Lejla Abbasová pokřtila knihu K čemu samé jedničky? Ondřeje Šteffla

„Blogy zakladatele společnosti Scio o českém školství.“

Téměř každý rodič se svého syna či dcery po návratu ze školy zeptá: „Jaké jsi dnes dostal(a) známky?“ Je ovšem tato otázka správná? Zakladatel proslulého gymnázia PORG a vzdělávací společnosti Scio Ondřej Šteffl se (nejen) tímto tématem zabývá ve své knížce K čemu samé jedničky?

Poučné texty, jež jsou určeny především všem rodičům a učitelům, jsou obohaceny o ukázky z diskuzí na internetu a vtipnými ilustracemi. Začtete-li se do poznatků a názorů Ondřeje Šteffla, možná budete příště zjišťovat: „Co jsi se dnes naučil?“ Kmotrou vzdělávací knihy se stala několikanásobná maminka, herečka a moderátorka Lejla Abbasová.

 

Anotace knihy K čemu samé jedničky?:

Ondřej Šteffl je zakladatel proslulého gymnázia PORG a vzdělávací společnosti Scio, v poslední době založil několik ScioŠkol. Soustavně se věnuje problematice školství a vzdělávání, své názory publikuje mimo jiné v blozích na aktualne.cz. Část z nich uvádí náš výběr. Autor se v nich zaměřuje na to, jaké schopnosti a znalosti by měla současná škola rozvíjet, aby žáci a studenti obstáli v dospělém životě. Poukazuje na to, jaké metody jsou v současné výuce zastaralé a co v dětech potlačují, a naopak ukazuje, jak jinak by mohlo vyučování vypadat, nebo přímo uvádí příklady škol, které úspěšně vedou děti k všestrannému rozvoji jejich osobnosti. Uvedené texty jsou zaměřeny spíše na rodiče, jsou doprovázeny krátkou vybranou diskusí z blogů, která obsahuje námitky k autorovým názorům, a jsou doprovázeny vtipnými ilustracemi.

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací