Rok 2019 bude ve znamení dlouho očekávaných sequelů: Od Avengers, přes Star Wars až po Příběh hraček

Jaké další filmové série si pro příští rok připravily pokračování?
 
 
Hrdinové jako Spider-Man, John Wick či Rambo a mnozí další se v nadcházejících měsících dočkají slibovaných sequelů. A jestli jste si mysleli, že letošek jich byl plný, pak vězte, že příští rok je skutečně rokem pokračování. My si připomeneme těch patnáct nejočekávanějších, vezměme to však chronologicky.

Skleněný

česká premiéra: 17. ledna 2019, režie: M. Night Shyamalan

Hned na úvod roku nás přivítá poměrně silná podívaná. Skleněný slouží jako pokračování snímků Vyvolený a Rozpolcený. Kulminují zde příběhy Kevina Wendella Crumba čili Zvířete, Davida Dunna a Elijah Price neboli titulního Pana Skleněného. Shyamalan tak slibuje velkolepé ukončení své mysteriózní trilogie.

LEGO příběh 2

česká premiéra: 7. února 2019, režie: Mike Mitchell, Trisha Gum

Zpátky je bezstarostný Emmet, který nyní žije v post-apokalyptickém světě lego kostiček. Ten je pod útokem nájezdníku z vesmíru jménem LEGO DUPLO a je tak na našich hrdinech, aby je zastavili a přivedli svět do rovnováhy.

Jak vycvičit draka 3

česká premiéra: 21. února 2019, režie: Dean DeBlois

Třetí film z animované série o dracích se podle traileru odehrává několik let po tom posledním. Škyťák spolu s jeho drakem Bezzubkou objevují nová zákoutí dračího světa, a dokonce to vypadá, že se Bezzubka zamiluje.

Avengers: Endgame

česká premiéra: 25. dubna 2019, režie: Anthony Russo, Joe Russo

Jeden z nejočekávanějších, ne-li přímo ten nejvíce očekáváný, snímek příštího roku. Čtvrté pokračování Avengers se odehrává v dozvucích po událostech z letošního Infinity War. Samotný děj je samozřejmě přísně utajován. Nedávno nám však tvůrci nabídli první teaser a fanouškovské spekulace od té doby neberou konce.

John Wick 3: Parabellum

česká premiéra: 16. května 2019, režie: Chad Stahelski

Ohledně nového snímku ze světa bývalého nájemného zabijáka zatím není známo mnoho detailů. Jisté pouze je, že se v titulní roli opět vrací Keanu Reeves a tentokrát se k němu přidají Ian McShane, Halle Berry či Anjelica Huston.

Godzilla II Král monster

česká premiéra: 6. června 2019, režie: Michael Dougherty

Tvůrci sequelu ke Godzille nabídli nedávno první trailer, ve kterém slibují strhující podívanou. Kromě Godzilly se tu představí i jiná nová kaiju, která autoři představili v oficiálních plakátech ke snímku.

X-Men: Dark Phoenix

česká premiéra: 6. června 2019, režie: Simon Kinberg

Ano, tento snímek byl už v loňském přehledu. A není to omyl. Nový díl z řady o skupině superhrdinů, kteří si říkají X-Meni, měl totiž původně vyjít již letos v létě. Z produkčních důvodů však byla jeho premiéra posunuta na pozdější datum. Příběh se zaměřuje na mladou Jean Grey a temnou sílu, která se uvnitř ní kryje. Pomoct ji mohou jedině její spolumutanti pod vedením mladého Profesora X.

Spider-Man: Daleko od domova

česká premiéra: 4. července 2019, režie: Jon Watts

Třetí Marvelovka, kterou si Disney přichystalo na příští rok. I když nese podtitulek “Daleko od domova”, tak k našemu domovu má přeci jen blízko. Tento spidermanovský příběh je totiž pro české diváky významný, protože se částečně natáčel i odehrává v Praze.

Toy Story 4: Příběh hraček

česká premiéra: 8. srpna 2019, režie: Josh Cooley

Čtvrté pokračování Příběhu hraček, přichází přesně devět let po tom posledním. Fanoušci se tedy po dlouhém čekání konečně dočkají návratu kovboje Woodyho a astronauta Buzze Rakeťáka.

To Kapitola 2

česká premiéra: 5. září 2019, režie: Andy Muschietti

Klaun Pennywise je zpátky a tentokráte bude strašit již dospělé protagonisty z předchozího dílu. Jejich rolí se tu nově ujmou James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader a další. Coby děsivý Pennywise se pak na plátna opět vrátí Bill Skarsgard.

Kingsman 3

česká premiéra: 14. listopadu 2019, režie: Matthew Vaughn

O ději třetího příběhu tajné organizace Kingsman toho zatím moc nevíme. Oznámeno bylo jedině to, že tvůrci v čele s Vaughnem hledají herce pro hlavního antagonistu a jednou z možností je i Dwayne Johnson.

Ledové království II

česká premiéra: 21. listopadu 2019, režie: Chris Buck, Jennifer Lee

První díl byl jedním z nejúspěšnějších disneyovských animáků, a tak není divu, že se studio rozhodlo vytvořit pokračování.  Děj však zatím zůstává pevně skryt, jisté je pouze to, že se tu opět setkáme s Elsou, Annou, Kristoffem i Olafem.

Jumanji: Welcome to the Jungle Sequel

česká premiéra: 12. prosince 2019, režie: Jake Kasdan

Dwayne Johnson, Kevin  Hart, Karen Gillan a Jack Black se opět vrací do tajemné zakleté hry Jumanji. Přesný příběh je momentálně neznámý, Johnson však na sociálních sítích sdílel první oficiální plakát k filmu.

Star Wars: Episode IX

česká premiéra: 19. prosince 2019, režie: J. J. Abrams

Zatím nepojmenované deváté pokračování oblíbené hvězdné ságy má být i uzavřením jejího dosavadního příběhu. V něm hrají hlavní role Rey, Poe, Fin a záporák Kylo, ale vrací se i oblíbené postavy jako princezna Leia, Luke Skywalker či androidi R2D2 a C3PO. Tvůrci však nezahálejí a oznámili, že chystají i další trilogii, která se má zaměřit na novou generaci Jediů.

Rambo 5

česká premiéra: zatím nespecifikováno, režie: Adrian Grunberg

Sylvester Stallone se po deseti letech vrací jako nebojácný hrdina Rambo. Ten se ve svém pátém pokračování vydává napospas mexickému kartelu. Příběh symbolicky pojmenovaný „Last Blood“ (čes. poslední krev) by měl být i jeho závěrečným.

Kromě těchto patnácti filmů se však můžeme v příštím roce těšit i na sequely jako Všechno nejhorší 2, Ovečka Shaun 2: Farmageddon, A Dog’s Journey, Tajný život mazlíčků 2, Annabelle 3, The Angry Birds Movie 2 a Angel Has Fallen. O pokračování tak vskutku nebude nouze a vyberou si milovníci animáků, hororů, thrillerů, akčňáků, sci-fi, dramat i komedií.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací