Říjen 2018 a tucet poutavých knižních novinek od Albatros Media

Nakoukneme do světa Star Wars a Harryho Pottera, seznámíme se s hvězdami českého filmového nebe a necháme se omámit alchymií bylin.
 
 
Babí léto ovládá vše kolem nás. Prožijme s knižními novinkami od mediální společnosti Albatros Media a.s. nespočet dobrodružství, než přijde čas zachumlání se do teplých dek. V říjnu se vydáme až do vesmíru, a to s encyklopedií Star Wars – Atlas bytostí a tvorů a komiksem Star Wars – Vader. Nejen fanoušci Hvězdných válek, ale i kouzelného světa Harryho Pottera si přijdou na své, protože se budeme moci ponořit do krásného ilustrovaného vydání Bajek barda Beedleho. Dočkáme se i pokračování oblíbených sérií. Z fantasy literatury určitě za povšimnutí stojí Dvůr mrazu a hvězd od Sarah J. Maasové. Vychází i druhý kriminální případ bestsellerové série Dokonalá kořist. Podíváme se i do světa fantasy sérií Griša a Šest vran, tentokrát prostřednictvím šesti příběhů Trnitá řeč. S novinkou přichází i autorka bestselleru Hunger Games Suzanne Collins. Začíst se budeme moci do knihy Letopisy Podzemě – Gregor a město pod městem. Čtení před spaním nabídne obrázková publikace Princezna – Dobrou noc, princezny. Chybět nesmí ani lekce z historie. Prozkoumáme film a Hvězdy českého filmového nebe. Historický román Proti proudu řeky nás zanese do doby vlády Karla IV. Moderní a zdravá kuchařka Alchymie bylin skvostně provoní byt. Chybět nesmí ani smích. Kačeří příběhy – Kniha vtipů pobaví především všechny malé čtenáře.

 

 

Princezna – Dobrou noc, princezny

Autor: kolektiv

Anotace:

„Oblíbené Disney princezny přinášejí pohádky na dobrou noc!“

Prozkoumejte s princeznou Bellou noční oblohu, s Locikou zjistěte, jak uspat zodpovědného a pracovitého Maxe, přečtěte si o tom, co předcházelo otevření Tianiny restaurace, vyprávějte s Meridou pohádku před spaním a mnoho, mnoho dalšího. Čeká vás čtrnáct nádherných příběhů, které vám a vašim dětem zpříjemní společné chvilky před usnutím.

Cena: 399 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 240

Rozměry: 222×233 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 01. 10. 2018

Trnitá řeč

Autor: Leigh Bardugo

Anotace:

„Šest pohádkově laděných příběhů s úžasnými ilustracemi z temného světa fantasy sérií Griša a Šest vran“

Vydejte se do krajiny kouzel, kde vládne temná magie. Protéká tudy neposlušná řeka a minout vás může poslušná bouře. Přihlížejte pokoutním obchodům sjednaným pod rouškou noci. Vstupte do měst, ve kterých straší, a do lesů, ze kterých nevede cesta ven. Přečtěte si příběhy o mluvících zvířatech a oživlých figurkách z perníku. V temných pohádkách je totiž možné úplně všechno. Za každým rohem číhá zrada, pomsta, obětování, ale i láska…

Cena: 399 Kč

Žánr: fantasy pro děti

Počet stran: 288

Rozměry: 153×232 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 04. 10. 2018

Hvězdy českého filmového nebe

Autor: Pavel Taussig

Anotace:

„Malé album velkých herců!“

Renomovaný filmový historik Pavel Taussig v jedné ze svých nejúspěšnějších knih hodnotí každý herecký vklad do zlatého fondu české kinematografie a přináší i méně známá fakta o šťastných či truchlivých životních momentech slavných osobností, mezi jaké bezesporu patří Vladimír Menšík, Nataša Gollová, Jiří Hrzán, Jiří Sovák, Dana Medřická, Vlastimil Brodský, Vlasta Burian, Josef Kemr, Miloš Kopecký a další desítky hvězd českého filmového nebe.

Cena: 349 Kč

Žánr: česká historie, film

Počet stran: 288

Rozměry: 166×239 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 04. 10. 2018

 

Bajky barda Beedleho – ilustrované vydání

Autor: J. K. Rowlingová

Anotace:

„Ilustrované vydání pohádek, které jsou nezbytným doplňkem série o Harrym Potterovi“

Od té doby, kdy bard Beedle v patnáctém století poprvé přiložil brk na pergamen, si jeho bajky zamilovaly celé generace čarodějek a kouzelníků. Pohádky, které zná každé kouzelnické dítě, dokonce zachránily život Harrymu Potterovi v boji proti lordu Voldemortovi. Pět čarovných příběhů doprovázejí vtipné a moudré poznámky profesora Albuse Brumbála a ilustrace nadaného mudly a trojnásobného držitele medaile Kate Greenawayové Chrise Riddella.

Cena: 499 Kč

Žánr: fantasy pro děti

Počet stran: 160

Rozměry: 250×290 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 08. 10. 2018

Alchymie bylin

Autor: Rosalee De La Foretová

Anotace:

„Povinná četba pro všechny začínající i zkušené bylinkářky“

Víte, že se ve vaší kuchyni skrývá skvěle zásobená přírodní lékárna? A léčit s ní dokážete opravdu cokoli – zažívací potíže, chřipku, nespavost, bolesti hlavy i oslabenou imunitu. Stačí jen vědět, po kterých ingrediencích sáhnout. V této jedinečné publikaci se dočtete o účincích surovin, které má doma každý, a naučíte se řadu snadných receptů, které vám pomohou s léčbou vás i vašich blízkých. A začít můžete třeba chutnou večeří.

Cena: 890 Kč

Žánr: moderní kuchařky, zdravé kuchařky, alternativní medicína, zdraví pro každého, zdravý životní styl

Počet stran: 384

Rozměry: 190×229 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 15. 10. 2018

Dokonalá kořist

Autor: Helen Fieldsová

Anotace:

„Druhý kriminální případ bestsellerové série s detektivem Callanachem a inspektorkou Turnerovou“

Edinburgh se stává evropskou metropolí hrůzy. Uprostřed hudebního festivalu rozetne ostrá čepel břicho charitativnímu pracovníkovi. V mnohatisícovém davu si vraha nikdo nevšimne. Nedlouho poté je na dně popelnice nalezena učitelka z mateřské školky, uškrcená vlastní šálou. Policie nezná motiv a nemá ani žádné stopy – dokud se po městě nezačnou objevovat podezřelá graffiti. Vrah jimi totiž oznamuje svou další kořist… a čím je nevinnější, tím lépe.

Cena: 369 Kč

Žánr: detektivka, světová beletrie

Počet stran: 416

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 15. 10. 2018

Proti proudu řeky

Autor: Miloslava Šachová

Anotace:

„Historický román z doby vlády Karla IV.“

Purkrabí tajemného Karlova hrádku marně vyhlíží císaře Karla IV. Čas neúprosně běží a hrad zasáhne série podivných úmrtí. Obětí stále přibývá a tragédie se nevyhne ani rodině purkrabího. Má vše na svědomí záhadný muž v černém, kterého se obyvatelé hradu i podhradí bojí a o němž nikdo netuší, odkud se vzal? A proč chce vidět všechny mrtvé a umírající výměnou za uzdravení nemocných? Je snad on samotná smrt? Historický román, v němž se prolíná skutečnost s fikcí.

Cena: 269 Kč

Žánr: historická próza, román

Počet stran: 256

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 15. 10. 2018

Star Wars – Atlas bytostí a tvorů

Autor: kolektiv

Anotace:

„Nejnovější průvodce galaktickými druhy Star Wars“

Wookieeové, wampy, Weequayové; Bithové, banthy a blurrgové; porgové, purgillové a Pau’ani; toto je ten pravý průvodce pro fanoušky Star Wars! V této ucelené sbírce najdete vše, co chcete znát o kultuře, dějinách i legendách bytostí a tvorů z celé galaxie.

Cena: 499 Kč

Žánr: encyklopedie, sci-fi

Počet stran: 160

Rozměry: 245×300 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 22. 10. 2018

 

Dvůr mrazu a hvězd

Autor: Sarah J. Maasová

Anotace:

„Pokračování bestsellerové young adult série Dvůr trnů a růží“

Feyre, Rhysand a jejich nejbližší přátelé pracují na obnově Nočního dvora i válkou zničené země. Ačkoli lidské královny i vílí vládci kují pikle, ve Velarisu alespoň na chvíli nastala sváteční atmosféra. Blíží se totiž oslavy zimního slunovratu. A právě v okamžicích klidu a míru se ukáže, že některé rány ještě nejsou úplně zahojené… Feyre čeká dlouhá cesta plná napětí, vášně, intrik a politikaření, než opravdu zavládne mír.

Cena: 269 Kč

Žánr: fantasy pro děti, fantasy

Počet stran: 224

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 22. 10. 2018

Star Wars – Vader

Autor: kolektiv

Anotace:

„Osudy Dartha Vadera upadnuvšího v nemilost po zničení první Hvězdy smrti“

Darth Vader, vykonavatel císařovy vůle, věrně slouží svému pánu. Potom však dojde k nečekanému útoku rebelů, kteří zasadí osudový úder Hvězdě smrti, mocné zbrani, na kterou císař nejvíce spoléhá. Hrozí, že galaxie se propadne do chaosu. Vader, osobně zodpovědný za tuto katastrofu, klesl v císařových očích a odvetou proti rebelům je pověřen velkogenerál Tagge.

Cena: 499 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 260

Rozměry: 170×260 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 22. 10. 2018

Letopisy Podzemě – Gregor a město pod městem

Autor: Suzanne Collins

Anotace:

„1. díl dobrodružstvím nabité série od autorky bestselleru Hunger Games!“

Když se Gregor spolu se svojí sestrou zřítí do temné Podzemě, netuší, že jeho pád není obyčejná náhoda. Podle proroctví má sehrát velkou roli v událostech, ke kterým se v Podzemi schyluje. Gregor se střetu mezi podzemními tvory nechce účastnit. Pak mu ale dojde, že je to možná jediný způsob, jak vyřešit největší záhadu svého života – zmizení otce. Proto se nakonec pustí do nebezpečného dobrodružství, které změní život jemu, i celé Podzemi.

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti

Počet stran: 248

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 25. 10. 2018

Kačeří příběhy – Kniha vtipů

Autor: kolektiv

Anotace:

„Spousta legrace z kačeřího světa“

Haló, haló! To jsem já, Rampa! Tenhle notes jsem si koupil, abych měl kam zapsat pár vtípků, které jsem posbíral na cestách. Tušíte správně! Já nejsem jen nadaný pilot, ale taky komik! Moje vtipy MILUJE každý, zvlášť mí kámoši Kulík, Dulík, Bubík a Kačka. Ale je tu jeden kačer, kterého se mi ještě nikdy nepovedlo rozesmát, a to je můj šéf, pan Es. Přesto jsem pevně odhodlaný, že i jeho rozesměju. S trochou pomoci od kamarádů se mi to určitě povede!

Cena: 199 Kč

Žánr: humor pro děti, literatura pro kluky

Počet stran: 120

Rozměry: 119×200 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 29. 10. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací