Povídky z druhé ruky pokřtí Dan Nekonečný

Začtěte se do Romea a Julie či Červené Karkulky v novém podání a přispějte na dobrou věc.
 
 
Projekt Hakuna Matata, z. s., jež se zaměřuje na tvorbu knih, které mění svět, pomáhá již druhým rokem. V loňském roce dovybavil školními učebnicemi knihovnu v keňském slumu Kibera, a to díky stejnojmennému mezinárodnímu knižnímu bestselleru.

A tento rok se bude pomáhat znovu, a to prostřednictvím knihy s názvem Povídky z druhé ruky, která se objeví na pultech knihkupectví už v listopadu. Na stránkách publikace nalezneme slavné příběhy v moderním hávu. Do projektu se zapojilo 31 odvážných autorů, kteří recyklovali klasiky, jako jsou například Tři mušketýři, Romeo a Julie či Červená Karkulka.

„Existují cover songy a remaky filmů, tak proč ne zrecyklované knižní příběhy? V knize představíme známá díla v novém kabátě, třeba změnou žánru, zápletky, zažitých příběhových archetypů nebo „provařených“ prostředí. Povídky z druhé ruky si zaslouží čtenářskou pozornost, nejen proto, že začínající spisovatelé díky tomuto projektu hledali jedinečnost v již zavedených příběhových strukturách, což není nikdy jednoduché,“ říká lektor tvůrčího psaní René Nekuda, autor myšlenky projektu. Výtěžek z prodeje knihy tentokrát poputuje na rozvoj Klubu čtecích babiček a dědečků organizace Mezi námi.

Tip: Herečka Barbora Jánová provede křtem Povídek z druhé ruky 10. listopadu 2018 v žižkovském Storm Clubu od 17:30. Program se bude točit nejen kolem slavnostního aktu, ale i recyklace a nabídne zajímavé workshopy, knižní tombolu či koncert Lazer Vikinga, bubenickou show Groove Army, jazzové duo Iris nejde s Davem, skupinu Zvrž nebo elektronický projekt Tadeáše Haagera. Kmotrem Povídek z druhé ruky se stane Dan Nekonečný.

 

Anotace knihy Povídky z druhé ruky:

Vlk zachrání babičku, Romeo skončí v blázinci, d’Artagnan hraje basket, Othello nosí sukně a Evžen Oněgin zpívá blues… 31 odvážných autorů recykluje slavné příběhy světové i české literatury a hledá nové pohledy na běžně známé zápletky. Vy si také můžete vyzkoušet, zdali poznáte, jakým dílem je ta která povídka inspirovaná. Koupí této knihy navíc pomůžete dobré věci – výtěžek poputuje na podporu projektu pohádkových čtecích babiček a dědečků.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací