22. Salon filmových klapek symbolicky odklapl autor komiksu Čtyřlístek

Klapka tour odstartovala v Praze v Divadle Hybernia.
 
V úterý 12. března odstartovala Klapka tour 2019. Vernisáž již 22. ročníku Salonu filmových klapek se konala v prostorách Divadla Hybernia a akcí opět provázel Roman Vojtek.

Slavnostního aktu v podobě symbolického klepnutí se chopil výtvarník Jaroslav Němeček, autor komiksu Čtyřlístek. Oblíbená čtveřice ve složení Myšpulín, Bobík, Fifinka a Pinďa letos oslavuje padesáté výročí, proto není divu, že kreslené postavičky se objevily i na klapce ztvárněnou právě Jaroslavem Němečkem.

Letos nejen na diváky, ale i na potencionální dražitele čeká více než 120 originálních děl. „Mezi výtvarníky, kteří filmovou klapku povýšili na umělecké dílo, nechybí ani letos taková jména, jako je Kristián Kodet, Iva Hüttnerová, Jiří Slíva, Kateřina Miler, Ivan Baborák a další významní výtvarníci,“ uvádí předseda správní rady Nadačního fondu ZLÍNTALENT Čestmír Vančura.

V Praze v Divadle Hybernia jsou klapky k vidění do 25. března 2019. Poté se výstava přesune do Mladé Boleslavi, Olomouce, Brna a Zlína, kde v rámci 59. ročníku Zlín Film Festivalu proběhne tradiční aukce, jejíž výtěžek poputuje na podporu autorských snímků studentů filmových škol a dalších začínajících tvůrců.

Jak to na vernisáži 22. ročníku Salonu filmových klapek v Divadle Hybernia vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací