Filmové události #36/18: Česká televize chystá novou řadu StarDance

Hvězdy pro nás budou tančit od října.
 
 
Studio Marvel zase představilo hvězdy snímku Captain Marvel v plné kráse. A s podzimním počasím přišel i nový trailer Halloweenu. Na Vánoce zase navnadila finální ukázka Louskáčka a čtyř říší. Koncem týdne byl zahájen filmový festival v Torontu. Byly také zveřejněny nominace na People’s Choice Awards. Z Henryho Cavilla bude Zaklínač. Do českého Žižky přibylo další velké jméno. Opustil nás legendární Burt Reynolds.

#36/18

V uplynulém týdnu Česká televize oznámila detaily k chystané deváté řadě oblíbeného tanečního pořadu StarDance. Desítkou tančících hvězd jsou pětibojař David Svoboda, herečka Veronika Arichteva, herec Jiří Dvořák, zpěvačka Monika Bagárová, herečka Pavla Tomicová, zpěvák Adam Mišík, moderátorka Daniela Písařovicová, moderátor Dalibor Gondík, herečka a zpěvačka Daniela Šinkorová a desátým účastníkem měl být herec Václav Kopta, ten však musel nakonec ze soutěže odstoupit, kvůli zranění, které si způsobil při tréninku. Moderování se opět ujmou Marek Eben a Tereza Kostková, v porotě pak zasednou Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler, Radek Balaš a nově Václav Kuneš, který nahradí Jana Révaie z předchozích řad. Devátá reinkarnace StarDance poběží na obrazovkách prvního kanálu ČT od 13. října.

Česká televize však není jediná, kdo v uplynulém týdnu předvedl svoje hvězdy. O značný rozruch mezi fanoušky se postaralo i studio Marvel, které na stránkách časopisu Entertainment Weekly uveřejnilo první fotografie ke svému chystanému přídavku do MCU, kterým je Captain Marvel. Na snímcích jsou k vidění postavy hvězdy jako je Brie Larson, Lee Pace, Djimon Hounsu, Jude Law, Ben Mendelsohn či Samuel L. Jackson. Captain Marvel má do kin vstoupit na jaře příštího roku.

Ještě předtím se však dočkají nového snímku fanoušci hororové ságy Halloween. A právě uplynulý týden přinesl druhý trailer k tomuto slasheru. V ukázce se vrací i Jamie Lee Curtis v roli Laurie Strode, která se tento Halloween chystá skoncovat se svým úhlavním nepřítelem zabijákem Michaelem Myersem. V současnosti sice v kinech straší démonická Sestra, ale za přibližně měsíc jí nahradí maskovaný psychopat se zálibou v Halloweenu.

No a po Halloweenu už pomalu nastoupí sezóna Vánoc, a právě na tu navnazuje finální trailer ke snímku Louskáček a čtyři říše. Tato alterace oblíbené vánoční pohádky, nejznámější coby baletní představení, bude mít premiéru 1. listopadu.

Ale Vánoce jsou přeci jen stále docela daleko, zaměřme se pro to na něco aktuálnějšího. Filmová sezóna v Benátkách už sice skončila, ale krátce na to byl zahájen Mezinárodní filmový festival v Torontu. Zde se předvedou nové snímky jako Predátor, Zrodila se hvězda, První člověk, nebo již zmiňovaný Halloween. Toronto pak v souvislosti s akcí navštíví celebrity jako Lady Gaga, Natalie Portman, Jake Gyllenhaal, Julia Roberts, Bradley Cooper, Keira Knightley, Judy Dench, Hilary Swank, Susan Sarandon či Nicole Kidman. Festival potrvá deset dní do 16. září.

Filmy sice budou oceňovány v Torontu, ale i mimo něj. V uplynulém týdnu totiž byly uveřejněny nominace na People’s Choice Awards, ceny, kde hlasují sami fanoušci. O přízeň diváků se utkají nejpopulárnější snímky i seriály z letošního roku, stejně jako herci, kteří se na nich podíleli. V dalších kategoriích pak zabojují televizní pořady, či hudebníci a jejich letošní hity. Publikum po celém světě může hlasovat na stránkách People Choice pro své oblíbence, ceny pak budou vyhlášeny 11. listopadu.

Mezi nominované filmy patří i Mission: Impossible – Fallout, ve kterém si mimo jiné zahrál i Henry Cavill. A právě jeho se týká další novinka. Ze Supermana se totiž stane Geralt ze Zaklínače, už je to tak. Henry Cavill byl obsazen do hlavní role v novém připravovaném televizním seriálu stanice Netflix na motivy stejnojmenné počítačové hry, která se odehrává ve středověkém fantasy světě.

Když už je řeč o středověku, stojí za to zmínit připravovaný český historický film režiséra Petra Jákla o Janu Žižkovi. Již dříve bylo potvrzeno, že titulního českého hrdinu si zahraje Američan Ben Foster. V uplynulém týdnu však bylo oznámeno, že se ve snímku po boku Fostera objeví oscarový britský herec Michael Cain. Ten zde údajně ztvární fiktivní postavu Borše. Více detailů k projektu zatím není známo, ale mělo by být uveřejněno na tiskové konferenci 13. září

A na závěr taková smutná zpráva. V uplynulém týdnu zemřel ve věku dvaaosmdesáti let americký herec Burt Reynolds. Mezi jeho nejznámější díla patří Hříšná noc, Hooper nebo Začít znovu. Jeho poslední snímkem měla být spolupráce s Quentinem Tarrantinem na Tenkrát v Hollywoodu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací