Říjnový Severský filmový čtvrtek naservíruje drama Řeknu ti všechno

„Příběh o odvaze být sám sebou, chybovat a najít své štěstí.“
 
 
Ani v říjnu nebudemr bez filmu promítaného v rámci Severských filmových čtvrtků, které nám přináší Skandinávský dům. Tentokrát se do kina Evald vydáme ve čtvrtek 11. října 2018 na finské psychologické drama Řeknu ti všechno, které se pyšní kvalitním scénářem a vynikající herečkou Leeaou Klemolou, která byla za svůj výkon odměněna finskou národní filmovou cenou Jussi. 

„Film pracuje s oblíbenou zápletkou na principu záměny, ale nezastaví se tam, kde obvykle končí hollywoodské komedie. Jde do větší hloubky, je psychologicky propracovaný. Podobně chytrý je scénář i v tom, jak zobrazuje transgender tematiku. Žádná tupá klišé, ale všímavý a citlivý obraz nejskrytějších předsudků a mezilidských vztahů,“ přibližuje drama Ema Stašová ze Skandinávského domu.

Přednáška před filmem bude tentokrát věnována povídání o severských LGBTQ+ filmech.

 

Co: Severské filmové čtvrtky – Řeknu ti všechno

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 11. října 2018 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Řeknu ti všechno:

Maarit je krásná, chytrá a přitažlivá žena… která bývala mužem. Je vystudovaná sociální pracovnice a dlouhé roky pracovala jako školní poradkyně. Po změně identity přijde o rodinu i práci a pomalu si zvyká na nový život plný obtíží. Zejména touží znovu najít cestu k odcizené dceři. Když Maarit potká učitele a trenéra fotbalu Samiho, kterému se rozpadá manželství, konečně začne mít pocit, že by přece jen mohla zapadnout. Jenomže okolní svět ji má za hříčku přírody, a tak musí Sami příliš brzo čelit střetu s vlastními, hluboko ukrytými předsudky.

Režie a scénář: Simo Halinen

Hrají: Leea Klemola, Peter Franzén, Ria Kataja, Emmi Nivala, Alex Anton a další

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací