Prosincový Severský filmový čtvrtek nám nadělí politický „vtip“ Gnarr

I politika může být legrace.
 
 
Poslední promítání v rámci Severských filmových čtvrtků roku 2018, které nám přináší Skandinávský dům, obohatí náš pohled na politiku. V kině Evald se totiž bude promítat originální islandský dokument, jež mapuje Gnarrův zatím asi největší „vtip“ – jeho úspěšnou kandidaturu na starostu Reykjavíku.

„Jón Gnarr je přesvědčený o tom, že v dnešní době se všichni potřebujeme hlavně smát a bavit. V rámci svého humoru šel tak daleko, že v roce 2009 založil politickou stranu s výmluvným názvem Nejlepší strana, jejíž absurdní volební program nebral nikdo vážně, dokonce ani on sám. Jenomže zdánlivě nemožné se stalo skutečností,“ komentuje Martina Kašparová z pořádajícího Skandinávského domu.

Ani tento měsíc nebudeme ochuzeni o krátký úvod.

 

Co: Severské filmové čtvrtky – Řeknu ti všechno

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 6. prosince 2018 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Gnarr:

Islandský herec a komik Jón Gnarr často uvažoval o tom, zda je možné dělat si legraci ze všeho. Je kupříkladu vhodné žertovat v dnešní době o tak závažném tématu, jako je politika? Došel k závěru, že právě v dnešní době se potřebujeme smát a bavit o to víc. A tak se svými přáteli založil politickou stranu s výmluvným názvem Nejlepší strana, jejíž absurdní volební program zvedl nejedno obočí. Gnarrovu kandidaturu na starostu Reykjavíku nebral nikdo vážně, dokonce ani on sám. Zdánlivě nemožné se však stalo skutečností. Půl roku doprovázeli tvůrci dokumentu Jóna Gnarra na každém kroku a sledovali jeho počínání v kampani, která se svou originalitou později zapsala do dějin.

Režie: Gaukur Úlfarsson

Hrají: Jón Gnarr

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací