

Když draka bolí hlava

premiéra 25. října 2018

pohádka

Režie: Dušan Rapoš

Oficiální synopse:

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava?

Kibera: Příběh slumu

premiéra 1. listopadu 2018

dokumentární

Režie: Martin Páv

Kibera je jeden z největších afrických slumů. Nachází se v Nairobi, hlavním městě Keni. Lidé zde čelí jedněm z nejnáročnějších životních podmínek na zemi. Dokumentární film Kibera: Příběh slumu ukazuje, že i v takovém prostředí je možné žít šťastný život. Hlavními postavami příběhu jsou lidé, kteří se pomocí ostatním rozhodli proměnit slum v lepší místo. Film je sleduje i během prezidentských voleb 2017, kdy se jejich osudy ocitnou v ohrožení.

Ten, kdo tě miloval

premiéra 8. listopadu 2018

komedie, rodinný, krimi

Režie: Jan Pachl

Předloha: Marie Poledňáková (kniha)

Komediálně laděná rodinná detektivka s předvánoční atmosférou ze známého lázeňského města, z Karlových Varů.

Hlavním vypravěčem příběhu by sice správně měl být kpt. Kalina (Pavel Řezníček) – neúplatný policista, milující manžel, skvělý otec a báječný syn v jedné osobě, kdyby se ovšem i ironií osudu hned na začátku filmu nepřesunul při nehodě do metafyzické podoby. Takto jsou jeho možnosti zasahovat do děje jen velmi omezené. Proto se jako duch musí spokojit s tím, že vyšetřování podivných okolností posledního případu přeberou jeho dvě děti a žena Vanda (Soňa Norisová). Stanou se amatérskými detektivy. Naštěstí mají ve svém kriminalistickém týmu také babičku a tchýni v jedné osobě (Eva Holubová) a jednoho životně nepraktického praktického lékaře (Hynek Čermák) …

Vratislav Effenberger aneb lov na černého žraloka

premiéra 8. listopadu 2018

dokumentární

Režie: David Jařab

Dokumentární film s hranými prvky věnovaný Vratislavu Effenbergerovi (1923‐1986), nejvýznamnější postavě českého poválečného surrealismu.

Chvilky

premiéra 22. listopadu 2018

drama

Režie: Beata Parkanová

Mohlo by se zdát, že Anežka a její život patří celé rodině, jen ne jí samotné. Snaží se pomáhat všem blízkým, kteří to potřebují, a dostát slibům, které jim dala. Musí se ale také naučit nastavit vlastní hranice a projevit své touhy a přání, aby neztratila to nejdůležitější: sebe samu.

Anežka (Jenovéfa Boková) je mladá žena, která si přeje, aby vztah s její rodinou i partnery byl dobrý a klidný, a to i za tu cenu, že ona sama ustoupí a bude se vyhýbat případným nedorozuměním, sporům. Neuvědomuje si ale, že onen pomyslný klid je jen klidem před bouří, která musí dříve či později přijít. Film Chvilky vypráví příběh o základních situacích, vztazích a emocích, které potkávají každého člověka, jsou mu důvěrně blízké a známé. Vyprávějí o lásce, bolesti, oddanosti, ale také o naději, že člověk dokáže svá zranění přeměnit v sílu.

Pat a Mat: Zimní radovánky

premiéra 22. listopadu 2018

animovaný, rodinný

Režie: Marek Beneš

„A je to opět tady“ Pat a Mat: Zimní radovánky míří do kin. Naši dva známí kutilové znovu v akci.
Můžete se těšit na zimní a vánoční příběhy legendární dvojice kutilů Pata a Mata.

Čertí brko

premiéra 29. listopadu 2018

pohádka, komedie

Režie: Marek Najbrt

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat.

Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce.  Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se zpustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací