Filmové události #37/18: Přípravy nového ročníku Zlaté Prahy vrcholí

Na Zhejiang film festivalu zase budou k vidění čínské filmy.
 
 
Blíží se i čtvrtá řada seriálu Better Call Saul. Na druhou stranu v poslední sezóně seriálu Taková moderní rodinka údajně někdo zemře. Případný konec visí i nad Henrym Cavillem coby Supermanem. Na druhou stranu Viggo Mortensen dostal novou pracovní příležitost coby řidič Mahershala Aliho v první ukázce ke snímku Green Book. V neposlední řadě StarDance našlo záskok za Václava Koptu.

#37/18

Ve středu 12. září se konala tisková konference k festivalu Zlatá Praha. Tvůrci slibují záživný pětapadesátý ročník. Zahajovacího koncertu se letos ujme Štefan Margita, mezi jeho hosty pak budou Hana Zagorová, Martin Chodúr či Miro Žbirka a mnozí další. Organizátoři zároveň nabízí široký program, ve kterém mimo jiné nechybí například pocta opeře Bohuslava Martinů, variace na operu Carmen, vzpomínkový program Petra Weigla či Den se StarDance. Nebude chybět ani Zlatý den Zlaté Prahy, který proběhne 22. září na Piazzetě Národního Divadla a provede jím Vladimír Polívka. Festival Zlatá Praha bude zahájen 19. září zahajovacím koncertem, který poběží od 20:20 na ČT art, kde se budou též vysílat další části programu Zlaté Prahy.  Zakončení, při kterém se tradičně uskuteční slavnostní předávání cen, proběhne v sobotu 22. září od 20:00. Cenu za celoživotní dílo pak převezme francouzský houslista Bruno Monsaingeon.

Na druhé straně se blíží i Zheijang film festival, kulturní akce zaměřující se na Čínské filmy. Budou zde k vidění mimo jiné díla jako Seventy-Seven Days, The Ungrateful Lover, Beautiful Lie, Detective Dee The Four Heavenly Kings, End of Summer či God of War. Festival začíná 18. a potrvá do 21. září. Vybrané snímky budou k vidění v pražském kině Evald či v Karlových Varech v Lázních III.

A teď něco málo k seriálům. Kriminální právník Saul je zpátky ve čtvrté řadě pořadu Better Call Saul. Ta bude odvysílaná 27. září ve 22 hodin na stanici AMC.

Za nedlouho také odstartuje poslední desátá řada seriálu Taková moderní rodinka. A tvůrci v uplynulém týdnu oznámili, že v jedné z prvních epizod finální sezóny umře významná postava a její odchod bude mít větší dopad na zbylé postavy i dějovou linii. Více podrobností s fanoušky nesdíleli. Ti však pohotově začali rozvíjet teorie, kdo by mohl být onou postavou, kterou řekneme sbohem. Desátá řada Takové moderní rodinky se začne vysílat 26. září.

A své sbohem zdá se řekne i herec Henry Cavill postavě komiksové Supermana. Tedy pokud si neurovná zlomené vztahy se studiem Warner Brothers, které produkuje filmy z DC komiksů, kde Superman vystupuje. V uplynulém týdnu totiž vyplavaly na povrch informace, které svědčí o to, že Cavill dostane výpověď coby muž z oceli. Cavill se údajně odmítnul objevit jako Superman v připravovaném DC snímku Shazam!, jehož trailer na ComicConu nadchnul fanoušky, a to způsobilo značné rozepře. Jeho manažerka Danny Garcia i studio WB o situaci stále vyjednávají, a žádné oficiální stanovisko nebylo usneseno. Cavillova životní role tak visí na vlásku.

Kdo se však o své role nemusí bát, jsou Viggo Mortensen a Mahershala Ali, kteří se předvedli v první ukázce k filmu Green Book. Ten pojednává o italském Američanovi (Mortensen), který se v 60. letech minulého století stane řidičem černošského pianisty (Ali).  Snímek má chystanou premiéru koncem tohoto roku.

Poslední novinka je z domácí scény. Oblíbený taneční pořad má nového soutěžícího, kterým je Richard Genzer. Ten se stal náhradníkem za Václava Koptu, který musel soutěž opustit, kvůli zranění způsobeném při tréninku. Devátá řada StarDance odstartuje 13. října na prvním kanálu České televize.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací