Únorový Severský filmový čtvrtek nám promítne černou komedii s otcem, psem a vraždou Nerada ruším

Tento měsíc se podíváme do zašlého kodaňského divadla.
 
 
Měsíc únor nám přináší svátek všech zamilovaných. Přesně týden před sv. Valentýnem proběhne další ze Severských filmových čtvrtků, který vypráví nejen o neobvyklé lásce, ale navíc nás i rozesměje. V komediálním dramatu Nerada ruším se představí Sara Hjort Ditlevsen, Nicolas Bro, Lotte Andersen, Stine Stengade a další.

Na režisérské křeslo usedl Henrik Ruben Genz, kterého můžeme znát díky romantické tragikomedii Číňan (Kinamand) oceněné v roce 2005 na MFF v Karlových Varech.

„Jde o vtipný snímek, vyprávějící o neobvyklé lásce plné absurdních situací. Film s nadsázkou nahlíží do atraktivního divadelního prostředí, do jeho zákulisí, kde se naplno odhalují vztahy mezi umělci. Klíčový je přitom černý humor, bez kterého si ovšem skandinávské komedie už ani neumíme představit,“ přibližuje snímek Jitka Jindřišková ze Skandinávského domu. 

 

Co: Severské filmové čtvrtky – Nerada ruším

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 7. února 2019 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Nerada ruším:

Helena je mladá sympatická dívka s poněkud výstředním chováním. V jejím životě ji trápí pouze jedna věc. Ráda by zjistila, kdo je její biologický otec, kterého ve svém dětství postrádala. Rozhodne se svým psem – matčiným miláčkem tuto bizarní situaci řešit. Její hledání a obrovské očekávání ji zavede do kdysi slavného, dnes zchátralého, kodaňského divadla plného podivných existencí. Z bankrotu a tvůrčí krize může divadelníky vyvést pouze premiéra lehce šílené hry, do níž je angažován Helenin pes. Avšak i Helena touží po malé roli, ale pro svůj sen je potřeba něco obětovat… Mistrně natočená stylizovaná komedie s citem pro atmosféru příběhu a s bravurními hereckými výkony pojednává s černým humorem o hledání sebe sama a nacházení svého místa v životě. Vtipný snímek zároveň vypráví o neobvyklé lásce plné absurdních situací. Film s nadsázkou nahlíží do atraktivního divadelního prostředí, do jeho zákulisí, kde se naplno odhalují vztahy mezi umělci.

Režie: Henrik Ruben Genz

Hrají: Sara Hjort Ditlevsen, Nicolas Bro, Lotte Andersen, Stine Stengade a další

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací