Filmové události #41/18: James Gunn bude režírovat pokračování Sebevražedného oddílu

Je tu i první foto Ruby Rose jako Batwoman.
 
 
Předvedl se i oficiální plakát na nového Aladdina. Na druhé straně, Netflix chystá seriál ze světa Narnie. A Česká televize zase přichystala bohatý program na sté výročí první republiky. Fanoušci se zase mohli podívat na první trailer k hororu Pet Sematary. V minulém týdnu nás také opustila Celeste Yarnall, královna hororového vřískotu.

#41/18

Úvodní a poněkud šokující zprávu si pro nás připravilo studio Warner Bros. Ti najali bývalého zaměstnance opozičního studia Disney, aby režíroval pokračování Sebevražedného oddílu. Řeč o Jamesu Gunnovi, kterého zhruba před měsícem vyhodilo Disney a Marvel, kvůli několik let starým nemístným tweetům. Gunn, který je známý především pro svoji práci na marvelovkách Strážci Galaxie a Strážci Galaxie Vol. 2, se tak přesunul od Marvelu ke konkurenčnímu DC. V minulosti se podobná věc stala Jossovi Whedonovi (Avengers), který po odchodu z Marvelu spolurežíroval Ligu spravedlnosti, což nevyústilo ve značné úspěchy. Zaměstnání Gunna studiem WB a jeho přechod k DC, tak vyvolaly značné diskuze ze strany fanoušků. Sebevražedný oddíl 2 má zatím chystanou premiéru na příští rok.

DC ovšem nezahálelo a připravilo si pro fanoušky další novinku. To byla první fotografie Ruby Rose coby kkomiksové Batwoman. Ta se má objevit ve stejnojmenném seriálu stanice CW, vlastněné Warner Bros., tím se přidá k superhrdinům jako je Flash, Supergirl či Arrow a další, kteří tu také mají své vlastní pořady.

Dost už ovšem bylo DC a WB, přesuňme se teď na chvilku do světa Disney. To si v uplynulém týdnu také přichystalo fotografii, dalo by se říci. Jedná se o oficiální plakát k připravované hrané adaptaci klasické pohádky Aladdin. Všichni jistě znají originál, a tak není divu, že se po Popelce, Krásce a zvířeti, Knize džunglí a dalších, Disney rozhodlo pro další remake již známého a oblíbeného příběhu. Role titulní postavy se ujal kanadský herec egyptského původu Mena Massoud, roli oblíbeného džina pak po Robinu Williamsovi převezme Will Smith, coby princezna Jasmína se tu objeví Naomi Scott a jako zlý Jaffar se představí Marwan Kenzari. Aladdin a jeho přátelé přiletí na kouzelném koberci do českých kin v druhé polovině května příštího roku.

Svět Aladdina je obestřený kouzly a podobně je tomu i v bájné Narnii. A právě o ní chystá kanál Netflix nové pořady. Údajně se tím chce pokusit konkurovat Hře o trůny stanice HBO a seriálu ze světa Pána prstenů, který zase chystá Amazon. Netflix tak plánuje ve spolupráci s vnukem C. S. Lewise, autora knih o Narnii, vytvořit vícero filmů a seriálů zabývajícími se každou ze sedmi knih z rozsáhlé ságy.

Minulý týden také, jako vždy, jiné přinesl i pár trailerů. Za zmínku však stojí hlavně ukázka k hororovému snímku Pet Sematary. Jedná se o remake díla Hřbitov domácích zvířátek z roku 1989 inspirovaného stejnojmennou knihou krále hororových povídek Stephena Kinga. Po loňském To, tak jde o další předělání již známého příběhu napsaného Kingem. Film má debutovat v dubnu příštího roku.

A teď krátká odbočka k domácím kanálům. Česká televize si pro své diváky připravila bohatý program ve znamení blížícího se jubilea.  Z nabídne tak například dokumenty Rodina Aloise Rašína, Maffiáni, Dva muži v roce jedna, Legie 100, Poslední slova Charlotty Garrigue Masaryk, Jak se boří monarchie, Narozena 1918, Moje století či Průšvihy první republiky. ČT také odvysílá (podobně jako u jiných letošních tzv. „osmičkových“ výročí) originální zpravodajský pořad Dnes před 100 lety. Výročí založení Československé republiky také připomene zpravodajská ČT24, ta bude mimo jiné již od 15. října pravidelně vysílat příběhy reflektující toto jubileum. K výročí si připravilo pět prémiových pořadů i ČT: D, kterými jsou Dějepic!, Skautská pošta, Když se řekne naše země, Hvězdičky a Ahoj, republiko. Do oslav se zapojí i stanice ČT art, která v den výročí přinese přímý přenos představení Studia Ypsilon Říjen 1918, nebo také odvysílá Smetanovu Libuši a jiné koncerty a představení spojené s oslavami významného data.

Jednou z hvězd hororu byla v předchozím století i Celeste Yarnall, která minulý týden zemřela ve věku čtyřiasedmdesáti let. Podle zdrojů Yarnall podlehla v neděli 7. října rakovině. Tato hollywoodská herečka se objevila například v seriálu Star Trek z 60. let, či snímcích Tvář Evy s Christopherem Lee, Live a Little, Love a Little s Elvisem Presleym nebo nejvýznamněji v hororu Beast of Blood, díky kterému dostala přezdívku „královna vřískotu.“

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací