Anna Davidová, Martin Sládeček a Simona Zmrzlá představili plány Divadla Husa na provázku

Divadlo předvede svůj repertoár i v Praze.
 
 
Brněnské Divadlo Husa na provázku zaznamenalo s příchodem nového roku velké změny. V lednu se stala novou uměleckou šéfkou mladá a oceňovaná česká režisérka Anna Davidová (dříve Petrželková). Nadcházející sezona 2019/2020 bude pro divadlo plná nových impulzů a změn, protože pro Davidovou je klíčová silná dramaturgie a otevřenost rozmanitým estetikám a přístupům.

Dramaturg Martin Sládeček, jenž do Provázku přichází z pražského Švandova divadla na Smíchově, na tiskové konferenci prozradil, že nová sezóna ponese název „10 000 donkichotů“. A jak tento název vznikl? Právě takto v roce 1920 na anketní otázku „Co naše republika nejvíc potřebuje? odpověděl Jiří Mahen. A brněnské divadlo se tímto výrokem inspirovalo. Další novou krví, která divadlo posílí, se stane dramaturgyně ostravského Divadla Petra Bezruče Kateřina Menclerová (od září tohoto roku). Divadlo přivítá i nové herce a herečky, a to Sylvii Krupanskou, Terezu Volánkovou a Dušana Hřebíčka.

Sezonu 2019/2020 zahájí 25. října 2019 dramatizace Cervantesova rozsáhlého románu Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha v režii Jana Mikuláška. V pátek 17. ledna 2020 si svoji premiéru odbude inscenace Anny Davidové Domov na konci světa zabývající se fenoménem stáří a postavením starých lidí v naší společnosti. Dále se můžeme těšit na Divadelní průvodce brněnským Bronxem v režii Jiřího Havelky (20. března 2020) a premiéru open-airové inscenace poetické novely z cirkusového prostředí Proč se dítě vaří v kaši? Aglaji Veteranyi v režii Ondreje Spišáka (5. června 2020).

Divadlo Husa na provázku vycestuje i do Prahy. V rámci čtyřdenního festivalu „Kouzlo přerodu“ budou moci diváci v Divadle Archa zhlédnou od 3. do 6. dubna 2019 přehlídku vybraných inscenací. Festival zahájí oceňovaná inscenace Kafkovy Ameriky v režii Michala Dočekala. Na programu dále nalezneme původní hru Kateřiny Tučkové s názvem Vitka v režii Anny Davidové či společensky angažovanou inscenaci Dostojevského Hráč.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Červený koberec (@cervenykoberec.cz),

Jak to na pražské tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací