Filmové události #48/18: Hugh Jackman se chystá na světové turné

A co dalšího nám přinesl nový týden?
 
 
Netflix zrušil populárního Daredevila. Ale za to na něj zavítá Mowgli Andyho Serkise, místo do kin. Na co si do nich zajít příští rok zase láká trailer na Artemis Fowl. S ukázkou přišel i český Skleněný pokoj. Glass a Toy Story 4 zase nabídly nové plakáty. A ke zmíněnému Příběhu hraček se váže i Tom Hanks, který si možná zahraje Geppetta v live action Pinocchiovi. Jiný animák, Spongebob, zase truchlí, přišel totiž o autora.

#48/18

Velké ohlasy vyvolal v uplynulém týdnu australský herec Hugh Jackman, když oznámil, že chystá světové turné. Jackman, známý především coby hrdina Wolverine, se na svém turné chystá především zpívat. Oznámil, že plánuje objet svět s repertoárem ze svých snímků jako Bídníci nebo Největší Showman či ze svých broadwayských her. Fanoušci se tak mohou těšit na nezapomenutelné hity. Turné odstartuje svou evropskou část v květnu v německém Hamburgu a skončí začátkem června v Londýně, pak bude pokračovat ve Spojených státech. Do České republiky však bohužel nezavítá.

A nepodívá se sem ani marvelovský hrdina Daredevil, respektive se na něj už nikdo nepodíváme. Nebo aspoň ne na Netflixu, ten ho totiž zrušil po nedávno odvysílané třetí řadě. Stejný osud již potkal jeho kolegy Luka Cage a Iron Fista, pravděpodobným důvodem k zrušení tak je plánované spuštění streamovací stanice studia Disney. To zde plánuje vysílat všechny pořady studií a značek, co vlastní, mezi které patří i Marvel.

Na Netflixu však zanedlouho přibude jedna skoro disneyovka. Jedná se o nejnovější adaptaci Kniha džunglí, které se ujal režisér a herec Andy Serkis. Kromě něj se na filmu podílely i hvězdy jako Benedict Cumberbatch, Christian Bale, Cate Blanchett či Naomie Harris a další. Live action verze oblíbeného animáku inspirovaného knihou Rudyarda Kiplinga nesoucí název Mowgli, měla původně regulérně vstoupit příští rok do kin. Producenti se však rozhodli projekt upozadit, což ve výsledku dopadlo tak, že se snímek bude v kinech promítat jen omezeně a jen na některých místech (u nás vůbec), a spíše bude dostupný na Netflixu. Kde ho bude možné zhlédnout od 7. prosince.

Netřeba však věšet hlavu, příští rok bude v kinech k vidění spousta zajímavých snímků. A jedním takovým je i Artemis Fowl, který si pro nás v uplynulém týdnu připravil první trailer. Toto dobrodružné fantasy se zabývá mladým irským kriminálníkem, který hledá svého zmizelého otce. Do kin se tento akčňák chystá v srpnu příštího roku.

Na druhé straně se hvězda Hry o trůny Carice van Houten spolu s Karlem Rodenem a dalšími objevila v druhé ukázce tohoto týdne. Spolu zazáří v českém dramatu Skleněný pokoj vytvořeném na náměty stejnojmenné knihy Simona Mawera. Do kin se Skleněný pokoj Juliuse Ševčíka chystá již v březnu příštího roku.

Svůj blížící se projekt promoval na svých sociálních sítích i herec James McAvoy. Ten sdílel nový plakát k filmu Skleněný, kde se již v lednu objeví spolu s Brucem Willisem či Samuelem L. Jacksonem. Snímek režiséra M. Night Shyamalana navazuje na jeho předchozí díla Vyvolený a Rozpolcený.

S novým plakátem se předvedl i animák Toy Story 4, který uvidíme v kinech již v létě. Děj zatím nebyl více přiblížen, ale tvůrci slibují návrat postaviček Buzze, Woodyho a dalších.

A právě Woodymu zde propůjčil hlas Tom Hanks, ke kterému se vztahuje další novinka. Tento hollywoodský herec je údajně v jednání, aby se stal další postavou z dílen studia Disney. Jedná se o otcovskou postavu Geppetta z Pinocchia. Tvůrci pod vedením režiséra Guillerma del Tora totiž chystají hranou verzi této pohádky a rádi by viděli Hankse v jedné z titulních rolí.

Na závěr však poněkud smutná zpráva, také ze světa animáků. Kreslený seriál Spongebob v kalhotách totiž ztratil svého tvůrce. V pondělí 26. listopadu totiž zemřel Stephen Hillenburg. Ten, kromě toho, že byl animátor a autor populární kreslené žluté mořské houby, byl i učitelem mořské biologie. Kromě Spongeboba se také podílel na tvorbě animáku Rocko’s Modern Life.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací