Recenze: Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět / Norm of the North – Keys to the Kingdom

Dlouhý název stačilo nahradit slovy „Totální slátanina“.
 
 
Začala nová sezóna animovaného filmu a příhodně v zimním období se do kin vrací i Ledová sezóna, další dobrodružství krále Arktidy, medvěda Norma. Ten se vypraví zpět do New Yorku převzít klíč od města od starosty, a ještě stihne vyřešit zločin. Po jeho návratu panuje v Arktidě hrozný nepořádek, a dokonce tu začali lidé těžit led. Nedá se tedy dělat nic jiného než královsky zakročit.


Celý film má sice klasickou devadesátiminutovou stopáž, ale je rozdělen do dvou různých příběhůAchich ouvej, tohle se prostě hrozně nepovedlo. Celý film má sice klasickou devadesátiminutovou stopáž, ale je rozdělen do dvou různých příběhů, které v nás vyvolávají pocit nikdy nekončícího utrpení. Navíc se zdá, že režisér Tim Maltby a scenárista Alec Sokolow se nedokázali vzdát žádného z nápadů, tak je do snímku prostě nacpali všechny.

No jen se na to podívejme, máme tu ledního medvěda, který dostane ocenění od starosty, zajíce, který vlastní banku na Manhattanu, tým hokejistů z Taknekistánu, který strašným způsobem brnká na stereotypy o Rusech, geniální medvídě nadané pro IT anebo hokejového medvěda Stana se syndromem méněcennosti. A aby toho nebylo málo, rozhodli se tvůrci do filmu dostat i nějakou politiku a ochranu životního prostředí, to, když Norm nalezne Arktidu plnou plastových P.E.T. lahví.

Medvědi jsou zpět je prostě nekonečný nesmysl, u kterého zavíráme oči nad trapností některých scén. Chybí tu kouzelná nadsázka, něco magického, co by přitahovalo dětského diváka, a něco navíc, co by si užil zase rodič. Tedy vidíme přinejmenším pokus o něco takového, akorát se ošklivě zvrhnul. V poslední době lze tento snímek přirovnat snad jen k Vilík: Rychle a zběsile, i tento film probíhá pomalu a děsivě.

Celkově těžko říct, proč druhý díl Ledové sezóny vůbec vzniknul. Vzhledem k tomu, že už jeho předchůdce byl propadák, nemůže nikdo spoléhat na to, že pokračování bude lepší, protože pokračování skoro nikdy není lepší. Nelehko posoudit, jestli dvojka filmu o partičce zvířat z Arktidy obstojí alespoň v očích některých dětí. Očima dospělého je to spatlaný nesmysl, postrádající nápad a bez pěkných animací, který rodiče umučí na sedačce kina jako na ohnivé lavici a dětem akorát absolutní nereálností poplete hlavu. Lze jen doufat, že pro letošní animované filmy nebude platit „jak na nový rok, tak po celý rok“.
 
 

Hokejový tým dvou medvědů, soba karibu, tří veverek a dvou tuleňů.

 
 

Ochočený medvěd přebírá cenu od starosty.

 
 

Chudáci, proti výběru Arktidy nemají šanci.

 
 

20%

Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět / Norm of the North - Keys to the Kingdom

Celkově těžko říct, proč druhý díl Ledové sezóny vůbec vzniknul. Vzhledem k tomu, že už jeho předchůdce byl propadák, nemůže nikdo spoléhat na to, že pokračování bude lepší, protože pokračování skoro nikdy není lepší. Nelehko posoudit, jestli dvojka filmu o partičce zvířat z Arktidy obstojí alespoň v očích některých dětí. Očima dospělého je to spatlaný nesmysl, postrádající nápad a bez pěkných animací, který rodiče umučí na sedačce kina jako na ohnivé lavici a dětem akorát absolutní nereálností poplete hlavu. Lze jen doufat, že pro letošní animované filmy nebude platit "jak na nový rok, tak po celý rok".

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací