Ponaučení i pohádková dobrodružství, to je září a tucet knižních novinek od Albatros Media

Náhlé zmizení, nadčasový román, přípravy na Vánoce, výlet do pravěku i večery strávené s Disney.
 
 
Večery se prodlužují a my tak máme delší čas na čtení. Navíc, Mediální společnost Albatros Media a.s. přináší další várku zajímavých a žánrově pestrých knih. I když září patří především všem školákům, podíváme se nejprve na zoubek nabídce pro dospělé. Muž, který už nezavolal nabídne nejen lásku, ale i drama v podobě náhlého zmizení a následného pátrání. Nadčasový román Továrna na vafle nám odhalí, jak snadno lze oklamat masy. Dokonce budeme i vzpomínat, a to na Vznik Československa 1918: fakta, mýty, legendy a konspirace. Víte, že Vánoce tu máme za necelých sto dnů? Připravte se na ně s publikací Vánoce na míru. Jako každý měsíc, ani v září nesmí chybět poctivá várka fantasy dobrodružství. Lásku, romantiku i dobrodružství v sobě skrývá 1. díl bestsellerové série Kletba vítězů. Fanoušci Skleněného trůnu si čekání na další díl mohou ukrátit s knížkou Temnota. Kluky i tatínky bezesporu nadchne nové vydání díla Hoši od Bobří řeky. Vzdělávat se lze nejen pomocí učebnic. Připomeňte si naši historii četbou 100 let Československa v komiksu. Poznání v malebném podání, to je obrázková kniha Řeky a encyklopedie Dinosaurium. V neposlední řadě se podíváme i do pohádky. Pohádky z různých koutů Evropy v sobě skrývá Pokladnice pohádek a usínat budeme s pestrobarevnou knížkou Disney – Postýlková sbírka pohádek.

 

 

Vznik Československa 1918: fakta, mýty, legendy a konspirace

Autor: Vladimír Liška

Anotace:

„Nejen T. G. Masaryk a E. Beneš, ale i rozporuplný vztah M. R. Štefánika k prvnímu československému prezidentovi“

Vladimír Liška nás seznamuje s vývojem, jenž předcházel vzniku Československa, a dál nás provází charakteristickými problémy, které politická elita nově vzniklého státu musela řešit, ať už se jednalo o velmi napnutý rozpočet, rozevírající se nůžky mezi chudými a bohatými, občanské nepokoje či rozpory mezi samotnými politiky. Kniha přinese radost nejen zájemcům o české dějiny, ale může být dobrým zdrojem informací i pro žáky základních a středních škol.

Cena: 249 Kč

Žánr: česká historie

Počet stran: 208

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 06. 09. 2018

 

Vánoce na míru

Autor: Lucie Dvořáková

Anotace:

„Udělejte si Vánoce přesně tak, jak si je představujete! Na míru a ve vlastní režii.“

Zapomeňte jednou pro vždy na kupované ozdoby a dekorace! Vše, co potřebujete k vytvoření idylických svátku, zvládnete sami svýma rukama. Podle téhle knihy se vám totiž povede, za pomocí snadno dostupného materiálu a během nepříliš dlouhého časového úseku, vykouzlit doplňky, které nikdo jiný mít nebude. Právě ty dodají vašemu domovu tu pravou vánoční atmosféru. Tak do toho! Udělej si sám neboli do it yourself !

Cena: 299 Kč

Žánr: hobby

Počet stran: 112

Rozměry: 210×270 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 10. 09. 2018

Továrna na vafle

Autor: Roman Helinski

Anotace:

„Jedinečné spojení orwellovsky temného příběhu a sladkého industriálu“

V továrně na vafle vládne čilý ruch, vše běží v zajetých kolejích, vafle přijíždějí na páse a ženské je balí do krabic… Pak ale přichází narušitel! Arka Narovski – vysoký, charismatický, tajuplný. Atmosféra v továrně rázem začne houstnout a výroba tuhnout jako vafle v peci. Nadčasový román o tom, jak snadno lze oklamat masy, ale také o touze nechat se mást.

Cena: 269 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 208

Rozměry: 120×185 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 10. 09. 2018

Pokladnice pohádek

Autor: Alena Peisertová

Anotace:

„Přečtěte si pohádky z různých koutů Evropy.“

Pokladnice pohádek skrývá příběhy z různých koutů Evropy. Vypravte se tedy za pohádkovými postavami do Dánska, Ruska, Německa, Francie, Anglie, Polska, Itálie, Čech a na Slovensko. Příběhy slavných pohádkářů upravila Alena Peisertová a vlídnými ilustracemi oživila Dagmar Ježková. Přečtěte si: O dvanácti měsíčkách, Princezna na hrášku, Pták Ohnivák, Kocour v botách, Ošklivé kačátko, Tři prasátka, Otesánek, Obušku z pytle ven, Loď, která plula po vodě i po zemi, Žabka carevna a další oblíbené pohádky.

Cena: 249 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 80

Rozměry: 170×243 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 10. 09. 2018

Kletba vítězů

Autor: Marie Rutkoski

Anotace:

„Některá vítězství stojí víc, než jen velký balík peněz… 1. díl bestsellerové série“

Jako dcera generála Valoriánské říše má Kestrel dvě možnosti – přidat se k armádě, nebo se vdát. Jenže ona nechce ani jedno. Když na trhu s otroky koupí muže, jehož hrdost ji na první pohled učaruje, netuší, že následky tohoto rozmaru ji budou stát hodně. Zakázané přátelství, které mezi nimi vznikne, se stane nebezpečným pro ně i pro celou zemi. Oba se totiž stanou důležitými figurkami ve vysoké politické hře plné intrik, tajemství a zrady.

Cena: 299 Kč

Žánr: romantika, love story, dobrodružství

Počet stran: 352

Rozměry: 135×203 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 13. 09. 2018

Temnota

Autor: Kiersten Whiteová

Anotace:

„Smyslné propojení lásky, historie, politiky i přátelství, které potěší fanoušky Skleněného trůnu a Dvora trnů a růží“

Nikdo nečeká, že princezna bude drsná a samostatná. Jenže Lada přesně taková je. Od doby, co byla se svým bratrem vyhoštěna ze země a jejich otec zmizel, ví, že jediným klíčem k přežití je bezohlednost. Uvědomuje si, že je jen pěšákem v cizí hře, a nehodlá se s tím smířit. Proto tajně trénuje, aby se mohla vypravit do své domoviny, kde chce uplatnit své právo prvorozené a stát se vladařkou. Jenže když potká sultánova syna Mehmeda, vše se zkomplikuje.

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, dobrodružství, fantasy

Počet stran: 424

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 17. 09. 2018

 

Dinosaurium

Autor: Lily Murray

Anotace:

„Dechberoucí muzeum pravěkých dinosaurů, které má otevřeno, kdykoliv se vám zachce“

Vítejte v Dinosauriu, unikátním muzeu, které má otevřeno 365 dní v roce. Je domovem neobyčejné sbírky druhohorních příšer, od miniaturního troodona až po obrovitánského brachiosaura. Jak se dinosauři vyvíjeli? A proč měli někteří z nich pera a jiní zase šupiny? Račte vstoupit a prozkoumejte svět dinosaurů v celé kráse.

Cena: 499 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie

Počet stran: 112

Rozměry: 272×370 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 17. 09. 2018

Disney – Postýlková sbírka pohádek

Autor: kolektiv

Anotace:

„Šup do postýlky se senzačními příběhy o oblíbených animovaných hrdinech a jejich dobrodružstvích“

Nechte si vyprávět pohádky o vašich oblíbených hrdinech ze známých animovaných pohádek a filmů! Vydejte se tábořit s partou z Příběhu hraček, prožijte noc s lvíčkem Simbou ve Lví zemi a vyrazte na tajnou misi s Burákem a Bleskem! Tato nádherná sbírka pohádek potěší každého malého milovníka dobrých příběhů, než půjde na kutě.

Cena: 399 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 304

Rozměry: 222×233 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 17. 09. 2018

100 let Československa v komiksu

Autor: Zdeněk Ležák

Anotace:

„Dějiny Československa v netradičním komiksovém zpracování“

Připomeňte si ty nejdůležitější milníky naší historie u příležitosti stoletého výročí vzniku republiky. Texty Zdeňka Ležáka a ilustrace Jakuba Duška názornou a zábavnou formou mapují po desetiletích vývoj Československa až po jeho rozpad. Přinášejí tak stručné a přehledné dějiny naší země v jedinečném zpracování. Výjimečná publikace kombinuje komiksové příběhy a faktografické texty, které uvádějí čtenáře do širších souvislostí.

Cena: 499 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 144

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 17. 09. 2018

Řeky

Autor: Peter Goes

Anotace:

„Vydejte se na vzrušující plavbu po životodárných řekách, mořích a oceánech naší planety“

Voda je od nepaměti tajemným živlem. V podobě životodárných řek utváří krajinu a dává vzniknout civilizacím. Lidé ji nezbytně potřebují. Díky tokům řek si mnohdy zkrátili své cesty, objevili jejich sílu k pohonu strojů a výrobě energie. Graficky poutavá kniha ilustrátora Petera Goese provede čtenáře vodstvem všech světadílů, poskytne mu stěžejní faktografické údaje a poodhalí historii i dobrodružné příběhy světových řek, moří a oceánů.

Cena: 499 Kč

Žánr: obrázková kniha, další dětské naučné knihy, stručná historie

Počet stran: 80

Rozměry: 280×380 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 17. 09. 2018

Hoši od Bobří řeky

Autor: Jaroslav Foglar

Anotace:

„První svazek souborného díla Jaroslava Foglara v novém vydání“

Příběh o skautských výpravách, plnění bobříků, i o ryzím přátelství. Vedoucí Rikitan dá dohromady partu dvanácti chlapců a utvoří oddané bratrstvo. Každý z nich je jiný, ale všichni se navzájem skvěle doplňují. Rikitan pro chlapce vymýšlí zábavné hry, aby je vedl k čestnosti, fyzické síle i moudrosti. Společně si zamilovávají přírodu a podle zálesáka Roye loví bobříky. Stávají se tak věrnými kamarády, kteří spolu zažívají nezapomenutelná dobrodružství.

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro kluky

Počet stran: 216

Rozměry: 170×221 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 24. 09. 2018

Muž, který už nezavolal

Autor: Rosie Walsh

Anotace:

„Prožili spolu sedm nádherných dnů, a pak zmizel. Jaké tajemství skrývá?“

Sarah a Eddie se do sebe zamilovali na první pohled. Strávili spolu sedm úžasných dní a oba měli pocit, že potkali toho pravého. Když Eddie odjíždí na plánovanou dovolenou a slíbí, že zavolá, Sarah nepochybuje, že slib dodrží. Jenže nezavolá. Ani neodpovídá. Všichni Sarah radí, ať na něj zapomene, ale ona ví, že se něco muselo stát. Zjistí, že skutečně existuje důvod, proč Eddie zmizel – pravda, kterou si zapomněli říct.

Cena: 399 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 368

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 27. 09. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací