Připravte se s knižními listopadovými novinkami od Albatros Media na dlouhé zimní večery

Pohádkový adventní kalendář, kronika naší nejnovější historie, komiks, osamělý pošťák, láska …
 
 
I když se vlády konečně ujal podzim, dávají o sobě vědět i mrazivé teploty a na horách první sníh. Navíc se kolem nás neúnavně rozsvěcují vánoční dekorace a stromky. Období adventu je již za rohem. Mediální společnost Albatros Media a.s. nám přináší nejen knižní hrdiny, se kterými můžeme strávit dlouhé chladné večery, ale i zároveň i tipy na vánoční dárky. A začneme jednou specialitkou, a to Pohádkovým adventním kalendářem od Disney, jež nabízí 24 krásných pohádek až do Vánoc. A u pohádek ještě chvíli zůstaneme. Opět se podíváme do Země příběhů, tentokrát se svezeme Na vlnách fantazie. S listopadovými knižními novinkami prožijeme i celou řadu fantasy dobrodružství, a to s komiksem Iko, který nás zavede do světa Měsíčních kronik, s love story Karmínové pouto a s prvním dílem nové série Krutý princ. Těšit se můžeme i na druhou stovku portrétů významných žen Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky 2. Láska a smích v jednom balení, to je humorná lovestory Nejkrásnější čas v roce. Vrátí se i osamělý pošťák prostřednictvím novely Pošťákova snoubenka. Pokud se rádi učíte novým věcem, oceníte příručku trendového vyšívání Moderní vyšívání či Vietnamskou kuchařku od Bé Há a její maminky plnou chutí a vůní. Kluci a holky se budou moci ptát Proč se říká… ? Ječí jako Siréna… a další známá úsloví. Chybět nesmí ani lekce z historie. Spisovatel Karel Pacner nám přiblíží Čtvrtstoletí republiky, tedy kroniku naší nejnovější historie.

 

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky 2

Autor: Francesca Cavallo, Elena Favilli

Anotace:

„Druhá stovka portrétů významných žen, které neobyčejným způsobem vstoupily do historie.“

Že už prvních sto světových rebelek znáte? Nezoufejte! Na přání čtenářů vznikl soubor dalších sto pozoruhodných osobností a poutavých příběhů a pestrých portrétů. Kniha plná dobrodružství a inspirace pro všechny, kdo rádi trochu sní.

Cena: 369 Kč

Žánr: literatura pro dívky

Počet stran: 224

Rozměry: 185×250 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 05. 11. 2018

Krutý princ

Autor: Holly Blacková

Anotace:

„Vítejte ve světě, kterému vládnou nelítostné víly! První díl napínavé fantasy série“

Jude bylo sedm, když jí zabili rodiče a unesli spolu se sestrami na proradný dvůr víl. O deset let později ale netouží Jude po ničem jiném než patřit mezi víly. A to i přes to, že je smrtelná. Většina víl lidmi pohrdá a nejvíce podlý princ Cardan. Aby Jude získala vysněné místo u dvora, musí se princi postavit. Zaplete se však do intrik, a když hrozí, že násilí zničí slavný dvůr, rozhodne se pro pochybné spojenectví, které ji může stát život.

Cena: 349 Kč

Žánr:dobrodružství pro děti, literatura pro dívky, romantika, love story, fantasy pro děti, dobrodružství, fantasy

Počet stran: 420

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 05. 11. 2018

Moderní vyšívání

Autor: kolektiv

Anotace:

„Příručka k trendovému vyšívání: stehy, vzory, projekty“

Vyšívání není jen záležitostí našich babiček a zaprášených rodinných skříní. V posledních letech se z něj stal trend, který inspiruje mladé lidi, aby si nakoupili bavlnky a jehly a začali vyrábět originální výtvory. Přidejte se k nim, objevte krásu moderního vyšívání a steh po stehu si osvojte dovednost, díky níž ozvláštníte svůj šatník i domov, a zároveň krásně zpomalíte a uklidníte se. Dámy ze Zašívárny vás naučí 10 + 1 steh, nabídnou 19 návodů na projekty a napumpují vás dávkou vyšívací inspirace.

Cena: 349 Kč

Žánr: dům a byt, hobby – ostatní, tradice, zvyky, obyčeje

Počet stran: 192

Rozměry: 210×250 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 05. 11. 2018

Proč se říká… ? Ječí jako Siréna… a další známá úsloví

Autor: Petr Kostka

Anotace:

„Které postavy z antiky či biblických časů inspirovaly naše předky natolik, že jejich jména zůstávají součástí našeho jazyka až do dnešních dnů?“

Možná vás už někdo počastoval slovy: „neječ jako Siréna“. Odkud se ale toto přirovnání vzalo? Srozumitelnou odpověď najdete v této knize. Vybrali jsme známá úsloví, ve kterých jsou používána jména postav, která časem zobecněla, a stala se běžně používaným výrazem pro činnost či vlastnost, kterou se hrdinové z antických bájí či Bible proslavili. Seznamte se s nimi a až uslyšíte někoho říkat, „byla to sisyfovská práce“, budete vědět, co tím myslí…

Cena: 199 Kč

Žánr: další dětské naučné knihy, stručná historie

Počet stran: 64

Rozměry: 197×234 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 08. 11. 2018

Disney Pohádkový adventní kalendář

Autor: kolektiv

Anotace:

„Pohádkový adventní kalendář od Disneyho – 24 pohádek do Vánoc!“

Těšte se na Vánoce spolu s oblíbenými hrdiny z Disney pohádek! Každý den, který zbývá do Vánoc, si přečtěte jeden klasický příběh z tohoto nevšedního adventního kalendáře. Štědrý den bude s každou pohádkou blíž a blíž!

Cena: 479 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 612

Rozměry: 350×540 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 12. 11. 2018

Pošťákova snoubenka

Autor: Denis Thériault

Anotace:

„Oblíbené postavy románu Podivuhodný život osamělého pošťáka se vrací“

V montrealském bistru U Madlenky pracuje půvabná dívka Tania. Víří mezi stoly jako tanečnice a hosté ji mají rádi. Jen ten, do něhož je potají zamilovaná, jako by ji neviděl. Plachý pošťák Bilodo, pohroužený sám do sebe, krouží u baru kaligrafické tahy a skládá japonská haiku. Až jedné bouřlivé noci zasáhne jejich životy událost, která všechno změní. Jejich osudy se nerozlučně propletou a oba vstoupí do světa, kde nic není tak, jak se zdá.

Cena: 299 Kč

Žánr: novela, světová beletrie

Počet stran: 200

Rozměry: 120×185 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 12. 11. 2018

Nejkrásnější čas v roce

Autor: Joanna Bolouri

Anotace:

„Humorná lovestory, která zahřeje u srdce“

Emily má skvělou práci, přátele a nádherný byt, dostatečně vzdálený od její bláznivé rodiny, kterou navštěvuje jen jednou za rok. S přítelem Robertem jí to taky klape, a tak jediný stres v jejím životě představuje její hlučný soused Evan. Jenže pak se její vztah nečekaně rozpadne a Emily se dostane do úzkých. S kým pojede na Vánoce domů?

Cena: 349 Kč

Žánr: čtení pro ženy, romantika, love story

Počet stran: 376

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 15. 11. 2018

 

Vietnamská kuchařka od Bé Há a její maminky

Autor: Thu Ha Nguyen

Anotace:

„Nálož vietnamských receptů od hvězdy českého Youtube“

Jedna z nejznámějších českých youtuberek Bé Ha, která stojí za vlogem Stylewithme, vám otevírá dveře do své kuchyně a zve vás dál. Jelikož je Bé Ha původem Vietnamka, naučí vás spoustu tradičních vietnamských receptů, které jí pomohla sepsat její maminka, takže jsou naprosto autentické a stoprocentně odzkoušené. Velkou výhodou této knihy je, že bát se nemusí ani ti méně zruční nebo hodně zaneprázdnění kuchaři – čekají na vás i zjednodušené verze receptů, které vykouzlíte opravdu velmi snadno.

Cena: 299 Kč

Žánr: moderní kuchařky, zdravé kuchařky

Počet stran: 120

Rozměry: 170×243 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 19. 11. 2018

Čtvrtstoletí republiky

Autor: Karel Pacner

Anotace:

„Strojem času od časů Václava Havla do Babišstátu“

Karel Pacner svou strhující kronikou varuje: jestliže nepochopíme svou minulost, může se stát, že si ji v budoucnu zopakujeme! Díky zasvěcenému zachycení souvislostí má čtenář možnost prožít zblízka podstatnou část dějin našeho novodobého státu. Jediná kapitola, která se neodehrává v minulosti, je ta poslední. 2018: PRUDKÝ PROPAD DO BABIŠSTÁTU. Je to vrchol žebříku, jehož dolní příčle jsou všechny předchozí kapitoly. Autor není nestranný, straní našemu členství v NATO a v EU, straní lidským právům.

Cena: 599 Kč

Žánr: historie oborů

Počet stran: 728

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 19. 11. 2018

Karmínové pouto

Autor: Rosamund Hodgeová

Anotace:

„Jen jediná dívka dokáže zachránit svět před temnotou!“

Rachelle bývala obyčejnou vesnickou dívkou. Teta ji učila, jak se stát lesodějkou, aby mohla svou vesnici chránit před temnotou Velkého hvozdu. Po čase je postavena před příšernou volbu – zabít a zachránit si vlastní život, nebo sama zemřít? Když jí král přikáže, aby strážila jeho syna Armanda, muže, kterého nenávidí nejvíc v celém království, rozhodne se ho Rachelle přinutit, aby jí pomohl zachránit všechny v království. Podaří se jim najít legendární meče a zabránit tomu, aby na svět nepadla věčná noc.

Cena: 329 Kč

Žánr: romantika, love story, fantasy pro děti

Počet stran: 320

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 19. 11. 2018

 

Země příběhů – Na vlnách fantazie

Autor: Chris Colfer

Anotace:

„Boj s Maskovaným mužem vrcholí. Páté pokračování úspěšné série ze světa pohádek“

Maskovaný muž spojil síly s největšími padouchy a zajal všechny královské rodiny Země příběhů. Hodlá je zničit a stát se jediným vládcem. Alex a Conner vědí, že proti takové přesile nemají šanci. Pak si ale uvědomí, že mocnou zbraní může být jejich vlastní fantazie. A tak se vydávají do světa Connerových příběhů a začnou shromažďovat armádu pirátů, kyborgů, mumií a superhrdinů. Blíží se rozhodující bitva, ale i něco mnohem horšího…

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti

Počet stran: 344

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi:Fragment

Datum vydání: 22. 11. 2018

Iko

Autor: Marissa Meyerová

Anotace:

„První díl komiksové série ze světa Měsíčních kronik“

Křehké spojenectví Země a Měsíčního království je v ohrožení. Smečky zmutovaných vlčích vojáků, které stvořila královna Levana, se ani po její smrti nevzdaly a stále útočí na vše živé. Prostořeká androidka Iko se proto rozhodne vzít vše do vlastních rukou a dopadnout jejich vůdce. S nelehkým úkolem jí pomáhá pohledný palácový strážce, který brzy přiměje Iko přehodnotit vše, co dosud věděla o věrnosti, lásce a své vlastní lidskosti.

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, komiks, literatura pro dívky, fantasy pro děti

Počet stran: 240

Rozměry: 150×240 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 26. 11. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací