Knihu Nesmrtelní, aneb Slavní mladí staříci pokřtili Bolek Polívka, Marie Rottrová a Ladislav Špaček

Slavnostním aktem provázel moderátor Jan Čenský.
 
 
Ex ředitel Miss České republiky, dříve redaktor, scénárista, dramaturg a manažer předních osobností české pop music představil čtenářům svoji nejnovější publikaci, a to Nesmrtelní, aneb Slavní mladí staříci.
 

Na stránkách jedinečné knihy nalezneme životní názory 43 slavných „mladých staříků“, jejichž průměrný věk je 86 let. Začíst se budeme moci například do příběhu Zdeňka Svěráka, Karla Gotta, Jiřiny Bohdalové, Jiřího Suchého, Milana Lasici, Václava Vorlíčka, Karla Schwarzenberga, Jana Saudka nebo olympijské vítězky Dany Zátopkové. 

Křest, který se konal v Galerii Lucerna, se těšil hojnému zájmu čtenářů i významných osobností, a to nejen těch zmíněných v knize. Na jednom místě jsme mohli potkat Jiřího Suchého, Oldřicha Kaisera, Petra Nárožného, Jana Měšťáka, Libora Peška, Ivana Havla, Vadima Petrova, Pavla Pafka, Magdalenu Dietlovou, Dášu Vokatou, Jana Pirka, Janu a Jiřího Adamcovi, Cyrila Höschla, Josefa Máru, Janu Štěpánkovou, Milana Heina, Gustava Opustila či Lindu Wichterlovou, která letos v srpnu oslavila úctyhodné 101. narozeniny.

Kmotry se staly Bolek Polívka, Marie Rottrová a Ladislav Špaček, kteří knihu pokřtili opravdu originálním způsobem, a to magickými číšemi s láskou, moudrostí a nesmrtelností. Jeden z kmotrů, Bolek Polívka pronesl: „Krásný starý člověk je umělecké dílo a Milošovi se v této knize podařilo shromáždit spoustu uměleckých děl.  Je to velmi vzácná sbírka, která je opravdu nezapomenutelná.“

Kniha Nesmrtelní bude i pomáhat. Miloš Zapletal věnuje 10 % z autorských honorářů a tantiém Nadaci Taťány Gregor Brzobohaté (Kuchařové) – Krása pomoci. Svoji manželku na akci zastoupil Ondřej Gregor Brzobohatý.

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací