Knihu Díky za fíky Haliny Pawlowské pokřtil herec, režisér a scénárista Milan Šteindler

„Když chceš hezky milovat, musíš lásku pilovat.“

 
 
Tímto heslem se (víceméně) řídí hrdinka v pořadí již 31. románu Haliny Pawlowské. Vrtá-li vám hlavou, proč se kniha jmenuje Díky za fíky, není nic snazšího, než o vysvětlení požádat samotnou autorku.

“Proč Díky za fíky?! Fíky měla ze všeho nejradši moje máma, ale já jsem knížku takhle pojmenovala proto, že jsem příběh jedné vášnivé noci, kdy se bilancuje vztah, u kterého není jasné, že jde o lásku, chrlila se stejnou emocí jako tehdy Díky za každé nové ráno. A taky proto, že popisuju strašně trapné situace, odhaluju chtíč a směju se, i když je to někdy všechno k pláči… Kdybych chtěla cynicky a stručně vyjádřit o čem kniha je, mohla bych taky říci: O jedné noci, kdy ON příšerně chrápe a ONA nemůže usnout!,” popisuje svoji nejnovější knihu Pawlowská.

Kmotrem humorem prošpikované publikace se stal autorčin dlouholetý kamarád a kolega Milan Šteindler. Pozdravit se s Halinou Pawlowskou a pogratulovat k novému knižnímu dítku přišla celá řada hostů, a to Dana Batulková, Petra Černocká, Lída Finková, Michael Fleischman, Markéta Hrubešová, Martina Hudečková, Iva Hüttnerová, Petr Mändl, Jan Kanyza, Uršula Kluková, Tatiana Kovaříková, Hana Křížková, Kateřina Lojdová, Tereza Kostková, Jitka Němcová, Pavel Nový, Agáta Prachařová, Mariana Prachařová, Petr Pečený, Upír-Krejčí, Václav Šanda, Zdeněk Troška, Dagmar Zázvůrková nebo Jitka Zelenková. Kavárna Orient doslova praskala ve švech.

Filmové fandy určitě potěší zpráva, že spisovatelka by se nebránila ani zfilmování knihy. „Kdyby se náhodou tenhle příběh dočkal filmového zpracování, měla by hlavní roli hrát Ivana Chýlková. A film by měl točit Milan. A taky proto, že jsou oba fajn a mají talent,“ svěřila se Pawlowská.

 

Anotace Díky za fíky:

Vždycky je lepší milovat než nechat se milovat. O tom je tenhle příběh. Taky o tom, že se láska nedá naplánovat, že někdo není romantik, ani když vidí nejkrásnější místa na světě a že svět showbyznysu není taková džungle, jak se říká. I když se tam, stejně jako na těch nejkrásnějších místech, někdy dějí divné a snad i legrační věci.

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací