Markéta Hrubešová pokřtila knihu Fíla, Žofie a Smaragdová deska spisovatele Petra Stančíka

Vycestujte do říše Alchymie s Fílou a Žofií.

 
 Petr Stančík představil nejen malým, ale i velkým čtenářům svoji nejnovější knížku Fíla, Žofie a Smaragdová deska. Na stránkách pohádkové publikace se seznámíme s Fílou a Žofií, kteří nás vezmou za dobrodružstvím do říše Alchymie. Vyprávěním nás budou provázet nádherné ilustrace Lucie Dvořákové.

Slavnostní křest se konal v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. Kmotrou knihy Fíla, Žofie a Smaragdová deska se stala herečka, moderátorka, kuchařka a spisovatelka Markéta Hrubešová, která na akci zavzpomínala, jak předčítala své dcerce Lilly. A svěřila se, že se jí po takto strávených večer stýská.

Voda, kterou byla publikace pokřtěna, nebyla jen tak obyčejná. Petr Stančík do knihkupectví donesl speciální alchymistické zařízení. Kapky vody, jež protekly speciálními baňkami a nádobami, zajisté přinesou knize spoustu zvídavých a spokojených čtenářů.

 

Anotace Fíla, Žofie a Smaragdová deska:

Sourozenci Fíla a Žofie mají problém: jejich maminka je smutná, protože ztratila zlatý prstýnek. Dvojčata to nechtějí nechat jen tak, snaží se mamince obstarat prstýnek nový, má to ale háček – na koupi prstýnku dětem nestačí ani všechny jejich úspory v prasátku. Sourozenci se ale nevzdávají, seznámí se se záhadným hadem Uroborcem, který jim navrhne, že jim ukáže, jak se zlato vyrábí. Fíla a Žofka se s Uroborcem vydají na dobrodružnou cestu do říše Alchymie, během níž navštíví pravou alchymickou svatbu, společně si přečtou tajemství smaragdové desky, poznají (Rudého) krále a (Bílou) královnu, ze kterých ve spojení s žárem lásky vzejde dokonalost, projdou velkým dílem a nakonec doputují až na hrad Mudrckámen, kde… ale nebudeme prozrazovat konec. Každá z kapitol je doplněná hravým kvízem, díky čemuž můžou děti příběh dále rozvíjet.

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací