Recenze: Ten, kdo tě miloval

Jak duch řeší vlastní smrt.
 
 
Kapitána Kalinu (Pavel Řezníček) najdou těsně před Vánoci mrtvého po nárazu auta do stromu. Zatímco policie má více informací a případ řeší jako autonehodu, Kalinova manželka Vanda (Soňa Norisová), matka (Eva Holubová) a dva synové rozjíždějí vyšetřování na vlastní pěst. Do příběhu se zaplete i „možná“ milenka Irina (Lívia Bielovič), rodinný přítel doktor Holoubek (Hynek Čermák) a duch zesnulého Kaliny. Co z tohohle mumraje vzejde?


Upřímně těžko říct. Už od samého začátku filmu spíše nechápeme, co se na plátně odehrává, jen tušíme, že někde v budoucích minutách přijde zápletka a rozluštění záhady. Ano, hlavní dějovou linkou má pravděpodobně být vyšetřování smrti kapitána Kaliny. Ale nikdo, dokonce ani jeho děti, po jeho smrti příliš nesmutní, radši se rovnou vrhnou do luštění případu. Takže už po pár desítkách minut získáváme pocit, že tu něco nehraje.

Dělá si legrácky z policie, z nehod a z tajných případů naschvál?Samozřejmě kromě toho, že příliš nehrají herci. Většina z nich přehrává, třeba „nechutný slizák“ Lukáš Vaculík, kterému role opravdu příliš nesedla. Dále tu máme stálici českého filmu Evu Holubovou, ta na druhé straně hraje přesně to, co vždycky. Matku, která bere věci do vlastních rukou a tentokrát si hlava nehlava hraje na detektiva. A zbytek osazenstva kolem sebe hází tak pitomými vtípky, že to jen umocňuje naše podezření.Je tahle komedie, kterou Jan Pachl natočil podle knižní předlohy známé režisérky Marie Poledňákové, parodií? Dělá si legrácky z policie, z nehod a z tajných případů naschvál? Opravdu je těžké se rozhodnout, mezitím na plátně přicházejí další a další scény a příběh odbíhá úplně do jiných končin, než jsme si mysleli. Tak třeba uvidíme opravdu divnou ruskou svatbu, ještě divnější těhotnou Irinu, která řeší milostné problémy, hlavního zlosyna, o kterém se v celém snímku jen tak mezi řečí prohodí dvě věty nebo policisty, kteří patří spíš do cirkusu.

A nakonec nám dojde, že to vlastně asi nebyla úmyslná legrace z detektivek. Prostě byl jen příběh tak navrstvený, že nebyl úplně domyšlený. Co je ale třeba pochválit, jsou pěkné kulisy. Sehnat sníh není v posledních letech nic lehkého, ale prostředí Krušných hor filmu sedlo. A ne všechny žerty a scény byly úplně uhozené, někomu tento typ humoru sedne více, někomu méně. Celkově se na Toho, kdo tě miloval dá dívat. Jen není jistá, jestli dvakrát. Ta krása a jednoduchost dřívějších příběhů Poledňákové tu prostě není.

Ten, kdo tě miloval. Název filmu nám průběh děje příliš nenapoví, a vlastní snímek už vůbec ne. O čem to je? Proč to někdo napsal a pak natočil? Synopse předesílá duchařskou krimi, spoustu zábavy a zajímavých situací. Duchařská detektivka, dejme tomu. Máme tu jednoho ducha, který si většinu času tropí legrácky z dosud živých známých. Ale legrace a nápadité scény? Děkuji, ale ne. Většina humoru snímku na motivy knihy Marie Poledňákové zdá se býti vynucená a poněkud trapná, a když na scénu přijíždí sledovací minivan policie, kde jsou oba dva policisté převlečeni do kostýmů Santa Clause a hlásí se „Tady orel“, ztrácíme se úplně. Tak pro smilování, má Ten, kdo tě miloval být parodií na detektivku nebo je to jen tak nešťastně vymyšlený a zahraný snímek?
 
 

Něco tu smrdí.

 
 

Policie v tajném ohozu.

 
 

Neumím bruslit, ale šel jsem, a náhodou jsem potkal holku, do které jsem zabouchnutý.

 
 

55%

Ten, kdo tě miloval

Ten, kdo tě miloval. Název filmu nám průběh děje příliš nenapoví, a vlastní snímek už vůbec ne. O čem to je? Proč to někdo napsal a pak natočil? Synopse předesílá duchařskou krimi, spoustu zábavy a zajímavých situací. Duchařská detektivka, dejme tomu. Máme tu jednoho ducha, který si většinu času tropí legrácky z dosud živých známých. Ale legrace a nápadité scény? Děkuji, ale ne. Většina humoru snímku na motivy knihy Marie Poledňákové zdá se býti vynucená a poněkud trapná, a když na scénu přijíždí sledovací minivan policie, kde jsou oba dva policisté převlečeni do kostýmů Santa Clause a hlásí se "Tady orel", ztrácíme se úplně. Tak pro smilování, má Ten, kdo tě miloval být parodií na detektivku nebo je to jen tak nešťastně vymyšlený a zahraný snímek?

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací