26. Febiofest ocení herečku Jiřinu Bohdalovou a režiséra Bille Augusta

Těšit se můžeme i na exkluzivní projekci dokumentárního snímku režiséra Pána prstenů Petera Jacksona s názvem Nikdy nezestárnou. 

 

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest odhalil jména prvních hostů a oceněných letošního ročníku. Cenu Kristián za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii převezme držitel Oscara a Zlatých palem, čerstvý sedmdesátník Bille August.V rámci festivalového programu budeme moci vidět jeho filmy Pelle Dobyvatel, Tiché srdce, Dům duchů, S nejlepšími úmysly a jeho nejnovější snímek Šťastný to muž.

Cennou sošku si domů odnese i česká divadelní, filmová a televizní herečka Jiřina Bohdalová. Na otázku, který film ze své filmografie by na Febiofestu ráda viděla, herečka odpověděla, že je to moc těžká volba a nechá to na pořadatelích. Na který z desítek titulů se můžeme těšit je zatím tajemstvím, fanoušci herečky ale určitě budou spokojeni.

Na finálním výběru filmů a samotném programu se zatím pracuje, ale již dnes víme, že v rámci sekce Docs bude uveden dokumentární snímek režiséra Pána prstenů Petera Jacksona s názvem Nikdy nezestárnou či dokument o kameramanovi Jaroslavu Kučerovi Jaroslav Kučera Zblízka. Central Park mimo jiné nabídne drama režiséra a herce Ralpha Fiennese Bílá vrána o tanečníkovi a choreografovi Rudolfu Nureyevovi.

Ochuzeni nebudeme ani o restaurovaná a digitalizovaná klasická díla světové kinematografie. Sekce Classics promítne nejslavnější světové filmy opět na velkém plátně, a to například Nebe nad Berlínem režiséra Wima Wenderse, režisérskou verzi hororového Vymítače ďábla Williama Friedkina nebo snímek Věry Chytilové a kameramana Jaroslava Kučery Sedmikrásky.

Co: 26. MFF Praha – Febiofest 

Kdy: 21. – 29. března 2019

Kde: v multikinech CineStar Anděl, CineStar Černý Most, v kině NFA Ponrepo a v Městské knihovně v Praze

Podrobnosti: febiofest.cz

Jak to vypadalo na tiskové projekci MFF Praha – Febiofest, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací