12. ročníkem Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou nás opět provedla herečka a moderátorka Miluše Bittnerová

Svá taneční i pěvecká vystoupení předvedlo přes sto dětí z dětských domovů z celé České republiky.
 
 
Rok utekl jako voda a v pražském Žofíně se opět konalo finále tanečního charitativního projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Tentokrát se zde sešlo přes sto dětí z dětských domovů z celé České republiky, aby zde předvedly to, co se během roku pod vedením zkušených lektorů naučily v tanečních a muzikálových disciplínách.

A začínalo se, vzhledem k celorepublikovým oslavám, stylově. V duchu úcty k české zemi se neslo i úvodní taneční vystoupení, které připravila taneční skupina Artefact dance company a zatančili ji společně s dětmi z dětských domovů a s Hankou Kynychovou na skladbu Bedřicha Smetany Vltava ze symfonického cyklu Má vlast. Českou hymnu přednesla Pavlína Senič.

Již pošesté se moderátorského žezla chopila herečka a moderátorka Miluše Bittnerová. „Je málo charitativních akcí, kde je vidět výsledek tak markantně jako na Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Je to spojení obrovské dřiny organizátorů, tet a dětí. Navíc tím, že moderuji již mnoho let, vidím i progres u dětí. Je to obrovská radost vidět, že kluk, který začal vystupovat na Hejbejte se a zpívejte najednou studuje konzervatoř. Je krásné vidět, že děti baví i něco jiného než počítač. Má to prostě smysl. Ta radost, která stříká z organizátorů, tet a dětí, to je doping! I když druhý den po akci pravidelně nemluvím, jak se tam vyřvu, tak jsem tam prostě ráda. Mám Hanku Kynychovou, Katku Fingralovou a celý tým opravdu ráda. Velký respekt jim všem a děkuji, že jsem u toho mohla být“ svěřila se vždy usměvavá česká Marilyn Monroe.

Podpořit kluky a holky z dětských domovů přišla již tradičně celá řada známých osobností. Projekt si nemohla vynachválit herečka Kateřina Brožová, která má k tanci velmi blízko: „Když můžu, tak pomůžu. Neumím však pomoci každému, i když bych moc ráda. Pomoc je pro mě samozřejmost. Hluboce se skláním před týmem Nadačního fondu Hanky Kynychové a před Hankou samotnou, že dokáží dělat tolik radosti. Akce byla skvělá.“

Mezi děti zavítal i nejznámější český princ Jan Čenský, který nejen předal vítězným týmům medaile, ale zcela spontánně si s nimi zazpíval píseň Dělání, dělání z pohádky Princové jsou na draka. Nejen tuto melodii, ale i mnohé další na klavír osobně zahrál Jaroslav Uhlíř.

Pozitivní atmosféru opět navodila bubenická skupinu Groove Army, kterou můžete znát i ze soutěže Česko Slovensko má talent. Bubeníky a bubenice do svého vystoupení zapojila i zpěvačka Marta Jandová. Děti se vyřádily přímo na pódiu i po boku zpěvačky Heidi Janků či vítězky SuperStar Terezy Maškové.

Akci ale podpořili i Marie Křížová, Marek Dědík, Nela Boudová, Ljuba Krbová, Laďka Něrgešová, Lejla Abbasová, Kateřina Neumannová, Petr Vojnar, Kristýna Janáčková, Petr Batěk, Elis Ochmanová, Zdeněk Barták, Natálie Grossová, Lukáš Randák a mnozí další.

Jak to na akci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací