Filmové události #46/18: Pokémoni jsou zpátky v novém traileru!

A hned ve dvou ukázkách se vrátili i kovboj Woody a Buzz Rakeťák z Příběhu hraček.
 
 
V stejnou dobu nás však opustil král komiksů Stan Lee. A Tom Cruise už nebude Jack Reacher. Do Prahy zase zavítal Billy Nighy. Nově také víme, kdy má začít poslední řada Hry o trůny. Další sezónu mají potvrzenou i Agenti S. H. I. E. L. D. Na závěr přiletěl s prvním trailerem a novým plakátem i ušatý sloník Dumbo.

#46/18

Minulý týden odstartoval velmi smutně pro milióny fanoušků. V pondělí 12. listopadu nás totiž opustil Stan Lee. Zprávu o umělcově smrti potvrdila jeho dcera. Lee byl bezesporu jedním z nejznámějších a nejvýznamnějších komiksových kreslířů a zakladatel Marvelu. Se svými kolegy Stevem Ditkem a Jackem Kirbym spoluvytvořil superhrdiny jako Spider-Man, Iron Man, Thor, Hulk, Fantastická 4, Doctor Strange nebo Daredevil a mnohé další Mimo to byl známý i pro svá četná camea ve filmech inspirovanými jeho postavami. Téměř každá marvelovka, ať už z MCU nebo jiného světa, obsahovala drobnou scénu s tímto velikánem, čímž mu tvůrci vzdávali jakýsi hold. Před svou smrtí však údajně stihnul Lee předtočit camea ještě pro několik filmů. Dá se očekávat, že ho uvidíme v nadcházejících x-menech Dark Phoenix či Noví mutanti, bylo pak také potvrzeno, že ho ještě uvidíme i v MCU, jmenovitě ve snímcích Captain Marvel a čtvrtých Avengers. Je také pravděpodobné, že fanoušci jeho hlas budou moci zaslechnout v nadcházejícím animáku Spider-Man: Paralelní světy, který se do kin chystá již 13. prosince.

Pikachu mluví a má hlas Deadpoola! Ano je to tak, představitel další z marvelovských postav, Ryan Reynolds, propůjčil hlas tomuto oblíbenému žlutému pokémonovi. A právě Reynolds spolu s tvůrci nám nečekaně nabídli první trailer k tomuto snímku pod názvem Pokémon: Detektiv Pikachu, kde sledujeme osud mladíka Tima. S ním se spojí mluvící Pikachu a spolu hledají Timova záhadně zmizelého otce. Live action Pokémoni budou v kinech k vidění od května následujícího roku.

Reynolds a Pikachu však nejsou jediný, kdo v uplynulém týdnu překvapil s ukázkou. S tou přišli i tvůrci již čtvrtého pokračování animáku Toy Story: Příběh hraček.  V dokonce dvou teaserech se vracejí staré známé postavy, ale jsou představeny i nové jako Forky, Ducky nebo Bunny. K videím přidalo studio Pixar posléze i plakáty postav, podle kterých uvidíme čtvrtý Příběh hraček v kinech již v červnu 2019.

Ale Disney (které vlastní i zmiňovaný Pixar) nezahálelo a přišlo ještě s jedním trailerem a oficiálním prvním plakátem. Ty se tentokráte vztahují k live action adaptaci již známého příběhu o létajícím ušatém slůněti Dumbovi. V nové verzi známého příběhu se nám představí herci jako Michael Keaton, Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito či Alan Arkin. Dumbo přiletí do kin koncem března 2019.

A teď zpátky k serióznějším novinkám. Z Toma Cruise už údajně nebude hrdina Jack Reacher. Proč? Tvůrcům i fanouškům se údajně nezamlouvá výška herce, který je mnohem nižší než knižní předloha. Cruise ztvárnil tuto postavu již ve dvou snímcích (Jack Reacher: Poslední výstřel a Jack Reacher: Nevracej se), autor postavy, spisovatel Lee Child, však nedávno potvrdil, že nadále se již jako tato postava neobjeví. Child také oznámil, že se chystá seriál o Jacku Reacherovi a pro tyto účely se hledá jeho nový představitel.

Veselejší zprávy přinesl uplynulý týden pro seriál Agenti S. H. I. E. L. D., kteří byli oficiální prodlouženi o další sedmou řadu. Tato zpráva přišla poněkud nezvykle brzy, vzhledem k tomu, že šestá sezóna marvelovského pořadu se nezačne vysílat dříve než na jaře příštího roku.

Stejně tak se mohou radovat i fanoušci populárního seriálu stanice HBO Hra o trůny. Bylo totiž oficiálně potvrzeno, že se oblíbené postavy vrátí na televizní obrazovky již v dubnu příštího roku, přesné datum zatím nebylo potvrzeno. Tvůrci to oznámili na sociálních sítích spolu s krátkým videem složených z scén z předchozích řad a doplnili to o #ForTheThrone (v překladu #ProTůn).

A na závěr zpráva z domácího prostředí. Česko totiž navštívil britský herec Bill Nighy. Ten přijel do Prahy rozsvítit vánoční stromeček v OC Chodov. V rámci programu zazněla známá píseň z Lásky nebeské „Christmas Is All Around“, kterou herec ve snímku zpívá. Zmíněný film byl pak také promítnut a výtěžky ze vstupenek šly na charitativní účely. Po projekci také následovala diskuze se samotným Nighym.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací