Planeta 51 / Planet 51 – recenze

Přicházíme v míru. Nebo ne?
 
 
Do kin dorazil další zástupce animovaných filmů. Planeta 51 rozhodně žádný průlom v tomto žánru nepřináší, spíše se zařadí do průměru, co se technického zpracování týče. Ale to jí nijak neubírá na kráse.

Zelení obyvatelé této planetky mají na hlavě dvě anténky (člověk jen jednu na podivném místě), nenosí kalhoty a mluví naší řečí. Nachází se právě v éře padesátých let. V tomto ohledu si tvůrci dali opravdu záležet. Retro-futuristická vize mimozemské planety je propracovaná do detailu. Budovy, oblečení (ovšem jed od pasu výš) automobily, ale i biograf, kde zrovna promítají béčkový horor o útoku mimozemšťanů, kteří z vás chtějí udělat zombie.

Děj filmu z biografu se promítne i do osudu místních obyvatel. Mají velký strach z útoku z vesmíru a následného zotročení.

Snímek nemá složitý děj. Celý je jednoduchý a přímočarý. Úžasný je nápad v prohození rolí pozemšťan/mimozemšťan. Dětem se bude rozhodně líbit. Ale ani doprovod nezůstane zkrátka. Je tu spousta odkazů na již kultovní filmy, které pochopí jen starší divák. Budou se bavit jak děti, tak dospělí.

Pokud bychom se pokusili o nějaké závěrečné shrnutí, vyšlo by nám asi toto: Jednoduchý film s roztomilou animací, který pobaví všechny věkové kategorie. Jen závěr mohl být o dvě kostky cukru méně sladký.
 

Nádherná padesátá léta, ale trochu jinak.


 

Alík z Planety 51 ví, jak správně přivítat návštěvu.


 

Flákněte na gril kus masa a nic vás nerozhází. Snad.


 

65%

Planeta 51 / Planet 51

Snímek nemá složitý děj. Celý je jednoduchý a přímočarý. Úžasný je nápad v prohození rolí pozemšťan/mimozemšťan. Dětem se bude rozhodně líbit. Ale ani doprovod nezůstane zkrátka.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací