Filmové události #05/19: Bohemian Rhapsody slavila úspěch na SAG Awards

A ohlasu se jí dostává i na tuzemské scéně.
 
Na druhé straně tu jsou první fotografie z natáčení Birds Of Prey, snímku o Harley Quinn. Chystá se i nový Batman, ale bez Bena Afflecka. Marvel zase představil první trailer k šesté řadě Agentů S.H.I.E.L.D. S debutovou ukázkou jsou tu i rychlí a zběsilí Hobbs a Shaw. Videem a odhalením další postavy přispělo i Toy Story 4. Velký ohlas pak vyvolal trailer snímku o sériovém vrahu Tedu Bundyovi. Mall.tv zase rozšiřuje svou nabídku pořadů. A Prima COOL uvede poslední řady Simpsonů i Teorie velkého třesku.

#05/19

Minulý týden odstartoval s udílením prestižních hereckých cen Screen Actors Guild Awards. Sošky si odnesli  Rami Malek, Glenn Close, Mahershala Ali, Emily Blunt, Darren Criss, Patricia Arquette, Jason Bateman, Sandra Oh, Tony Shalhoub a Rachel Brosnahan. Coby herecké ansámbly pak vyhrály týmy z Black Panthera, Tohle jsme my, The Marvelous Mrs. Maisel a Glow.

Rami Malek a zmiňovaná Bohemian Rhapsody se však mohou těšit i neobvyklému prvenství. Na České scéně se snímku totiž podařilo překonat kasovní rekord. Biografie o rockové skupině Queen a jejím frontmanovi Freddiem Mercurym se tak stala historicky nejúspěšnějším a nejnavštěvovanějším filmem v našich kinech.

Uplynulé dny byly též rušné i pro svět adaptací DC komiksových příběhů. Začalo to tím, když se na internet dostaly první fotografie z natáčení snímku Birds Of Prey. Ten se má zaměřovat na Harley Quinn v podání Margot Robbie a její skupinku anti-hrdinek. V dalších rolích se zde mají objevit Mary Elizabeth Winstead, Chris Messina či Ewan McGregor. Tento komiksový akčňák pak má chystanou premiéru na únor příštího roku.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílel uživatel @margotrobbie,

Ale DC nezahálelo a informovalo, že plány má i na dva roky dopředu. Již dříve bylo oznámeno pokračování Sebevražedného oddílu, které by mělo spatřit světlo světa v roce 2021 a režie se ujal James Gunn (známý pro marvelovské Strážce Galaxie). Producenti DC však odhalili, že na rok 2021 chystají i nový snímek o Batmanovi. Klíčovou informací je ale fakt, že se ve filmu coby titulní hrdina neobjeví Ben Affleck, ale předá mantinel netopýřího muže jinému kolegovi. Affleck toto sám potvrdil na sociálních sítích. Herec by se však měl i nadále na projektu podílet coby producent. Děj by se pak podle oficiálních informací měl točit kolem mladého Bruce Wayna/Batmana a odehrávat ve starší časové linii.

Konkurenční studio Marvel však nezůstalo pozadu a fanouškům nabídlo první ucelený trailer k chystané šesté řadě svého seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. Z ukázky je patrné, že v seriálu bude údajně chybět postava hlavního hrdiny agenta Coulsona, kterého už od dob Avengerů ztvárňoval Clark Gregg. Fanoušci však spekulují, zda je to skutečně pravda. Třináct epizod dlouhá sezóna by pak měla odstartovat již v červenci.

S ukázkou debutoval i snímek o postavách Hobbse a Shawa. Ti patří do automobilového světa filmů Rychle a zběsile. S trailerem nabídli tvůrci divákům i první plakát. Role titulních hrdinů si zde pak zopakují Dwayne Johnson a Jason Statham. Tento akčňák z prostředí aut by měl mít premiéru 1. srpna.

Krátkým videem přispělo i Toy Story studia Pixar. Čtvrté pokračování animáku odhalilo novou image svojí staré postavy, tedy Bo Peep. Ta se z v růžové šaty oděné pastýřky ovcí proměnila v cool akční hrdinku, co nosí kalhoty. Tato panenka byla posledně viděna v druhém díle Příběhu hraček a mnozí fanoušci od té doby vedli teorie, kam se poděla. Zdá se tedy, že chystaný snímek plánuje již v létě toto tajemství rozhřešit jednou provždy.

Ještě větší ohlas však vyvolal trailer ke snímku Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Ten se zabývá životem a činy sériového vraha Teda Bundyho, který měl na svědomí smrt několika mladých dívek. Bundyho zde ztvárňuje Zac Efron a publikum bylo zaskočeno, jak odlehčenou náladu, zdá se, dílo má, přestože se zabývá tak seriózním tématem. To vyvolalo četné diskuze na internetu. Samotný film už debutoval na festivalu Sandance, kde se dočkal pozitivních ohlasů.

K závěru se však přesuňme na domácí sféru. Zde ohlásila internetová televize Mall.tv, že rozšíří svoji nabídku o Slow TV. Datum oficiálního spuštění bylo divákům oznámeno v livestreamu, kdy ho po zkonzumování celulózové roušky odhalili termiti. Tím byla také zahájena pravidelná rubrika Mall.tv pojmenovaná „Co na to termiti?“

A poslední novinka, taktéž z domácího prostředí, se týká televize Prima COOL. Ta oznámila, že od 4. února spustí třicátou sérii animáku Simpsonovi a dvanáctou řadu sitcomu Teorie velkého třesku. Oba seriály budou vysílány každé pondělí po sobě, Simpsnovi ve 20:15 a Teorie velkého třesku od 20:45.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací