Miláček / Bel Ami – recenze

Chcete se stát miláčkem francouzské smetánky? Shoďte kalhoty, ohrňte horní ret a nasaďte ztrápený výraz.
 
 
Guy de Maupassant byl francouzský spisovatel 2. poloviny 19. století a z jeho pera vzešlo několik úspěšných románů. K nejznámějším z nich zajisté patří Miláček. Byla tato kniha součástí i vašeho seznamu povinné četby? Ať již jste ji četli nebo ne, její nejnovější filmové zpracování dorazilo mezi nás.

Georges Duroy (Robert Pattinson) je charizmatický mladík, který se vrací do Paříže 19. století po své vojenské službě v Africe. Mezi jeho domény nepatří ušlechtilost, pracovitost a ani pravdomluvnost. Chce za nic, získat mnoho a snaží se k lepšímu postavení, penězům a moci dostat přes postele a přízeň výše postavených žen. To se mu daří a je mu jedno, kolik srdcí a duší při šplhání vzhůru pošlape.

Představte si, že se těšíte na šťavný hovězí steak a dostanete vysušený kus krávy. Některé ingredience i přesto dávají pokrmu poživatelnou a lehce příjemnou chuť. Kostýmy a výprava vypadají nádherně. Máte pocit, že jste se opravdu vydali zpátky časem. Druhým vynikajícím kořením je ústřední ženské trio, které ztvárňuje společenský žebříček mladého floutka Duroye. Clotilde de Marelle (Christina Ricci) je smyslnou, ale znuděnou ženou, která svým pohledem umí uhranou každého příslušníka opačného pohlaví. A nad její smyslnou krásou se tají dech. Uma Thurman vdechla život chytré a silné ženě Madeleine Forestier. Zralou krásu ztvárňuje stále žádostivá Kristin Scott Thomas. Její Virginie Walters představuje jednu z nejvyšších met vypočítavého svůdníka. Všechny tři vystihly své postavy dokonale a naprosto uvěřitelně. Zato Robert Pattinson se moc pozitivně nepředvedl. „Upíří tik“ cukání rtů si přenesl i do tohoto filmu. Výraz plný bolesti a utrpení, který ukazoval během milostných scén v sérii Twilight, nasazuje i tu. Třeba mu křivdím a jen si zapomněl před povelem „akce“, dojít na velkou. Ať je již pravda jakákoliv, jeho svůdné kouzlo se v Miláčkovi nekoná.

Celkově snímek postrádá určitou jiskru a náboj. Kouzlo, které jste mohli najít na stránkách knihy, se na plátno nedostavilo a při sledování filmu se často můžete nudit. Suché ztvárnění toho, co se hojně děje i v dnešní společnosti, nestačí k tomu, abyste se dvě hodiny dostatečně bavili. I když, občas se zřejmě zasmějete, hlavně při svůdnických a milostných aktivitách ulízaného Pattinsona.
 

Tři oříšky pro Pattinsona.


 

Chcete vidět, jak vypadá spokojený muž? Tak hledejte jinde, zde ho neuvidíte.


 

Dámy, která z vás chce jít jako další?


 

50%

Miláček / Bel Ami

Celkově snímek postrádá určitou jiskru a náboj. Kouzlo, které jste mohli najít na stránkách knihy, se na plátno nedostavilo a při sledování filmu se často můžete nudit. Suché ztvárnění toho, co se hojně děje i v dnešní společnosti, nestačí k tomu, abyste se dvě hodiny dostatečně bavili. I když, občas se zřejmě zasmějete, hlavně při svůdnických a milostných aktivitách ulízaného Pattinsona.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací