Filmové události #10/19: V ukázkách se předvedli John Snow, Shazam i Tolkien

Jsou tu i novinky k Febiofestu.
 
 
Populární seriál Hra o trůny nabídl první ucelený trailer ke své osmé a zároveň poslední řadě.  S ukázkou přišel snímek o spisovateli J. R. R. Tolkienovi. Pozadu nezůstal ani DC superhrdina Shazam.  Na druhé straně Idris Elba nahradí Willa Smitha coby záporák Deadshot. Dále tu jsou i finální informace k blížícímu se Febiofestu. Prima LOVE pak na Den žen oslavila své osmé narozeniny.  A na závěr smutná zpráva, opustil nás herec Luke Perry.

#10/19

Je to tu, je tu první ukázka k osmé řadě Hry o trůny. Uplynulý týden odstartoval ve velkém, když tvůrci zveřejnili oficiální trailer k poslední sezóně populárního seriálu stanice HBO. Ve videu je možno vidět všechny oblíbené postavy, draky i White Walkers. Ukázka slibuje napětí i akci. Na blížící se sérii se mohou fanoušci těšit již od 14. dubna.

Další, kdo přišel s ukázkou, byl snímek Tolkien, zabývající se životem a dílem slavného spisovatele, mezi jehož nejznámější díla patří například Hobit či trilogie Pán Prstenů. V titulní roli se zde představí Nicholas Hoult. Samotný film pak bude v našich kinech k vidění od začátku letošního září.

Poslední trailer minulého týdne se pak pojí se superhrdinou jménem Shazam. Ukázka odkrývá něco více o postavě i příběhu této postavy studia DC.

Když už je řeč o DC, tak to také chystá v budoucnu pokračování filmu Sebevražedný oddíl. A v uplynulých dnech o tom byla poměrně velká řeč. Zejména pak ve spojení s postavou Deadshota. Tu původně ztvárňoval Will Smith. Tvůrci se však rozhodli, že roli přeobsadí a zvolili pro ni britského herce Idrise Elbu.

K závěru týdne pak nabídl nové informace i přibližující se Febiofest. Organizátoři na tiskové konferenci odhalili, že hlavní hvězdou letošního ročníku bude americký herec Peter Fonda. Kromě něj se pak návštěvníci mohou těšit na dánského filmaře Billeho Augusta, francouzského herce a režiséra Louise Garrela či slovenského režiséra Teodora Kuhna. V průběhu devíti dnů si budou moci diváci vybrat z nabídky více než sta filmů z několika kategorií. Samotný festival pak odstartuje ve čtvrtek 21. března a potrvá až do pátku 29. března.

Uplynulé dny také přinesly Mezinárodní den žen. A Prima LOVE ho oslavila stylově. Tento dceřiný kanál stanice Prima totiž 8. března oslavil své osmé výročí. Na počest svých narozenin začne od 17. března každou neděli od 11:30 vysílat pořad Máma nad věcí, kterým provede Agáta Prachařová.

A na konec pak smutná zpráva, zemřel herec Luke Perry. V pondělí bylo ohlášeno, že dvaapadesátiletý umělec podlehl mrtvici, kterou utrpěl již týden předtím. Perry byl známí především coby Dylan v seriálu Beverly Hills 90210, v současnosti pak působil i v pořadu streamovací stanice Netflix Riverdale. Jeho posledním dílem bude chystaný snímek Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací