Vánoce s Českou televizí: Štědrý večer nám nadělí pohádku Kouzelník Žito

Vánoční program nabídne i Popelku, Po strništi bos či oscarový La La Land.
 
 
Zajímá vás, na co se budeme během letošních Vánoc dívat? Česká televize to ví a během tiskové konference v Kaiserštejnském paláci odhalila letošní sváteční program. A opravdu se máme na co těšit, protože na nás čekají čtyři pohádkové novinky, a nebo Popelka, film Po strništi boss či oscarový La La Land.

„Česká televize přináší divákům premiérové vánoční pohádky už dvacet pět let. Za tu dobu vznikly desítky příběhů, z nichž se mnohé postupně staly téměř součástí našich svátečních rodinných zvyků. V letošním roce se Česká televize vrací k základům této tradice. Režisér Zdeněk Zelenka v Kouzelníku Žitovi rozehraje na Štědrý den klasický pohádkový motiv, podobně jako uznávaný režisér Peter Bebjak, jehož pohádkový debut je již čtvrtým česko-slovenským vánočním příběhem, který divákům nabídneme. Česká televize se pak v podobě Přání k mání vrátí i k žánru rodinné filmové komedie a premiéru, rovněž už počtvrté, připravila i pro sluchově hendikepované děti,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

 

V štědrovečerní pohádce Kouzelník Žito uvidíme nejen celou řadu ostřílených herců, jako jsou Jiřina Bohdalová, Tatiana Vilhelmová, Petr Kostka, Pavel Kříž a další, ale i nové tváře. Ústřední dvojici ztvárnili Denis Šafařík a Anna Kadeřávková. „Je to milá a hodná duše s velkým srdcem, zároveň tak trochu rebelka. I když je princezna, nosí šaty a korunku, nebojí se dobrodružství, miluje třeba jízdu na koni, kterou jsme často natáčeli. Tu jsem si zamilovala i já,“ popisuje svoji první princeznu Anna. 

Z dalších nováčků jmenujme například pohádku O zakletém králi a odvážném Martinovi, rodinnou komedii Přání k mání či pohádkový příběh Vodníkova princezna, který je ve znakovém jazyce. Chybět samozřejmě nesmí stálice v podobě vánoční klasiky Tři oříšky pro Popelku. Programový ředitel Milan Fridrich dokonce prozradil, že Popelku uvidíme i příští rok. Opomenuty nezůstaly ani ČT art nebo Déčko. První jmenovaný kanál se zaměří především na hudbu, divadlo a tanec. Naopak pro děti je nachystán balík animovaných pohádek.

Silvestrovský večer se promění v malou oslavu 75. narozenin herce a zpěváka Václava Neckáře. V rámci pořadu Hotel Hvězdář mu přijde popřát dvacítka osobností. Každý z hostů předvede některou z nejslavnějších Neckářových písní. Pogratulovat oslavenci přijdou Jan Cina, Lucie Bílá, Jiří Korn a 4TET, Václav Noid Bárta, Ondřej Ruml, Radek Banga, Thom Artway nebo Debbi.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, na kterou zavítali Zdeněk Zelenka, Denis Šafařík, Anna Kadeřávková (Kouzelník Žito), Richard Autner, Simona Kollárová (O zakletém králi a odvážném Martinovi), Alois Grec (Po strništi bos), Ondřej Ruml (Hotel Hvězdář) či Filip Antonio (Přání k mání), se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací