Filmové události #45/18: V neděli odstartoval na České televizi Rédl, nový seriál Jana Hřebejka

Ústřední role se zhostil Ondřej Sokol.
 
 
Na druhou stranu se v Praze chystá na příští týdny řada filmových festivalů. Máme tu i první trailer k historickému animáku Missing Link. S ukázkou přišel i Tajný život mazlíčků 2. Komiksový hrdina Deadpool zase fanouškům nadělil předčasný vánoční dárek. A tvůrci Aquamana nezůstali pozadu a předvedli se s novými plakáty. Mezitím, oblíbeného zlobra Shreka čeká nečekaný reboot. Star Wars zase chystá spin-off seriál s Diegem Lunou. Jeho majitel Disney potvrdil i marvelácký pořad o Lokim s Tomem Hiddlestonem v titulní roli.

#45/18

První kanál České televize uvedl v neděli nový seriál Jana Hřebejka. Krimi thriller Rédl se odehrává v roce 1992 v období jen pár dnů před oficiálním rozpadem Československa. Vojenský prokurátor Roman Rédl se souhrou okolností zaplétá do civilního případu zmizelého kluka plného nejasností. Hřebejk zde, spolu se scenáristou Miro Šifrou, odhaluje, jaké věci se děly na pozadí rozpadající se republiky i přes to, že se čerstvě vymanila z rukou sovětů a StB. Kromě Ondřeje Sokola, který se ujal ústřední role, se v čtyřdílném pořadu objevují také David Novotný, Martin Hoffman, Roman Polák, Petra Hřebíčková a mnozí další.

Druhá novinka z domácího prostředí se týká filmových festivalů, které pohltí naše hlavní město. Příští týden odstartuje v Praze Týden ukrajinského filmu, který potrvá od 14. do 20. listopadu. Akce poběží v kinech Atlas, Ponrepo a Evald a přiblíží divákům ukrajinskou historii i současnost a osudy lidí v pohnuté době i zemi. Druhý festival nás zavede o trochu severněji, do sousední Skandinávie. Již následující týden totiž také odstartuje Severský filmový podzim, který poběží od 15. do 20. listopadu a vybrané snímky ze Švédska, Norska, Finska, Dánska nebo Islandu budou k vidění v kině Lucerna. O něco později pak, od 21. do 28. listopadu, poběží Festival Francouzského filmu a po něm bude začátkem prosince, od 6. do 9., následovat Filmasia, který si přichystal program složený z adaptací čínské, korejské nebo japonské literatury. Krom toho v uplynulých dnech odstartoval i festival peer filmů Mezipatra, který potrvá do 15. listopadu.

Co by to však bylo za týden bez trailerů. A ten první si pro nás přichystal animák Missing Link. Příběh představuje pana Linka, který je, zdá se, chybějícím článkem v antropologickém vývoji člověka. Ten potká badatele Lionela Frosta a spolu s ním se vydává na nebezpečné dobrodružství kolem světa. V hlavních rolích se zde zazní Hugh Jackman, Zach Galifianakis, Zoe Saldana, Emma Thompson, Timothy Olyphant či Stephen Fry.

Druhá, o něco kratší ukázka, se týká pokračování Tajného života mazlíčků 2. V druhém díle se vrací oblíbené postavy z předchozího snímku i všichni jejich představitelé, tedy kromě Luise C.K., který propůjčil hlas hlavnímu hrdinovi psíkovi Maxovi, místo něj tu tentokráte zazní komik Patton Oswalt. Film má plánovanou premiéru koncem května příštího roku.

Kreslené postavičky má v oblibě i sprosťák Deadpool. A právě ten si pro fanoušky přichystat nečekané vánoční překvapení. Rozhodl se totiž, že o svátcích promítne fanouškům PG-13 sváteční verzi svého posledního snímku nazvanou Once Upon A Deadpool. Tvůrci v čele s Ryanem Reynoldsem tak chtějí tuto jinak věkově dost omezenou postavu zpřístupnit i mladšímu publiku. V novém snímku slibují dosud neviděné scény a kupu zábavy jako vždy. Vánoční Deadpool by se měl promítat přesně 12 dní, od 12. do 24. prosince.

Ani konkurenční DC nezůstalo pozadu a pochlubilo se zbrusu novými plakáty ke svému chystanému filmu Aquaman. K vidění je zde například Jason Momoa coby titulní superhrdina či Nicole Kidman, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Amber Heard či Patrick Wilson. Aquaman bude v kinech k vidění již od 13. prosince.

Novinek a updatu se dočkal i trochu jiný hrdina, animovaný zlobr Shrek. Jeho noví majitelé ze studia Illumination, které před nedávnem koupilo Dreamworks, totiž oznámili, že pro něj chystají reboot. To vyvolalo četné ohlasy na sociálních sítích. Krom toho, že se tvůrci snaží rekrutovat herce z originálního filmu, nejsou známy zatím žádné další podrobnosti.

Aby toho však nebylo málo, v uplynulých dnech Disney oznámilo, že chystá spin-off ze světa Star Wars. Pořad by se měl zaměřit na postavu herce Diega Luny, Cassiana Andora. Seriál, který se zaměří na jeho život před Rogue One, bude k vidění na připravovaném streamovacím kanálu studia Disney.

Zde bude možno zhlédnout i četné seriály ze světa Marvelu. Jedním takovým bude i spin-off s oblíbeným záporákem Lokim. Tvůrci však nedávno oficiálně oznámili, že si v pořadu ústředního hrdinu zahraje opět Tom Hiddleston, kterého postava Lokiho proslavila. Žádné další detaily ohledně projektu zatím nebyly zveřejněny.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací