Sbírku básní a fotek Racek a moře Lukáše Pavláska pokřtil Ondřej Sokol

Lukáš Pavlásek se představil jako básník s romantickou duší.
 
 
Všichni ho známe jako komika, herce, moderátora a jednoho z nejsvébytnějších tanečníků. Lukáš Pavlásek je ale i romantik. V pořadí jeho již šestý literární titul je totiž sbírka básní s názvem Racek a moře, která vychází v nakladatelství Vládce všech galaxií.

Navíc, čtyři desítky básní jsou doplněny fotografiemi, které autor sám pořídil. „Na svých cestách za prací komika často fotím svět kolem sebe a během čekání v šatně píšu básně. Rozhodl jsem se, že chci všechno dát dohromady a vydat jako sbírku. Od dětství píšu básně, mám jich doma plné skříně. Mezi mé oblíbené autory patří Nezval, Bukowski nebo Seifert,“ přibližuje Pavlásek nejen to, jak básnická sbírka vznikla, ale i to, jaký je jeho vztah k poezii.

Kmotrem básnické sbírky Racek a moře se stal herec, režisér a moderátor Ondřej Sokol, který na akci přednesl i báseň „vždy čerstvé zprávy“. Pozadu nezůstal ani sám autor, který se též chopil své knihy a podělil se se všemi přítomnými o „tom sawyer“.

Těsně před tím, než byla sbírka básní pokropena šumivým mokem, pronesl Ondřej Sokol jako kmotr své přání knize: „Já bych knize přál ještě víc čtenářů, než je výtisků. Mnohokrát víc čtenářů, než je výtisků.“

 

Anotace Racek a moře:

Lukáš Pavlásek se ve své nové knize Racek a moře představí v nečekané poloze romantického básníka a pozorovatele. Na svých cestách za prací komika si fotí svět kolem sebe a hlavně píše básně. Některé z nich s velkým úspěchem zveřejňuje na svém Instagramu. V této knížce najdete jedinečnou sbírku všech básní a fotografií v nápadité grafické úpravě. Je to poezie, ve které se Lukáš ukazuje jako pozorný divák všedního života. Nádraží, řeka, letiště, moře, hory, vzpomínky na dětství, to všechno je příležitost k zachycení okamžiku a ponoření se do sebe sama a k úvahám o životě.

Lukáš Pavlásek tentokrát obnaží svou duši tak, jak na to u něj rozhodně nejste zvyklí.

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Červený koberec (@cervenykoberec.cz),

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Červený koberec (@cervenykoberec.cz),

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací