Muzikál Janka Ledeckého Galileo se vrací na divadelní prkna

Janek Ledecký, Ivana Chýlková, Josef Vojtek, Tomáš Trapl a další obléknou známé kostýmy.
 
 
Víte, kdy se začala psát divácká historie muzikálu Galileo? Tehdy nový český muzikál Janka Ledeckého byl představen na tiskové konferenci v říjnu roku 2002 a od své premiéry si získal nespočet fanoušků. Nyní, po patnácti letech se vrací na divadelní prkna v produkci Divadla Hybernia.

Tisková konference, kde byla obnovená premiéra oznámena, se sešla téměř celá stará parta s několika nováčky. A samozřejmě se vzpomínalo. Na navrátilce čekala na stolech připravená jejich vlastní podobizna z původního obsazení. Pózování s vlastním já, ale mladším o patnáct let vyčarovala nejen úsměv i záchvat smíchu.

V roli Otce Inchofera se vrací Josef Vojtek. „Byl to můj druhý muzikál, takže je to samozřejmě nostalgie a také zvědavost, jestli někdo po tolika letech vypadá hůř než já. Mám pocit, že Otec Inchofer svým věkem do role teprve dozrál, že tehdy jsme s Tomášem Traplem byli moc mladí,“ prozradil Vojtek. Vedle Janka Ledeckého usedla Ivana Chýlková, jež se svěřila, že hraní a zpívání v muzikálech je pro ni synonymem štěstí.

A co by nám měl muzikál Galileo dát? Co bychom si měli z divadla odnést? „Pravda se neprosadí sama. Musíte za ni bojovat. I když to bolí. I když to vypadá, že jste sami proti celému světu. Věřte tomu, že nikdy sami nejste,“ uzavřel setkání Ledecký.

Muzikál Galileo bude v Divadle Hybernia k vidění v roce 2019 v tomto obsazení Galileo Galilei – Janek Ledecký, Tomáš Novotný, Giana di Medici – Ivana Chýlková, Elin Špidlová, Otec Inchofer – Josef Vojtek, Tomáš Trapl, Giordano Bruno – Petr Kolář, Josef Bohouš, Mia – Sabina Laurinová, Dasha, Kardinál Maffero Barberini – Dušan Kollár, L. W. Frenk, Kardinál Angeloni – Mojmír Maděrič, Ivan Vodochodský, Kardinál Badaloni – Zbyněk Fric, Vlastimil Korec, Marie – Jana Feriová, Athina Langoska, Cosimo II. Medicejský – David Uličník, Michal Kavalčík.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací