Na Stream.cz a Televizi Seznam míří postapokalyptický seriál Skvrna

Jak by to vypadalo, kdyby na zemi zůstaly jen děti?
 
 
Tuto otázku si položili scénáristé Zuzana Dzurindová a Peter Nagy a režisér Peter Bebjak a natočili osmidílnou postapokalyptickou sérii Skvrna, která bude od 10. března 2019 k vidění na Stream.cz a od 7. dubna na Televizi Seznam.

Seriál nás zavede do blízké budoucnosti, kde záhadná nemoc zabíjí dospělé. Děti jsou proto odkázány samy na sebe. Elektřina nefunguje, zásoby potravin se tenčí a zima se blíží. Sourozenci Tom, Klára a Viktor se usídlili spolu s dalšími dětmi v bývalém internátě. Bojovat ovšem musí nejen se zákeřnou nemocí, hladem a chladem, ale i dětským gangem v čele s Nikem. Navíc, čím starší jste, tím větší šance je, že se vám na jazyku objeví obávaná skvrna.

„Baví mě příběhy, které pracují s alternativní realitou, ve které si mohu vytvořit svět podle svých představ. Postapokalyptický život bez dospělých lidí, kde musíte dodržet autentičnost toho, jak by to opravdu mohlo vypadat. Jak by fungovalo společenství dětí. Jaké návyky, poznatky, zkušenosti by si sebou nesly, co by je poznamenalo a jak a za jakou cenu by se snažily přežít. To všechno je lákavá práce, dotvářet prvotní představu scenáristů a dát jejich představě reálnou podobu,“ říká režisér Peter Bebjak.

Jak to vypadalo na tiskové projekci v kině Pilotů, kde byl seriál představen, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací