Hasičárna Telecí: Rozhovor s Norbertem Lichým, který hraje hospodského Bohdana

„Zašroubuji jednu hadici, nikam neběžím a nikam se netrefuji.“
 
 
Herce a hudebníka Norberta Lichého známe z nespočtu filmů a seriálů, z poslední doby jmenujme například snímky Hastrman, Hmyz a Muzzikanti či seriál Ohnivý kuře. Nyní ho budeme moci vídat v seriálu Hasičárna Telecí internetové televize Stream.cz.

První díl s názvem Rozhodčí jsme měli možnost zhlédnout před pár dny. Při příležitosti spuštění seriálu Hasičárna Telecí vám přinášíme krátký rozhovor Norbertem Lichý, který hraje hospodského Bohdana. Dozvíte se nejen to, co má Bohdan v seriálu na svědomí, ale i jak se Lichý připravoval na natáčení, jaké má rád pivo a jak zní jeho popis podzimu.

Pokud se chcete podívat přímo na natáčení Hasičárny Telecí, podívejte se na krátké video na kanálu ČK LIVE.
 
 
Červený koberec: V seriálu Hasičárna Telecí hrajete hospodského Bohdana a zároveň i dobrovolného hasiče. Mohl byste svoji postavu trochu přiblížit? V oficiálních materiálech není její popis zrovna lichotivý.

Norbert Lichý: Já jsem tento popis sice nečetl, ale tuším asi o co jde. Je to sympaťák, který je v hasičském sboru nejdéle. Není to úplný nováček, a protože je hostinský, podniká a úplně se mu nedaří, tak se mu podaří zpronevěřit část peněz hasičského sboru. To se ale někdy stává. (smích) Je to takový malý český hasičský tunel.

Červený koberec: Produkce prozradila, že jste před natáčením museli absolvovat hasičský trénink. Jaké to bylo?

Norbert Lichý: Bylo to výborné. Ani jsem netušil, že celá ta záležitost, co se týče hasičské soutěže, ne samotného požáru, se jmenuje Hasičský útok. Což vypadalo hodně vojensky. Taky mi to připomnělo přijímač na vojně, protože jsem na vojně byl. Je to velmi zajímavé a obdivuji ty chlapy, kteří to dělají a dají se na to. Když k tomu všemu připočtete, jak rychlé to musí být, jaký je tlak vody, jak musí běhat v těch těžkých mundůrech a ještě hasit v tom hrozném žáru, tak to není žádná legrace. Fakt klobouk dolů. Člověk to bere jako samozřejmost, ale když si k tomu takto přičuchnete, tak si toho musíte vážit.

Červený koberec: Co nejtěžší jste během tohoto Hasičského útoku zažil?

Norbert Lichý: Já tam mám celkem leháro, protože se starám o pumpu. Zašroubuji jednu hadici, nikam neběžím a nikam se netrefuji. Ale je na mě zase ten tlak vody. Všechno je důležité. Jako v životě, v práci, člověk je součástí nějakého strojku a pokud nefungují všechny kolečka v hodinkách, tak hodinky prostě nejdou.

Červený koberec: Pro Bohdana je typická věta: „Eště jedno ti natočím?“ Co Vy a pivo v osobním životě?

Norbert Lichý: Pivo piju. Rád. Více v létě. A musím říct, že hlavně na horách, když jsem v Beskydech. A preferuji pivo Radegast. Je to sice reklama, ale je to naše beskydské regionální pivo, já jsem lokální patriot a říct jsem to musel.

Červený koberec: Malí kluci sní o tom, že budou kosmonauti, popeláři… Byl tam u Vás i ten hasič nebo hospodský?

Norbert Lichý: Byl tam kosmonaut, popelář, paleontolog a potom tam byl bigbíťák.

Červený koberec: Seriál Hasičárna Telecí uvidíme na Stream.cz na podzim. Co Vy a podzim?

Norbert Lichý: Nějaký básník řekl, jak ty stromy na podzim překrásně umírají. Padá listí. Co je na tom podzimu nádherné je, jaké má barvy. Když jedete smíšeným lesem na horách, ty barvy jsou, jak se říká na výtvarných školách, „příroda není nikdy kýč“, tak tohle je až kýč. Ale je to přesto nádherné.
 

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací