Film Jan Žižka přivedl do Prahy herce Bena Fostera, Tila Schweigera, Williama Moseleyho a Sophii Lowe

Natáčení historického akčního dramatu Jan Žižka začne v pondělí 17. září 2018.
 
 
Již před osmi lety začal pracovat režisér a producent Petr Jákl na filmu Jan Žižka. Přípravy ale pomalu finišují, protože v pondělí 17. září 2018 padne první klapka. Do Prahy proto zavítala bohatá herecká delegace, kterou uvidíme v ústředních rolích historického akčního dramatu.

Jako Jan Žižka se představí hollywoodský herec Ben Foster, kterého můžeme znát z filmů Warcraft: První střet, Za každou cenu, X-Men: Poslední vzdor či 3:10 Vlak do Yumy. Koncem září do našich kin vstoupí drama Beze stop. Ben Foster na pražské tiskové konferenci prozradil, že příběh o Janu Žižkovi neznal, ale toto téma se ho velice dotklo.

Hlavní ženskou roli – Kateřinu ztvární australská herečka narozená ve Velké Británii Sophie Lowe, která je z natáčení nadšená, protože bylo jejím velkým snem hrát v historickém filmu. Na roli Rožmberka se intenzivně připravuje německý herec Til Schweiger. Do Čech se vrátil William Moseley, který zde natáčel film Letopisy Narnie: Princ Kaspian. Nyní se mladý herec chopil role bratra Jana Žižky, Jaroslava.

Se startem natáčení přiletí do České republiky i držitel Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmech Hana a její sestry a Pravidla moštárny, americký herec Michael Caine, jenž oblékne plášť lorda Borše. Z českých herců ve filmu uvidíme například Marka Vašuta, Jana Budaře a Ondřeje Vetchého.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci k filmu Jan Žižka, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací