Filmové události #47/18: Lví král se předvedl s první ukázkou, Aquaman zase s tou poslední

A nebyli jediní.
 
 
S trailerem přišlo i pokračování LEGO filmu. A ani vánoční Deadpool nezůstal pozadu. Kromě toho byl v Praze zahájen Festival francouzského filmu. Vzniká také film o fotografovi Kratochvílovi.

#47/18

Na začátku září zemřel ve věku 101 let tvůrce filmového Batmana Leslie H. Martinson. Televizní režisér vyslal Batmana do kin v roce 1966, poté, co se ujal dvou epizod komiksového seriálu o netopýřím hrdinovi. Martinson se podílel také na seriálech jako Mission: Impossible, Wonder Woman nebo Dallas.

Uplynulý týden zaznamenal opravdu velké množství významných filmových trailerů. Jedním z nich byl i úplně první teaser nové adaptace slavné Disneyovky Lvího krále. V krátké ukázce je možné vidět počítačově vytvořený svět a postavy, které působí jakoby reálně. Studio Disney představuje snímek jako „live action remake“ a pokusí se tak jiným způsobem dovyprávět již známý lví příběh inspirovaný samotným Hamletem. Ve filmu zazní hlasy herců jako jsou Donald Glover, Seth Rogen, Keegan-Michael Key, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Beyoncé či John Oliver a další. Předělaný Lví král má chystanou premiéru na červenec příštího roku.

Další, kdo přišel se zbrusu novou ukázkou, byl DC superhrdina Aquaman. Ten se předvedl v posledním oficiálním traileru, který byl vypuštěn krátce po spuštění předprodeje lístků na film. Ve zhruba dvou a půl minutovém videu se nám opět odkrývá něco více z vodního světa tohoto protagonisty. Snímek bude možno zhlédnout v kinech již zanedlouho, a to od 13. prosince.

A poslední trailer je ze světa Marvelu, protože ani ten nemohl zůstat pozadu. Respektive Deadpool by si to nedovolil. A tak nám jeho představitel Ryan Reynolds nabídl ukázku k, již dříve oznámené, vánoční alternativě nazvané Once Upon A Deadpool. Ta je v zásadě jen méně krvavou a méně sprostou verzí Deadpoola 2, která bude promítána v kinech po dvanáct dnů v průběhu vánočních svátku. Bohužel zatím není zcela jasné, zda se film dostane i do tuzemských kin.

Třetí překvapením byl první uceleným trailer na nový Lego snímek. Pokračování LEGO příběhu navazuje na svého předchůdce a vrací nás do světa Lego postaviček. Hlavní hrdina Emmet (Chris Pratt) se opět musí poprat s nečekaným nebezpečím a na pomoc mu zase přicházejí staří známí kamarádi. LEGO příběh 2 má chystanou premiéru na začátek února 2019.

Z domácí scény je však další událost, která se týká Festivalu francouzského filmu. Ten byl zahájen ve středu 21. listopadu a potrvá přesně týden do 28. listopadu. 21. ročník nabízí divákům široké spektrum snímků, které je možno vidět v Praze v kinech Lucerna, KINO35, Světozor a CineStar Anděl a v Brně v univerzitním kinu Scala.  Festival nabízí širokou nabídku frankofonních snímků. Po skončení této akce pak bude následovat od 30. listopadu Festival italského filmu, který návštěvníky přesune o něco jižněji.

Závěrečná novinka je též z českého prostředí. Bylo totiž oznámeno, že se chystá film o známém fotografovi Antonínu Kratochvílovi. Dokument má mapovat život čtyřnásobného vítěze cen World Press Photo. Zaměřit by se měl i na to, že byl fotograf obviněn několika ženami ze sexuálního obtěžování. Kromě Kratochvíla má ve snímku vystoupit i jeho syn Michael. Dokument pod názvem Můj otec Antonín Kratochvíl líčí příběh tří generací rodinného klanu fotografů a vychází z klíčového okamžiku v životě Michaela Kratochvíla. Ten totiž vyrůstal za železnou oponou a až do své puberty se domníval, že je jeho otec mrtvý. Jenže pak zjistil, že je jeho otec naživu, a nejen to, odkryl, kdo a jaká osobnost vlastně je.  V uplynulém týdnu již začalo natáčení dokumentu v Černobylu pod taktovkou režisérky Andrey Sedláčkové.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací