Muzikál Doktor Ox, Jiří Korn a Kateřina Brožová se pokusili ovládnout první diváky

Muzikálovou komedii inspirovanou povídkou Julese Vernea viděli první diváci.
 
 
Tento víkend se v Divadle Hybernia nesl ve znamení premiérového a předpremiérového představení nové české muzikálové komedie Doktor Ox scénáristy a režiséra Zdeňka Zelenky.

Muzikál inspirovaný povídkou Julese Vernea nás seznámí se zločinným Doktorem Oxem, jehož cílem je ovládnout mysl lidí prostřednictvím svého vynálezu. Jeho první cíl je malé městečko Quiquendon a následovat má nejen celá Evropa, ale i svět. Povede se mu to? Mocichtivého psychopata hrají Martin Pošta a Jiří Korn, který má s padouchy nemalou zkušenost. “Thénardier v Bídnících, Ingeneer v Miss Saigon, Horácio v Limonádovém Joeovi, Ghort v Missi, Herodes v Jesus Christ Superstar, Arturo Mendoza v Carmen, Zoser v Aidě, Danglar v Hrabě Monte Christo. Mohl bych dál pokračovat, ale není třeba. Je to celkem snadné. Naučíte se daný text a pak jej musíte reprodukovat tak, aby vám divák uvěřil. Jestli se mi role doktora OXE  (Samuel Perin Salvatore di Moretti, Vittorio, Charles, Nikola, Helmut Blecket) povedla, nevím. To se musíte zeptat těch, co představení viděli. Jinak se mi zpívalo a hrálo báječně, ale byl jsem rád, když už byl konec. Jak se říká, konec dobrý, všechno dobré,“ svěřil se Korn.

Mocichtivou postavu si v Doktorovi Oxovi zahrála i Kateřina Brožová, a to starostku Elen Laplace. „Celá hra je o určité manipulaci s lidmi, myslím, že je to zajímavé téma. Moje role starostky je vlastně jednou z těch manipulativních osob, které se moc vymkne z ruky. Doktor Ox je muzikálová komedie s lehkou nadsázkou, a i když vyústí v nečekaný a svým způsobem i smutný konec, je dobře stravitelná pro všechny generace, a to je to, co se mi na ní líbí.“ O Elen se v muzikálu dělí s Ditou Hořínkovou.

Doktor Ox se může dále pochlubit nejen muzikálovými stálicemi, jako jsou Tomáš Trapl, Zbyněk Fric, Jiří Zonyga, David Uličník nebo Renáta Podlipská, ale i mladými a tentovanými umělci Ivana Korolová, Petra Vraspírová, Anna Slováčková, Lukáš Randák, Ondřej Bábor, Ladislav Korbel či Tomáš Smička.

Jak to vypadalo na předpremiéře muzikálu Doktor Ox v Divadle Hybernia, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu. Na podiu jsme mohli spatřit: Jiří Korn – Doktor Ox, Petr Ryšavý – Sebastian, Ondřej Bábor – Triston, Ivana Korolová – Amélie, Lukáš Randák – Lorcan, Tomáš Smička – Elias, Barbara Chybová – Mariona, Anna Slováčková – Cordelia, Kateřina Brožová – Elen Laplace, Tomáš Trapl – Hudelson, policista, Vanda Károlyi – Bernadetta, Zbyněk Fric – Mordag, učitel, Jiří Zonyga – 1. radní a Rudolf Kubík – 2. radní.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací