Filmové události #38/18: Byly oceněny nejlepší seriály

Předvedlo se HBO i Netflix.
 
 
Ten chystá třetí řadu Daredevila a uvede nového hraného Avatara. Disney kanál zase chystá seriály ze světa Marvelovských hrdinů. Jedna z nich, Captain Marvel, se konečně dočkala prvního traileru. V další ukázce se zase vrací Mary Poppins. Nového traileru se dočkalo i pokračování Raubíře Ralfa. Na druhou stranu, v Praze se chystá Be2Can. Koncem týdne vyplula na povrch první fotka Joaquina Phoenixe coby Jokera.

#38/18

Začátek uplynulého týdne byl ve velkolepém duchu. Proběhl totiž slavnostní ceremoniál prestižních ocenění Emmy. Největší úspěchy slavily pořady The Marvelous Mrs. Maisel, Takoví normální Američané, The Crown, Hra o trůny či American Crime Story: Versace.  Z herců si domů sošky odnesli Bill Hader, Claire Foy, Darren Criss, Peter Dinklage, Thandie Newton či Jeff Daniels a mnozí další.

Mezi oceněnými byly i mnohé pořady stanice Netflix. A právě ta nedávno vypustila první oficiální trailer k chystané třetí řadě seriálu Daredevil, inspirovaným stejnojmenným marveláckým komiksem. Nová sezóna bude do světa vypuštěna 19. října.

Daredevil však není jediná postava Marvelu, o které se mluví v souvislosti se seriály. Studio Disney, které vlastní většinu marvelovským superhrdinů, se totiž chystá zavést svůj vlastní streamovací kanál na bázi Netflixu. A právě v rámci něj se chystá připravit limitované seriály zaměřující se na některé z oblíbených marveláckých postav, mezi které patří mimo jiné například Thorův darebácký bratr Loki, či mutantka Scarlet Witch. Je také možné, že si ony postavy zahrají přímo herci, kteří je již ztvárnili na velkém plátně, tedy Tom Hiddleston či Elizabeth Olsen a podobně. Další podrobnosti, a zda se projekt vůbec uskuteční, zatím nejsou známy.

A do třetice všeho dobrého, studio Marvel a Disney v uplynulém týdnu také vypustilo první trailer k novému očekávanému snímku Captain Marvel. Ten se zaměřuje na Carol Danvers čili Captain Marvel, bývalá členka amerického letectva, která se vrací na planetu zemi ve chvíli, kdy svět pohlcen v mezigalaktické válce mezi dvěma vesmírnými rasami. Film má plánovanou premiéru na březen příštího roku.

Studio Disney si však nezahálelo a vypustilo další ze svých trailerů, tentokráte oficiální ukázku k pohádce Mary Poppins se vrací s Emily Blunt v titulní roli. Příběh sleduje návrat kouzelné chůvy do rodiny Banksů, aby se postarala o děti již dospělého Michaela. Vedle Blunt se ve snímku dále objevují Colin Firth, Meryl Streep, Emily Mortimer, Dick Van Dyke, Ben Whishaw, Angela Lansbury, Julie Walters či Lin Manuel Miranda. Mary Poppins přiletí do českých kin již 20. prosince.

A aby toho nebylo dost, Disney si připravilo ještě jednu poslední ukázku. Ta se týká animáku Raubíř Ralf a internet. Zde sledujeme Vanellope von Schweetz a Ralfa jak nabourají internet a odkrývají všechna zákoutí world wide webu. Raubíř Ralf u nás bude bourat internety od 10. ledna příštího roku.

Závěrem se však na chvíli přesuňme na domácí scénu. Ve čtvrtek totiž proběhla tisková konference k pátému ročníku Be2Can, který je přehlídkou soutěžních a oceněných filmů ze tří nejvýznamnějších festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes. Letošní ročník představí deset snímku, mezi které patří držitel Zlaté palmy Zloději, či Soumrak, Záhada Silver Lake, Poslední večery na zemi, Tvář, Utoya, 22. července, Modlitba či z německé sekce 3 dny v Quiberonu, Tranzit a Láska mezi regály. Přehlídku budou od 3. do 9. října hostit pražská kina Lucerna, Evald, Atlas a Pilotů. Vybrané filmy budou také v daném období k vidění v dalších 19 městech po celé ČR.

A na úplný konec taková malá kuriozita. Na sklonku týdne vypustili tvůrci nového filmu o Batmanově úhlavním nepříteli Jokerovi na internet první fotografii Joaquina Phoenixe v masce nového titulní postavy. Fotka vyvolala poněkud rozporuplné reakce ze strany fanoušků. Již dříve bylo také oznámeno, že do hereckého ansámblu snímku přidali i Zazie Beetz či Robert De Niro. Další detaily ke snímku zatím nejsou známy.

(Foto: Warner Bros.)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací